Vacature Lid Raad van Bestuur (onbezoldigd) in Dordrecht

Onderwijs

Over Petje af Dordrecht

Naam school
Petje af Dordrecht
Contactpersoon
Mevr. M. Mulder
Plaats
Dordrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Bij Petje af geloven wij erin dat ieder kind talent en mogelijkheden heeft en gelijke kansen verdient deze te ontplooien én te benutten. Gelijke kansen is in Nederland namelijk helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend.

Daarom organiseren wij op zondag aanvullend, praktijkgericht onderwijs voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. De kinderen ontdekken bij Petje af de wereld en komen in aanraking met inspirerende rolmodellen waardoor zij een positief zelfbeeld en toekomstperspectief ontwikkelen.

Een Petje af-jaar bestaat uit 7 lesblokken van 4 weken op zondag. Ieder lesblok komt er een beroep aan bod. Centraal hierin staat de praktijkervaring en de ontmoeting met inspirerende gastdocenten. Iedere laatste zondag van het blok gaan we op pad, ontdekken we de wereld en bezoeken we musea of doen we andere activiteiten die gerelateerd zijn aan, kunst, cultuur of gezond gedrag.

De locatie in Dordrecht is in januari 2009 door de onderwijs-wethouder geopend. Wij zijn gevestigd in basisschool de JFK, locatie Bosstraat. Hier leren onze kinderen niet uit boeken, maar in en door de praktijk. Onze gastdocenten verzorgen leuke en leerzame lessen. Daarnaast bezoeken wij bedrijven en instellingen in de omgeving. Alles gebeurt onder begeleiding van ons bevlogen Petje af-team.

Vacature

Functietitel
Lid Raad van Bestuur (onbezoldigd) 
Plaatsingsdatum
6-12-2018
Met ingang van
Per direct
Soort vacature
Parttime
Omschrijving
Petje af Dordrecht zoekt leden voor de Raad van Bestuur met een achtergrond in Onderwijs, Ondernemen of Overheid.

Wil jij bijdragen aan de toekomstkansen van talentvolle kinderen? Petje af stelt zichzelf tot doel iedere locatie te voorzien van een eigen Raad van Bestuur. Deze realiseert de ambities van Stichting Petje af Nederland (adviestaak), houdt toezicht op en begeleidt de locatiecoördinator, oefent een aantal specifieke bevoegdheden uit en bouwt een lokaal netwerk van belanghebbenden.

De Raad van Bestuur houdt toezicht op de locatiecoördinator waarbij deze verantwoordelijkheid draagt over het meerjarenbeleid (en uitvoeringsplan) binnen de koepelorganisatie. Daarbij stelt de RvB een begroting, jaarrekening op en levert een bijdrage aan het digitale jaarverslag. De RvB toetst daarnaast de strategische afwegingen in relatie tot de (maatschappelijke) doelstellingen van Stichting Petje af en bewaakt de belangen van zowel de koepelorganisatie dan wel van de interne en externe belanghebbenden.

Alsmede initieert de RvB contacten en genereert inkomsten welke voor de continuïteit en de ambitie van de stichting van belang kunnen zijn. Tenslotte deelt de RvB met het landelijk bestuur de invulling van het maatschappelijk ondernemerschap tegen de huidige achtergrond van ontwikkelingen van het onderwijs, jeugdbeleid, innovatie en de samenwerking met stakeholders.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
  • Je hebt affiniteit met het onderwijs, de jeugd en de doelstellingen van Stichting Petje af.
  • Je beschikt over een HBO of universitair werk- en denkniveau.
  • Je beschikt over kennis van de onderwijssector, overheid en/of het ondernemen.
  • Je hebt kennis van financiën, bedrijfsvoeringen en besturen.
  • Je hebt een visie en kan een belangenafweging maken.
  • Je bent gecommitteerd en voldoende beschikbaar (4 a 5 bijeenkomsten per jaar, begeleiding van de locatiemanager (op afstand) en daar waar nodig hand en spandiensten).
  • Je bent in het bezit een positieve en kritische grondhouding en kan als klankbord van de koepelorganisatie dienen.
  • Je bent een teamspeler en bruggenbouwer.
  • Je hebt ervaring met het dragen van eindverantwoordelijkheid.
  • Je bent van onbesproken gedrag (kunt eventueel een VOG overleggen)

Over Stichting Petje af
Ieder kind heeft talent en mogelijkheden. Helaas zijn er veel kinderen in Nederland die door hun leefsituatie hun talenten en mogelijkheden niet kunnen ontdekken en benutten. Daarom zijn kinderen uit sociale achterstandssituaties van 10 t/m 14 jaar bij Petje af welkom zich te ontplooien voor hun toekomst. We bieden deze kinderen prikkelende, leerzame praktijkervaringen waardoor zij hun wereld vergroten. Ze worden bewust van hun talenten, weten wat de wereld te bieden heeft en ontdekken wat zij leuk vinden. We creëren ontmoetingen met inspirerende gastdocenten/rolmodellen, komen in aanraking met verschillende beroepen, bezoeken musea, doen gezonde activiteiten en reizen met het openbaar vervoer. Er worden veel deuren geopend die anders gesloten zouden blijven. Door te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn, weet een kind waar hij goed in is, wat hij later allemaal zou willen, krijgt hij zelfvertrouwen en perspectief voor de toekomst.

Landelijke koepelorganisatie
De Koepel van Stichting Petje af bestaat uit verschillende, separaat opererende stichtingen en wordt gefaciliteerd/geadviseerd door Stichting Petje af Nederland (koepelorganisatie). Ieder plaatselijk initiatief (Petje af Dordrecht) kent haar eigen identiteit en oorsprong en krijgt beleidsvrijheid binnen de door de koepel afgesproken kaders.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Onbezoldigd
Arbeidsvoorwaarden
Petje af biedt:
Een interessante (onbezoldigde) toezichthoudende rol bij een ambitieuze maatschappelijk betrokken, landelijke stichting op het gebied van onderwijs en ontwikkeling.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan middels een brief/mail gericht aan Brecht van Schendel via: brecht.vanschendel@petjeaf.nl. Uw reactie, voorzien van een korte motivatiebrief en CV, zien wij graag tegemoet.

Kandidaten die zich herkennen in bovenstaand profiel maar nog niet beschikken over toezichthoudende ervaring worden uitgenodigd te reageren.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.