Vacature Directeur 1.0 WTF 0711812 in Bergen op Zoom

Onderwijs

Over OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.

Naam school
OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Bergen op Zoom
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.
De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. bestaat uit vier vestigingen: het Mollerlyceum en de ZoomMAVO te Bergen op Zoom, het ZuidWestHoek College te Ossendrecht en 't Ravelijn te Steenbergen. De scholengroep is een sterke onderwijsspeler in de regio en profileert zich als kansenschool. Het onderwijsaanbod bestaat uit breed vmbo, havo, atheneum en gymnasium.
Kenmerkend zijn de kleinschaligheid van de organisatie en de kwaliteit van onderwijs en leerlingbegeleiding. Alle 2000 leerlingen binnen de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. krijgen ‘onderwijs op maat’.
Bijzonderheden
De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e..o. maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
Directeur 1.0 WTF 0711812 
Plaatsingsdatum
30-11-2018
FTE
1
Omschrijving
De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. is gevestigd in het westelijk deel van Noord-Brabant en verzorgt voor ongeveer 1250 leerlingen voortgezet onderwijs. Zij bestaat uit twee scholen: het ZuidWestHoek College in Ossendrecht en ’t Ravelijn in Steenbergen. Beide scholen bieden breed Vmbo onderwijs.
Binnen de Scholengroep werken we hard aan ‘Goed Onderwijs’. Dit betekent voor ons dat we zoveel mogelijk maatwerk bieden aan onze leerlingen, we blijven innoveren en werken aan een prettig leef- en leerklimaat voor zowel de leerlingen als de collega’s. We werken samen en stimuleren elkaar om vanuit ieders eigen kracht bij te dragen aan de ontwikkeling van de leerlingen en de school.
Het mission statement van de Scholengroep luidt: “Ruimte voor idealen! Samen talenten ontplooien!”. De scholen hebben de ambitie om vanuit een gemeenschappelijk beleidskader vorm te geven aan onderwijsontwikkelingen. Tegelijkertijd werken zij aan de lokale profilering van elke school.

De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. staat onder leiding van een algemeen directeur. Voor de school in Ossendrecht, het ZuidWestHoek College, is de algemeen directeur voor indiensttreding per 1 april 2019 op zoek naar een
Directeur
met bewezen kwaliteiten op het gebied van leiderschap en verandermanagement
Het betreft een functie met een omvang van 1,0 fte, in salarisschaal 13 van cao VO met uitloopmogelijkheden naar schaal 14.
Het betreft een dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband na het eerste jaar.

De school wordt gekenmerkt door het bieden van maatwerk aan leerlingen met verschillende achtergronden en een breed aanbod van keuzepakketten. De collegiale cultuur en het sterke vermogen (zorg) leerlingen op een deskundige en betrokken manier te begeleiden typeren de school. In het afgelopen schooljaar is er een aantal onderwijskundige en innovatieve ontwikkelingen in gang gezet.
De nieuwe directeur heeft de opdracht deze ontwikkelingen verder uit te bouwen en de vernieuwingen in de school in te bedden. Op de school wordt gewerkt in teams en secties, het Marzano concept ligt ten grondslag aan de onderwijskundige benadering.
U weet als directeur de organisatie op een prettige en besliste manier te leiden. U bent een enthousiast (Vmbo) onderwijsmens met een heldere visie. U hebt oog voor de belangen van leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s en bent in staat mensen mee te krijgen in de nodige vernieuwingen. In deze functie is stevige ervaring in het voortgezet onderwijs onontbeerlijk alsmede ruime leidinggevende ervaring in een complexe omgeving. Bovendien hebt u ervaring met veranderprocessen. U kunt in de school een cultuur tot stand brengen die past bij de identiteit van de school en die een optimaal werk- en leerproces in de scholen mogelijk maakt. U gaat voor kwaliteit en hakt knopen door waar nodig.

Uit uw sollicitatiebrief en curriculum vitae blijkt:
• recente leidinggevende ervaring in een onderwijsorganisatie
• kennis van en inzicht in recente ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs
• kennis van en inzicht in relevante maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen
• deskundigheid op het gebied van verandermanagement (ook op het gebied van cultuur in de school) en innovatieprojecten
• kennis van en ervaring met kwaliteitszorg
• vaardigheid in het ontwikkelen en implementeren van onderwijskundig beleid
• een onderwijsbevoegdheid
• sterke affiniteit met het Vmbo onderwijs
• durf om buiten de gangbare paden te treden
• bereidheid om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de identiteit van de school
• bereidheid om zich binnen afzienbare termijn in de regio te vestigen

Informatie en sollicitatie:
Voor aanvullende informatie over deze vacature kunt u de websites www.zuidwesthoekcollege.nl en www.omo.nl bezoeken. Als u daarna nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Sanne van Wijk (beleidsmedewerker P&O) via 0164213520. Als u zich herkent in bovenstaand profiel, kunt u via www.omo.nl solliciteren middels het uploaden van uw motivatiebrief en curriculum vitae. Solliciteren kan t/m 16 december 2018. Op deze vacature is het diversiteitsbeleid van OMO van toepassing.
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure en er zal referentie onderzoek plaatsvinden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.