Vacature Docent Zorg en Welzijn in Amsterdam

Onderwijs

Over Mundus College

Naam school
Mundus College
Contactpersoon
Mevr. A. Alkemade
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Mundus College gelooft in grenzeloos leren. Op het Mundus College vind je veel jongeren met een internationale achtergrond en nieuwkomers uit verschillende landen over de hele wereld. De school telt maar liefst 58 nationaliteiten. Wat ons bindt? We willen allemaal op onze eigen manier een succes van het leven maken. Op het Mundus leer je niet alleen van de docent, maar ook van medeleerlingen, ouders, gastdocenten en mensen uit het bedrijfsleven. Op het Mundus leer je aanleg en passie bij elkaar te brengen. Je leert internationaal te denken en bovenal leer je jezelf kennen. Op het Mundus heb je vmbo Basis, Kader en TL. Ook bieden wij LWOO aan. Daarnaast bieden we Eerste Opvang voor Anderstaligen en hebben we een Pro afdeling.

In de bovenbouw van het vmbo biedt het Mundus 2 niveaus aan, de Basisberoepsgerichte Leerweg (BBL) en Kaderberoepsgerichte Leerweg (KBL). De afdeling (TL) is in de onderbouw en EOA in ontwikkeling.  Alle leerlingen krijgen in de bovenbouw Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen, lichamelijke opvoeding, kunstvakken en maatschappijleer. Dat is ongeveer de helft van de tijd op school. De andere helft besteden ze aan een praktisch beroepsgericht vak. Leerlingen kunnen kiezen uit de volgende profielen: Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR); Zorg & Welzijn (Z&W); Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Media, Vormgeving & ICT (MVI). Daarnaast kiezen de leerlingen keuzedelen uit de profielvakken. Er kunnen keuzedelen gekozen worden uit: Mobiliteit & Transport of Economie & Ondernemen.

Wij zijn een matrixorganisatie. De kernteams vormen het hart van onze organisatie. Deze teams hebben onder leiding van een kernteamvoorzitter de verantwoordelijkheid voor het onderwijs aan een hele, logisch samenhangende groep leerlingen.  De kernteams zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de permanente verbetering van het onderwijs aan deze groep leerlingen. De kernteamleden participeren allen in een vakgroep.  Daarnaast levert  iedereen een bijdrage aan ontwikkelactiviteiten op basis van het schoolplan. De teams hebben de organisatorische ruimte en verantwoordelijkheid om deze rol waar te maken. Zij regelen binnen de kaders van de school hun eigen coördinatie. Docenten zijn binnen het schoolkader integraal verantwoordelijk in pedagogische en didactische zin. De kernteamvoorzitters stemmen de kaders en randvoorwaarden indien noodzakelijk af met de teamleider. De teamleider is leidinggevende van een aantal kernteams.

 Voor meer informatie zie: www.mundus.nl en www.espritscholen.nl 

Vacature

Functietitel
Docent Zorg en Welzijn 
Plaatsingsdatum
6-12-2018
Met ingang van
01-03-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
We zijn per 1 maart 2019 op zoek naar een:

Docent Zorg en Welzijn LB (0,8 fte)
Het betreft een tijdelijk dienstverband tot 31 juli 2019 met uitzicht op een vast dienstverband.


Werkzaamheden:
Het geven van onderwijs aan Vmbo en Praktijkschool leerlingen, zowel onder- als bovenbouw. Het mede ontwikkelen van lesprogramma’s en leeractiviteiten en/of andere activiteiten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van onze leerlingen en de visie van onze school. Naast de invulling van het mentoraat geef je onder meer lessen zorg en welzijn aan 3e en 4e klas leerlingen van vmbo (basis en kader). Je begeleidt de leerlingen derhalve via het examenprogramma naar het vmbo-examen zorg en welzijn.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
U heeft minimaal een 2e graad bevoegdheid als docent Gezondheidszorg en Welzijn of u bent bezig/bereid om deze bevoegdheid te halen. U bent een stevige persoonlijkheid, energiek en proactief, heeft hart voor onze doelgroep en vindt het een uitdaging om onze leerlingen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. U functioneert hierbij zelfstandig, maar bent ervan overtuigd dat het onderwijs beter wordt als u dit samen met uw team en de andere onderwijsteams binnen het Mundus ontwikkelt.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Henk Nijenkamp, teamleider vmbo bovenbouw, h.nijenkamp@mundus.espritscholen.nl
Tevens verwijzen wij je naar onze website: http://mundus.espritscholen.nl/ 

Je kunt tot en met 7 januari 2019 op deze vacature reageren. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.