Vacature Hoofd Onderwijs 0,4 - 0,6 fte / vac.nr. 181901 in Boxtel

Onderwijs

Over Baanderherencollege

Naam school
Baanderherencollege
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Boxtel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Baanderherencollege onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. De leer- en leefomgeving is zodanig dat de leerling zich er thuis voelt. Hij wordt aangesproken op zijn talenten en begeleid naar een zelfstandige wereldburger. Respect voor elkaar en een veilige schoolomgeving zijn daarbij belangrijk. Onze slogan voor leerlingen, ouders en personeel is: Je telt mee op het BHC.
Bijzonderheden
Het Baanderherencollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
Hoofd Onderwijs 0,4 - 0,6 fte / vac.nr. 181901 
Plaatsingsdatum
7-12-2018
FTE
0,6
Omschrijving
Het Baanderherencollege-VMBO onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. Doordat wij de leerling goed kennen is bijvoorbeeld de kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding hoog. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;
- De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol voor mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
- Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen alle leerwegen van het VMBO. In de beide beroepsleerwegen (basis en kader) wordt Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Bouw, Wonen en Interieur alsmede Produceren, Installeren en Energie aangeboden. In de MAVO (theoretische leerweg) is ook de sector Landbouw mogelijk. Ook alle MAVO-leerlingen maken kennis met beroepsgerichte onderdelen via de talentlijnen Business, Technology, Arts&Design en Sports & Lifestyle. Het Baanderherencollege werkt nauw samen met het Jacob Roelandslyceum, school voor HAVO en VWO.
Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO.
Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.

We zijn op het Baanderherencollege per 1 april 2019 voor 0,4 -0,6 fte op zoek naar een enthousiaste medewerker als hoofd onderwijs. Een onderwijsbevoegdheid strekt tot aanbeveling en maakt mogelijk een uitbreiding naar 0.8 of 1.0 fte bespreekbaar. Salariëring vindt plaats in schaal LD.
Als hoofd onderwijs ondersteun je de schoolleiding bij het ontwikkelen en de uitvoering van strategische beleidsontwikkelingen. Je draagt ideeën aan over de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs en hebt oog voor kwaliteitszorg en een goede communicatie. Om deze functie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je kennis en inzicht hebt in het onderwijs en de maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot het VMBO, kennis van het PRO strekt tot aanbeveling. Je hebt inzicht in taken en werkwijze van een onderwijsinstelling. Daarnaast beschik je over vaardigheden in het ontwikkelen, uitdragen, implementeren van het onderwijskundig beleid.
Je hebt veel contact met de schoolleiding en docenten waarbij je samen met de directeur onderwijs draagvlak verkrijgt over de uitvoering van mogelijke vernieuwingen en staand beleid binnen de verschillende eenheden van de school.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar. Bij voldoende formatie en bewezen geschiktheid kan de aanstelling worden omgezet naar onbepaalde tijd.
Voor meer informatie over het Baanderherencollege verwijzen we je graag naar onze website https://bhcvmbo.nl. Heb je interesse dan ontvangen we jouw motivatiebrief en curriculum vitae graag via de website van OMO www.omo.nl voor 10 januari 2019. Gesprekken met kandidaten vinden plaats eind januari.

Alleen sollicitaties via de site van OMO worden in behandeling genomen.

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij de heer Jan-Willem van den Berg (directeur onderwijs) op telefoonnummer 0411 - 676 924 of via de mail: j.vd.berg@bhc.nl

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.