Vacature Opleidingsmanager Zorg & Welzijn in Amsterdam

Onderwijs

Over ROC van Amsterdam

Naam school
ROC van Amsterdam
Contactpersoon
Dhr. Fischer
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Het ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) hebben ongeveer 32.000 mbo-studenten. Het beroepsonderwijs bestaat uit ruim 300 verschillende opleidingen en wordt gegeven op de mbo-colleges. Het ROCvA heeft negen mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Het ROCvF heeft er twee in Almere en in Lelystad. Het voortgezet onderwijs (vo) van het ROCvA telt ongeveer 3000 scholieren, van vmbo tot gymnasium. Het volwassenonderwijs (vavo) en educatie heeft ca. 3000 deelnemers. Zowel vo als vavo bevinden zich in Amsterdam. Het ROCvA en ROCvF werken samen op centraal niveau: verschillende ondersteunende diensten werken voor beide roc’s.

MBO College West is onderdeel van het ROC van Amsterdam. MBO College West staat voor toonaangevend onderwijs voor de opleidingen in Zorg & Welzijn en profileert zich als het nieuwe opleidingscentrum voor Zorg en Welzijn in Amsterdam. In het nieuwe, moderne schoolgebouw voel je de prettige sfeer en de aandacht die zo typerend zijn voor deze beroepsrichting. De kwaliteit daarvan staat bij ons voorop. In de buurt zijn allerlei zorginstellingen, zoals Cordaan en het OLVG-ziekenhuis, locatie West. Met deze instellingen werken wij nauw samen. De bijna 4000 studenten staan centraal in onze onderwijsorganisatie. Wij vinden het belangrijk en werken er samen aan dat onze studenten en medewerkers met plezier naar school komen en er trots op zijn.

Vacature

Functietitel
Opleidingsmanager Zorg & Welzijn 
Plaatsingsdatum
29-11-2018
Met ingang van
Per direct
Soort vacature
Fulltime
FTE
1,0
Aantal uren
geen
Omschrijving
Wat ga je doen?
Voor het team Dienstverlening, Helpende Zorg & Welzijn, bol en bbl (DHZW) zoeken wij per direct een Opleidingsmanager. Als Opleidingsmanager DHZW binnen het MBO College West van het ROC van Amsterdam heb je een uitdagende functie. Je stuurt een hecht, taakvolwassen en divers team aan. Samen met je team werk je aan de ontwikkeling van o.a. een gezamenlijke onderwijsvisie voor de bbl en bol, het hybride leren en teamontwikkeling.

Tot je verantwoordelijkheden behoren onder andere:
 • leiding geven aan het opleidingsteam DHZW en het creëren van samenhang tussen het onderwijs, de medewerkers waaraan je leiding geeft en de bedrijfsvoering;
 • op gang brengen en houden van de onderwijsinnovatie en sturen op de kwaliteit van het onderwijs;
 • werken aan een sterk relatienetwerk met bedrijven en instellingen in de regio;
 • de financiën van je team en het uitvoeren van HRM-taken zoals het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en het uitvoeren van het verzuimbeleid.
De opleiding DHZW valt binnen de operationele eenheid van niveau 1 en 2. Je werkt daarin samen met je collega-opleidingsmanagers van deze eenheid. Ook maak je deel uit van het MT van het MBO College West.

Eisen

Functie-eisen
Wat ga je doen?
Je bent een onderwijskundig leider die vanuit kennis of achtergrond op het gebied van zorg en welzijn de vertaling kan maken tussen het werkveld en de onderwijsorganisatie. Je bent een moderne manager met een open en licht eigenwijze houding. Ondanks dat je leiding geeft aan een groot team, weet je de menselijke maat binnen het team te behouden met respect voor de professionaliteit van je collega’s.

Je bent een manager die in staat is de eigenheid van het team en de studenten te bewaken binnen het grotere geheel van MBO College West. Je hebt oog voor het maatschappelijke en politieke speelveld en kunt processen binnen de organisatie doorgronden en hierin de vertaalslag maken naar het team.

Daarnaast beschik je over:
 • enkele jaren werkervaring als leidinggevende binnen het onderwijs;
 • een afgeronde hbo-opleiding in een voor de functie relevante richting, of een afgeronde lerarenopleiding aangevuld met een managementopleiding;
 • expertise op onderwijskundig gebied maar ook ervaring met activiteiten op het gebied van bedrijfsvoering en HRM;
 • theoretische en praktische kennis van opleiden en van algemene onderwijskundige ontwikkelingen, in het bijzonder van het mbo-onderwijs;
 • ervaring met inspectietrajecten;
 • een flexibele werkhouding. Je kunt goed omgaan met veranderende omstandigheden;
 • bij voorkeur ervaring met niveau 2 studenten. Je hebt affiniteit en hart voor onze zeer diverse doelgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
12 (CAO voor het MBO)
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving waar we aandacht besteden aan onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen. We bieden je daarom verschillende mogelijkheden aan om aan je eigen professionalisering en loopbaan te werken. Natuurlijk bieden we een salaris dat past bij de functie (schaal 12 met een max. van € 5.292,- bruto bij een fulltime aanstelling) en goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao MBO, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie kun je tijdens werkdagen contact opnemen met Hanny Vroom, (Directeur Onderwijs) op telefoonnummer 06-5370. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 14 januari 2019 (eerste ronde) en 21 januari 2019. (tweede ronde)

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.