Vacature Docent Nederlands/Rekenen in Amsterdam

Onderwijs

Over College De Meer

Naam school
College De Meer
Contactpersoon
Mevr. M. de Jong
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
College De Meer is een brede vmboschool gelegen in de Watergraafsmeer. De school heeft circa 510 leerlingen en circa 65 medewerkers. De meeste leerlingen komen niet uit de directe omgeving van de school, maar uit Amsterdam-Oost en Zuid-Oost. De school is zeer kleurrijk, veel medewerkers en ouders van leerlingen hebben een achtergrond uit meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Daarmee is de school representatief voor de Amsterdamse samenleving. Omdat veel leerlingen één of meerdere vormen van achterstand (80% LWOO) hebben, besteedt College De Meer veel aandacht aan zorg en begeleiding en zijn de klassen gemiddeld slechts 19 leerlingen groot.

De school heeft twee moderne schoolgebouwen, elk met een eigen afgesloten schoolterrein. De onderbouw en bovenbouw zijn verdeeld over deze tegenover elkaar gelegen gebouwen, waardoor kleinschaligheid één van de belangrijkste kenmerken van de school is.

College De Meer is een veilige school met een goed pedagogisch klimaat, mede dankzij de ontwikkeling die het onderwijzend personeel de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Er is een zeer goede sfeer tussen medewerkers en het onderwijzend en ondersteunend personeel heeft zich in de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. Hierdoor heeft de school zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste vmboscholen van Amsterdam (vorig schooljaar zijn alle leerlingen van alle leerwegen geslaagd!). Naast het behouden van de huidige kwaliteit is de belangrijkste opdracht voor de school om het onderwijs stapsgewijs te vernieuwen tot modern eigentijds onderwijs waardoor leren nog leuker en effectiever wordt.

 
Bijzonderheden
College De Meer maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands/Rekenen 
Plaatsingsdatum
15-12-2018
Met ingang van
01 maart 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
Welke sollicitanten
Deze vacature is voor docenten met affiniteit met onze leerling populatie. Van belang zijn aspecten zoals: teamspeler en ontwikkelingsgericht.

Onze school
College De Meer is een kleinschalige VMBO school in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer. De leerlingen zijn verdeeld over twee schoolgebouwen (onder- en bovenbouw).
De lessen zijn voornamelijk in de onderbouw voor het vak Nederlands en (evt.) Rekenen in leerjaar 1 en 2 op KB/BB en TL niveau.

Werkdagen
De vacature betreft een tijdelijke vacature, met uitzicht op vast, voor ca. 0,6 fte. De kandidaat is beschikbaar op ten minste 3 werkdagen per week bij voorkeur: maandag t/m woensdag.

Informatie
Voor meer informatie over onze school: zie www.demeer.org

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen
- kandidaten met een 2e graads bevoegdheid, of met een Pabo akte, of een leraar in opleiding
- affiniteit met de doelgroep;
- flexibele instelling en ontwikkelingsgericht;
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB-LC
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VO
Salaris en inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Inlichtingen
Informatie over deze vacature kan bij mw. de Jong worden opgevraagd via: 
- R.de.Jong@demeer.org
- 020-6945203

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie (motivatie met cv) kunt via de mail richten aan de directiescretaresse mevr. M. de Jong (R.de.Jong@demeer.org).  
Uw reactie dient uiterlijk 11 januari 2019 binnen te zijn. 
De (eerste) gespreksronde start in week 3. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.