Vacature Docent muziek in Wormerveer

Onderwijs

Over Saenstroom opdc

Naam school
Saenstroom opdc
Contactpersoon
Dhr. van Benthem
Plaats
Wormerveer
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier, Rebound
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Saenstroom opdc is een orthopedagogisch didactisch centrum in Wormerveer, waar bijna 170 leerlingen met bepaalde ondersteuningsbehoeften de eerste twee jaar van het vmbo doorlopen. Wij bereiden onze leerlingen in die tijd voor op een doorstroom naar met name het reguliere vmbo. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich bij ons veilig en thuis voelen, met plezier naar school gaan én trots zijn op hun school en werk.
 
Onze visie
Op school bereiden we onze leerlingen voor op de maatschappij. Wij geloven dat zij daarin goed kunnen functioneren, als ze beschikken over de goede kennis en vaardigheden en de juiste houding. Daarom stimuleren we de eigenwaarde en zelfstandigheid van onze leerlingen. We bieden niet alleen kennis, maar trainen ook doorzettingsvermogen, zelfbeheersing, concentratie en creativiteit.
 
Ons aanbod
Het vmbo bestaat bij Saenstroom opdc uit 1) schakelklassen voor leerlingen met zeer grote leerachterstanden en/of een ernstig leerprobleem en 2) de vmbo-onderbouw voor leerlingen met een grote leerachterstand of een leerprobleem in combinatie met een sociaal-emotioneel probleem. Naast Saenstroom vmbo, bieden wij ook een reboundvoorziening (Saenstroom TOP), baanbegeleiding (Saenstroom BBZ) en ondersteunende diensten.
 
Saenstroom opdc is een voorziening binnen het Samenwerkingsverband Zaanstreek (SVZ).

Vacature

Functietitel
Docent muziek 
Plaatsingsdatum
3-12-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,23
Omschrijving
Als docent muziek lever je een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Jouw kennis, ervaringen en je enthousiasme voor muziek weet jij met veel passie over te brengen. Je laat onze leerlingen kennismaken met verschillende instrumenten en hebt tegelijkertijd aandacht voor de muziektheorie. Van Bach tot Beatles: spelenderwijs neem je onze leerlingen mee door de tijd. Maar bovenal weet je het plezier in muziek bij onze leerlingen aan te wakkeren, zodat hun muzikale talent ten volle tot bloei kan komen!

Eisen

Functie-eisen
We zijn op zoek naar een enthousiaste, professionele collega die gevarieerde muzieklessen geeft, die aansluiten bij de doelgroep op het opdc. Een collega die goed in staat is om contact te maken met leerlingen en ouders van verschillende culturele en sociale achtergronden. Iemand die graag wil samen werken en wil leren van elkaar en met elkaar.

Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak muziek. Daarnaast heb je ervaring en affiniteit met onze leerlingen. Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest
  • De wil om samen te werken;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement;
  • Beschikbaarheid op donderdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling met ingang van met ingang van 28 februari 2019, voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2662, max. € 4071).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad en Saenstroom opdc zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Ook Saenstroom opdc neemt deel aan de 8ste school en de OVO Academie.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie over de school kun je terecht op www.saenstroom.nl. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met de heer H. van Benthem (directeur), via h.vanbenthem@saenstroom.nl of 075 6213725. Wil je solliciteren voor deze functie? Mail je motivatiebrief uiterlijk vrijdag 14 december aan de heer H. van Benthem, via h.vanbenthem@saenstroom.nl. Je kunt ook solliciteren via onderstaande button. De gesprekken vinden plaats in de week van 17 december.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.