Vacature Bovenbouwleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over De Archipel

Naam school
De Archipel
Contactpersoon
Dhr. Bas Meijer
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
OGO
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De Archipel is een basisschool op IJburg. Tussen een aantal heel grote scholen zijn wij 'relatief' klein (275 ll). Ouders en kinderen geven aan dat ze het bij ons fijn vinden omdat het niet zo massaal is, er een prettige sfeer hangt en men elkaar kent. Wij zijn er bovendien trots op dat we een afspiegeling zijn van de wijk, dus een school met een grote diversiteit. 
De Archipel geeft onderwijs vanuit het concept van Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO). Een vorm van onderwijs waarbij betrokkenheid een essentiële rol speelt. Immers, als je geïnteresseerd en betrokken bent, heb je zin om te leren!
Daarnaast geven we Engels vanaf groep 1 en dat maakt ook dat we steeds meer expats aantrekken die het belangrijk vinden dat hun kinderen meertalig opgroeien.

Ons team is gezellig en professioneel tegelijk. Sommige mensen noemen dat een tegenstelling, maar wij bewijzen het tegendeel. We werken met leerteams en de onderwijskundige ontwikkeling wordt door het team vormgegeven, niet top-down. Maar op vrijdagmiddag borrelen we en hebben we het over heel andere dingen dan werk. In september liepen we met 6 teamleden samen de Dam tot Damloop.

Lijkt het jou wat om bij ons te komen werken? Reageer dan op een vacature.

Vacature

Functietitel
Bovenbouwleerkracht 
Plaatsingsdatum
30-11-2018
Met ingang van
1 januari 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-1,0
Omschrijving
We zijn op zoek naar een leerkracht die vanaf 1 januari tot de zomervakantie aan groep 8 les wil geven. Het is een leuke en gezellige groep. Er is echter behoefte aan meer didactische aandacht per individu. Daarom krijgen de twee halve groepen ’s ochtends afzonderlijk les en in de middag gezamenlijk, onder leiding van twee leerkrachten. Je werkt dus samen met de andere groepsleerkracht en geeft gedurende de ochtenden les aan een groep van 15 leerlingen in een apart lokaal.  

Dagen/werktijdfactor 
3 dagen, (wtf 0,6), 4 dagen (wtf 0,8) of 5 dagen (wtf 1,0) in overleg 

Wie zijn wij? 
De Archipel is een OGO-school, waar thematisch gewerkt wordt. Ondanks dat we nog maar 10 jaar bestaan, hebben we al naam gemaakt als innovatieve OGO-school. We hebben een collegiaal en professioneel team waarin leerkrachten elkaar versterken en er samen geleerd wordt in leer- en onderzoeksteams. Op onze school staat de persoonlijke ontwikkeling van leerkrachten hoog in het vaandel. Het is een relatief kleine school met 275 leerlingen en 12 groepen. Hierdoor is er een informele en laagdrempelige sfeer. We hebben een voortrekkersrol op het gebied van Engels. We geven Engels van groep 1 t/m 8. Daarnaast geven we veel aandacht aan sociaal emotioneel leren, ICT, verrijkingsonderwijs en taalontwikkeling. 
Wij zijn we op zoek naar jou! 

Eisen

Functie-eisen
Wie ben jij? 
  • Ben je een echte professional, die gaat voor het vak? 
  • Kun je op een opbrengstgerichte manier werken aan individuele leerbehoeften? 
  • Heb je affiniteit met OGO/thematisch onderwijs? 
  • Kun je écht contact maken met kinderen in de bovenbouw? 
  • Ben je een aanpakker die humor en daadkracht combineert? 
Schrijf dan een korte motivatie en stuur deze samen met je CV naar ons.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden 
In eerste instantie een tijdelijk contract t/m 31-7-2019. In mei 2019 zal meer duidelijkheid ontstaan over de vacatureruimte op onze school voor het volgend schooljaar. Wanneer het van beide kanten goed bevallen is, kunnen we gezamenlijk bekijken welke mogelijkheden er zijn. Mocht er geen vacatureruimte op de Archipel zijn, dan is die er hoogstwaarschijnlijk wel op andere scholen van de Asko (33 scholen), of in de Talentenpool.  
Je krijgt begeleiding door de IB-er en adjunct-directeur op pedagogisch en didactisch gebied, een bruisend en enthousiast team, een lerende organisatie en een mooie mix van leerlingen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Schrijf een korte motivatie en stuur deze samen met je CV naar: 
Bas Meijer (dir) Esther Coomans (adj) 
b.meijer@askoscholen.nl  

Heb je vragen over de vacature, bel of mail: 
Bas: 06-45462636 
Esther: 06-30098209 

De Archipel, Amsterdam IJburg 
Website school www.kbsdearchipel.nl  
Reageren het liefst voor vrijdag 14 december 2018 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.