Vacature Leerkrach combinatieklas 6,7 en 8, Instituut Mr. Schats Zuid in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Leerkrach combinatieklas 6,7 en 8, Instituut Mr. Schats Zuid 
Plaatsingsdatum
6-12-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Omschrijving
Instituut Mr. Schats Zuid in Rotterdam
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon aan op wat iemand kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij onze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders bereiken wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Op locatie Mr. Schats Zuid, met direct zicht op de Kuip, geven wij in 9 klassen van maximaal 14 leerlingen kleinschalig speciaal onderwijs. Een ervaren team van 13 gedreven docenten begeleidt 120 kinderen van 4-13 jaar, veelal afkomstig uit een achterstandswijk, met problematiek als autisme, complexe casuïstiek en agressief gedrag. De school biedt deze kinderen gedegen onderwijs en daarmee een goed toekomstperspectief voor hun verdere leven. Op ICT gebied is de school erg vooruitstrevend.
 
Vanwege zwangerschapsvervanging zijn we voor Inst. Mr. Schats Zuid per 1 februari 2019 op zoek naar een daadkrachtige en vrolijke:
 
Leerkracht combinatieklas 6, 7 en 8
Speciaal Onderwijs
24 uur per week
 
 
Wat ga je doen?
Als geen ander weet je een veilige leer- en werkomgeving te realiseren, op basis van de behoeften en ontwikkelingsprocessen van de leerlingen. Je biedt hen houvast en structuur bij keuzes, zodat zij zich sociaal-emotioneel en moreel kunnen ontwikkelen. Lesgeven is je passie en dit straal je uit naar de leerlingen, de ouders/verzorgers en je collega’s.  Daarnaast krijg je nog steeds kippenvel wanneer jouw leerlingen kleine stapjes maken in de goede richting en probeer je voor hen die ene persoon te zijn die het verschil in hun leven kan maken.
 
Bij onze school wordt les gegeven volgens de afspraken in het groepsplan en het ontwikkelperspectiefplan. Hierin worden de doelen samen met de ouders/verzorgers en leerlingen afgestemd. Je gaat les geven in de bovenbouw en wordt hierin begeleid door ervaren leerkrachten. Verder word je in het werk begeleid door de schoolleider, de intern begeleider en de gedragswetenschapper van de school.
 
Wie ben jij?
  • Je bent in het bezit van een PABO diploma;
  • Je hebt affiniteit en relevante ervaring met onze doelgroep;
  • Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld;
  • Je kan op een duidelijke en vriendelijke manier grenzen stellen;
Je bent integer en communicatief vaardig. 
 
Wat mag je van ons verwachten?
Bij Horizon bieden we je een uitdagende, dynamische functie en volop waardering voor jouw inzet. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Primair Onderwijs, waarbij de functie Leerkracht is ingeschaald in schaal L11 (max. € 4.228,- o.b.v. een 40-urige werkweek). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen.
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ans Wildeboer, Schoolleider, via telefoonnummer 010-4835686.
 
Solliciteer!
Wil jij graag het verschil maken voor een doelgroep die extra aandacht nodig heeft? Solliciteer!
Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 21 december 2018 via de knop “Direct Solliciteren” op onze website http://www.horizon.eu/werken-bij/.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Eisen

Opleiding
Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.