Vacature Docent Biologie 1ste of 2de graads in Amsterdam

Onderwijs

Over Geert Groote College

Naam school
Geert Groote College
Contactpersoon
Mevr. Pluut
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
De naam van onze school verraadt zijn identiteit: we zijn een vrije school.
Vrije scholen zijn geënt op het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Hij formuleerde vanuit zijn visie op de mens, pedagogische en didactische aanwijzingen en spoorde leraren aan deze voor hun eigen situatie in te vullen en aan te passen.
Dat doen we in de vrije scholen nog steeds: we zoeken naar een goede combinatie van traditionele en eigentijdse elementen, die samen zorgen voor de ontplooiing van zowel onze leerlingen, als die van onze medewerkers.
Ons onderwijs is verdeeld in periodes en vaklessen. Een aantal vakken wordt alleen in periodes gegeven. Een periode kan je zien als een intensieve cursus, die drie werken lang, elke ochtend wordt aangeboden. De docent werkt in zo'n periode rond een thema, vaak zonder boek en speelt in op de vraag van de groep.
De vaklessen zijn meer zoals in het reguliere onderwijs. In de lestabel van onze school staan ook ambachtsvakken en er is veel aandacht voor creativiteit. Eén van onze uitgangspunten in ons onderwijs is dat we zorgen voor de ontwikkeling van het hele kind: met hoofd, hart en handen.
Meer informatie over ons onderwijs en achtergronden kan je vinden op onze website.

Vacature

Functietitel
Docent Biologie 1ste of 2de graads 
Plaatsingsdatum
6-12-2018
Met ingang van
januari 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,55
Omschrijving
Per direct zoeken wij een enthousiaste docent Biologie. De vacature die momenteel is ontstaan bestaat uit bovenbouwklassen vmbo-t, Havo en VWO. Een tweede- of eerstegraads bevoegdheid (of studerende hiervoor) is daarom een vereiste. De totale omvang van de vacature is 0.55 fte. De vacature betreft een vervanging, sowieso tot en met het einde van het schooljaar.

Op het Geert Groote College, gevestigd in een karakteristiek, organisch gebouw aan de Zuidas te Amsterdam, zitten ongeveer 880 leerlingen. Er werken veel ervaren leerkrachten en daarnaast ook een flink aantal jonge docenten met hart voor de Vrijeschool.
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Werken als leraar op een Vrijeschool vraagt veel creativiteit van de docent bij het aanspreken van hoofd, hart en handen van de leerlingen. Daarnaast verwachten wij dat docenten onze visie op onderwijs delen; hun vak gebruiken om jongen mensen te enthousiasmeren en ondersteunen in hun ontwikkeling; zich als vakdidacticus en pedagoog ontwikkelen en bijdragen aan de culturele activiteiten in en om de school.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO-VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatiebrieven en CV’s mogen voor 14 januari gemaild worden aan Frans Olofsen sectievoorzitter Biologie: folofsen@ggca.nl.Of maak gebruik van de sollicitatiefunctie van Meesterbaan
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.