Vacature Zorgcoördinator, 0.6 fte (i.v.m. verhuizing huidige zorgcoördinator) in Heem...

Onderwijs

Over HBM

Naam school
HBM
Contactpersoon
Mevr. C. Carli
Plaats
Heemstede
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Sta jij stevig in je schoenen en kun je omgaan met een pittige populatie, dan gaan we graag met je in gesprek!
 
Wie zijn wij?
De Haemstede-Barger Mavo in Heemstede heet tegenwoordig HBM. Het is een prima plek voor actieve mavo leerlingen, die graag iedereen in hun omgeving kennen. De HBM is een bijzondere school; iedereen mag zichzelf zijn, tegelijkertijd is het belangrijk dat wij ons allemaal aan de afspraken houden. Vanaf het moment dat je als brugklasleerling binnenkomt, krijg je de ruimte om je talenten te ontplooien. Natuurlijk gaat dat nooit ten koste van anderen. Schoolprestaties en het diploma tellen, maar allereerst gaat het om wie je bent op de HBM. Wij verwachten van onze leerlingen dat ze zelfstandig zijn, maar we helpen ook als er begeleiding nodig is om dat te leren.

(t)Huiswerkvrij
De HBM is sinds dit schooljaar een (t)huiswerkvrije school. Er wordt gewerkt met het flexrooster, waarbij de vaklessen van 80 minuten in klassenverband plaatsvinden tussen 9:15 - 14:15 uur.Hieraan voorafgaand en aansluitend zijn de flexuren van 40 minuten, waarbij leerlingen klasoverstijgend kunnen kiezen uit een werkuur/stilteuur of vakbegeleidingsuur.
Vor meer informatie zie: https://dehbm.nl/ 
 

Vacature

Functietitel
Zorgcoördinator, 0.6 fte (i.v.m. verhuizing huidige zorgcoördinator) 
Plaatsingsdatum
3-12-2018
Met ingang van
01-03-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
Wat zoeken wij?
Sta jij stevig in je schoenen, heb jij een afgeronde HBO/WO opleiding, heb jij affiniteit met leerlingen van 12-18 jaar, heb jij beleidsmatig en financieel inzicht, ben jij communicatief zeer vaardig, accuraat, proactief en goed in het analyseren van problemen en het zoeken naar passende oplossingen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

De zorgcoördinator heeft binnen de HBM een zeer belangrijke taak. Niet alleen ben je (mede) verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die de schoolorganisatie biedt, maar ook richting de schoolleiding, de leerlingen, hun ouders en externe organisaties vervul je een verantwoordelijke functie.

Als zorgcoördinator adviseer je de schoolleiding inzake de ontwikkeling van beleid op het vakgebied en op het gebied van leerlingenzorg. Bij wijziging van beleid doe je voorstellen aan de schoolleiding over te nemen maatregelen en stel je adviesnota’s en beleidsvoorstellen hierover op. Je ontwikkelt beleid op schoolniveau en voert hierover overleg met het netwerk van zorgcoördinatoren van het samenwerkingsverband. Je neemt deel aan de relevante externe beleids- en werkgroepen.

Daarnaast adviseer je de onderwijsgevende collega’s over de individuele of groepsgerichte aanpak van leerlingen/klassen en coördineer je de begeleiding van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Als zorgcoördinator bewaak je de uitvoering van de afspraken uit een ontwikkelingsperspectiefplan (OPP). Verder heb je contacten met externe instanties, zoals leerplicht, schoolarts en gemeente. Je overlegt met ouders, leerlingen, basisscholen en externe instanties om vast te stellen of een leerling toelaatbaar is en om de ondersteuningsbehoefte op het gebied van leerresultaten en/of sociaal-emotioneel gebied vast te stellen. Je toetst dit aan het ondersteuningsprofiel van de school en geeft hierover voorlichting aan de betrokkenen.

Je ziet er ook op toe dat de gegevens worden ingevoerd in het leerlingvolgsysteem en je draagt zorg voor het vastleggen en de verslaglegging van de gesprekken in het leerling dossier.

In de organisatie draag jij zorg voor de ondersteuning van professionalisering van collega’s, mentoren en het zorgteam. Daarbij stuur je functioneel het zorgteam aan.

Wij vragen een brede theoretische kennis van het vakgebied van leerlingbegeleiding en de zorgstructuur in het voortgezet onderwijs. Je hebt kennis van de sociaal emotionele ontwikkeling van jongeren en de beperkingen hierin. Daarnaast heb je kennis van het functioneren van het samenwerkingsverband , passend onderwijs en de zorgstructuur van het SBO/(V)SO in de regio. Ook dien je te beschikken over kennis van de sociale kaart en de ketenpartners. Tevens heb je kennis van het onderwijskundige proces alsmede didactische methoden en technieken.

 

Eisen

Opleiding
Overige

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wat krijg je?
Een uitdagende baan binnen een dynamische organisatie. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van een jaar met zicht op een vast dienstverband. Je wordt ingeschaald in OOP salarisschaal 11.
 
Onze school biedt goede carrièreperspectieven. Inschaling geschiedt conform de CAO-VO, beschrijving en functie-eisen voor LB, LC en LD zijn aanwezig.
 
HBM maakt deel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel 1e als 2e graads docenten royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.

Word jij onze nieuwe collega?
Dan zien we t/m 7 januari 2019 graag je sollicitatie inclusief CV met motivatie tegemoet.
 
Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij mevrouw S. Rappange (zorgcoördinator) of
M.M. Smits-Jansen (directeur) op telefoonnummer 023 528 2380. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.