Vacature Docent Nederlands in Bladel

Onderwijs

Over Pius X-College

Naam school
Pius X-College
Contactpersoon
afdeling P&O
Plaats
Bladel
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, vmbo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Werken in het groene hart van De Kempen

Het Pius X-College is een brede scholengemeenschap voor atheneum, gymnasium, tweetalig vwo, havo, vmbo en praktijkonderwijs. De school heeft een katholieke signatuur en is van regionale betekenis.

Met ruim 2200 leerlingen en ongeveer 300 medewerkers is het Pius X-College op het eerste gezicht een middelgrote school. Het geven van een veilige en herkenbare plaats aan leerlingen en personeelsleden zijn belangrijke aspecten. Kleinschaligheid is terug te vinden in een tweedeling in de organisatie (havo/vwo en vmbo/praktijkonderwijs) en in het werken met teams. Zo kunnen leerlingen en personeelsleden zich thuis en geborgen voelen.

Het Pius X-College is een Brainportschool. Overheid, bedrijfsleven en onderwijs werken samen in wat men de triple helix samenwerking noemt om gestalte te geven aan Brainport:
• een regio
• een programma
• een manier van werken
• een merk

Wij vinden het belangrijk dat personeelsleden goed begeleid worden en dat er ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast wordt van personeelsleden verwacht dat zij hun functie op professionele wijze uitvoeren en hierover verantwoording afleggen. Dit is onder andere vertaald in de gesprekscyclus (het voeren van ontwikkelingsgerichte gesprekken) en in het professionaliseringsplan.

Naast de cao wordt aan de personeelsleden school specifieke voorwaarden aangeboden, gericht op de professionalisering en duurzame inzetbaarheid.
Meer informatie over onze school vind je op www.piusx-college.nl
 
Het Pius X-College maakt onderdeel uit van het kennisnetwerk ORION scholen. Kijk voor meer informatie op www.orionscholen.nl

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
4-12-2018
Met ingang van
20 februari 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
20 lessen
Omschrijving
Wij zoeken ter vervanging van zwangerschapsverlof:
Een bevoegd docent Nederlands 2e graad voor 20 lessen en mentoraat voor de periode 20 februari 2019 tot 5 juli 2019. Het gaat om 20 lessen die gegeven worden aan de leerlingen van 1 havo/vwo, 1 tto, 3 havo, 3 tto en 4 vmbo GT. Tijdens de lessen begeleid je het leerproces en stimuleer je de leerlingen tot het leren leren.
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Ben jij:
  • een bevoegd docent Nederlands 2e graad?
  • een flexibele collega die het belangrijk vindt om het vak Nederlands stevig neer te zetten?
  • pedagogisch en didactisch vaardig?
  • ervaren met mentoraat?
  • ICT-vaardig en heb jij de passie om dit verder te ontwikkelen binnen de lessen?
  • een collega die streeft naar een hoog niveau dat niet alleen bij het vak Nederlands, maar ook bij andere vakken iets op moet leveren?
  • betrokken, teamgericht en neem je actief deel aan het sectieoverleg?
dan ontvangen wij graag uiterlijk 6 januari a.s. jouw motivatiebrief en curriculum vitae.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijk contract ter vervanging van zwangerschapsverlof van 20 februari 2019 tot einde schooljaar (5 juli 2019). De functie wordt gewaardeerd in salarisschaal LB (minimaal € 2.662,00 en maximaal € 4.071,00 bij 1,0 fte).

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Herken jij je in deze vacature dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie uiterlijk 6 januari t.a.v. Maartje Dolkemade (hoofd P&O) via Meesterbaan. Na 6 januari ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor de eerste sollicitatiegesprekken, deze staan gepland op donderdagochtend 10 januari. Het eerste sollicitatiegesprek wordt gevoerd met de directeur onderwijs, teamleider en sectievoorzitter. Bij een positief advies volgt een tweede sollicitatiegesprek met de directeur personeel en hoofd P&O.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.