Vacature Rector in Eindhoven

Onderwijs

Over Augustinianum

Naam school
Augustinianum
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Eindhoven
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over Augustinianum in Eindhoven vind je op: www.augustinianum.nl.

Augustianum in een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Rector 
Plaatsingsdatum
19-12-2018
Met ingang van
01-06-2019
Referentienummer
3229
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Ben jij de innemende schoolleider die onze prachtige havo/vwo-school een warm hart toedraagt? Zorgen jouw onderwijskundig leiderschap en focus ervoor dat we onze onderwijsdroom waarmaken? Krijgen medewerkers, teams én de school onder jouw betrokken leiding de ruimte om zich te ontwikkelen? Ben jij de strategische netwerker die onze school doelgericht en met flair verbindt met haar omgeving? Dan maken we graag kennis met je!

Betrokken, eigentijdse, besluitvaardige rector
Als rector ben je de eindverantwoordelijk schoolleider van het Augustinianum. Samen met drie teamleiders en de directeur bedrijfsvoering geef je leiding aan onze prachtige school.
Op onze school is er veel om trots op te zijn. Er is sprake van een mooi fundament en daarop kan verder worden gebouwd. We bieden uitstekend onderwijs, maar we willen altijd blijven verbeteren. Voor onze leerlingen willen we het best denkbare onderwijs (blijven) realiseren. Om dit te bereiken liggen er interessante opdrachten klaar die vragen om de sturing van een betrokken, eigentijdse, besluitvaardige rector die de kers op de taart wil zetten!

In ons strategisch beleidsplan 2015-2020 'Niemand kan men kennen, tenzij door vriendschap' hebben we onze gezamenlijke onderwijsdroom en ambitie geformuleerd. Als rector geef je sturing aan verdere invoering van ons meerjarenbeleid (waaronder formatief evalueren, het doorontwikkelen van de didactiek, het invoeren van masterclasses en het bieden van keuzeruimte aan leerlingen) en weet je dit te bestendigen. Op onze ontwikkelingsgerichte school worden veel vernieuwingen ingezet. Als koersvaste rector breng je hierin meer focus aan en durf je keuzes te maken.

Jouw energie en je kennis van hedendaags onderwijs gebruik je om medewerkers mee te nemen in de ontwikkelingen. Je toont onderwijskundig leiderschap, inspireert en beweegt mensen en moedigt de dialoog over eigentijds onderwijs aan. Je stimuleert professionalisering en stelt docenten zo in staat om het verschil te maken in de klas. Ook zorg je ervoor dat kwaliteitszorg systematischer wordt ingebed in de school. Voor het borgen en verbeteren van de ondersteunende processen zoek je samenwerking met nabijgelegen Carmelscholen.

Je stimuleert een professionele cultuur waar je mag leren, fouten mag maken en waar feedback geven en elkaar aanspreken vanzelfsprekend zijn. Als rector van onze school zit je niet hoog in je ivoren toren, maar ben je zichtbaar aanwezig. Onder jouw betrokken leiding krijgen de leerlingen, de medewerkers, de teams én de school de ruimte om zich te ontwikkelen.

Als boegbeeld van het Augustinianum breng je de school meer naar buiten, intensiveer je de samenwerking met het bedrijfsleven en participeer je in netwerken met andere schoolleiders. Als strategische netwerker beweeg je je tactisch en met flair in het Eindhovense krachtenveld.

Als eindverantwoordelijk schoolleider van deze Carmelschool maak je ook deel uit van de bestuurs- en managementstructuur van Stichting Carmelcollege. Hier krijg je de kans om in een actief netwerk met bestuur en schoolleiders bij te dragen aan de strategische visie van de Stichting als geheel en aan de realisatie van Carmelbrede beleidsthema's.

Jouw kwaliteiten
  • Je bent een academicus met een leidinggevend/bestuurlijk profiel in een onderwijscontext. Om de verantwoordelijkheid voor deze school waar te kunnen maken, is ruime leidinggevende ervaring in het (voortgezet) onderwijs noodzakelijk.  
  • Je bent een zichtbare en betrokken leider met hart voor de school en oprechte interesse voor de mens. Je werkt vanuit relatie en vertrouwen en je begrijpt wat medewerkers nodig hebben om te (blijven) floreren.
  • Je ademt eigentijds onderwijs en hebt hierop een duidelijke visie. Recente ontwikkelingen volg je op de voet.
  • Je bent een slimme netwerker die zich met flair beweegt binnen diverse netwerken in  Eindhoven en omgeving (overheid, onderwijs en bedrijfsleven).
  • Je hebt een helder inzicht in de faciliteiten die nodig zijn om goed onderwijs te realiseren in de hedendaagse materiële context. Je hebt kennis van bedrijfsvoering en onderwijsgerelateerd ondernemerschap is jou niet vreemd.
  • Als strateeg ben je in staat zorg te dragen voor een verantwoord onderwijskundig, personeels- en financieel beleid. Strategische beleidsontwikkeling, integraal leidinggeven, financieel management en onderwijsontwikkeling zijn voor jou bekend terrein. Je beschikt over actuele scholing op dit vlak op het niveau van een wetenschappelijke master of bent bereid deze te volgen.
Augustinianum - Ieder talent voelt zich thuis
Augustinianum in Eindhoven is een school met ruim 1.200 leerlingen en meer dan 100 medewerkers (ruim 80 fte), een begroting van ongeveer € 8 miljoen en een directieteam waar volop mogelijkheden zijn om in gezamenlijkheid verder te bouwen aan de school. Wij zijn volop in ontwikkeling; van een klassieke school naar een innovatieve school in beweging.
We leren en werken vanaf september 2017 in een aansprekend nieuw schoolgebouw en vanwege het snelgroeiende aantal leerlingen sinds het huidige schooljaar ook in een nabijgelegen dependance.

waar leerlingen via zeer uiteenlopende activiteiten hun talenten en interesses kunnen uitdagen. We werken met een geweldige groep leerlingen, ze (h)erkennen elkaar, zijn autonoom, vrijdenkend en kritisch.AugAcademieWe zijn een relatief kleine school waar we elkaar kennen en waar leerlingen mogen zijn wie ze zijn. De sfeer op onze school is informeel, laagdrempelig, gemoedelijk en de lijnen zijn kort. We zijn een echte havo/vwo-school met een sterke gymnasium-cultuur. Naast het reguliere curriculum bieden we de

Augustinianum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel verbindt 12 VO-scholen, verspreid over bijna 50 schoollocaties door Nederland. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van directieleden. Ontwikkeling en scholing wordt gestimuleerd, gefaciliteerd en ook verwacht: Eindverantwoordelijk schoolleiders professionaliseren zich op wetenschappelijk niveau.
Deze functie bij Carmel biedt toegang tot een groot onderwijsnetwerk, een solidair verbond van kennis en ervaring op het gebied van voortgezet onderwijs.

Nieuwsgierig naar meer?
Aanvullende informatie (zoals het functieprofiel en enkele beleidsplannen) zijn te lezen op de Carmelsite. Deze is te bereiken via de sollicitatiebutton op deze pagina. 
Meer over Augustinianum, zie www.augustinianum.nl.
Meer over Stichting Carmelcollege, zie www.carmel.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Fridse Mobach, lid College van Bestuur van Stichting Carmelcollege, beantwoordt ze graag.
Hij is te bereiken via ons algemene nummer 074 - 245 55 55 of via 06 - 533 750 78.

Procedure
De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 25 januari 2019.
Een tweede gespreksronde volgt op vrijdag 8 februari 2019.
Een assessment maakt deel uit van de procedure en staat gepland op dinsdag 19 of woensdag 20 februari 2019.

Sluitingsdatum
Past deze baan bij jou? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren.
Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk zondag 20 januari 2019.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 15
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 7.251,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 15).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.