Vacature Docent Nederlands in Maasland

Onderwijs

Over Lentiz MBO Maasland

Naam school
Lentiz MBO Maasland
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Maasland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Lentiz | MBO Maasland ligt in het prachtige landschap van Midden-Delfland. De school verzorgt groene beroepsopleidingen met arbeidsperspectief. Theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verbonden en er is veel aandacht voor internationalisering. Het bedrijfsleven is nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs, waarin we elke student de ruimte bieden om zichzelf optimaal te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk. Met een mix van theorie en praktijk bereiden we onze leerlingen voor op een kansrijke toekomst. Bij ons maken de leerlingen van hun hobby hun beroep. En dat merk je wel aan de motivatie van onze leerlingen!

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord.

Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
28-11-2018
Met ingang van
1-2-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.6 - 0.8 fte
Omschrijving
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep met veertien scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De scholen bevinden zich in de economische regio’s Greenport, Mainport, Midden-Delfland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en zijn verspreid over zeven gemeenten. We bieden zowel vmbo-, havo- en vwo-onderwijs als mbo-opleidingen aan. Met onze mbo-opleidingen bekennen we duidelijk kleur: zij bevinden zich in de groene sector. We richten ons op thema’s zoals flora en fauna, natuurbeheer en milieu, maar ook op commercieel ondernemen in het groene domein.


Voor Lentiz | MBO Maasland zoeken wij voor vervanging zwangerschapsverlof een
Docent Nederlands (m/v)
Ingangsdatum: 1 februari 2019

Werktijdfactor: 0,6  -  0,8 fte (3 tot 4 dagen per week)

Lentiz | MBO Maasland ligt in het prachtige landschap van Midden-Delfland. De school verzorgt groene beroepsopleidingen met arbeidsperspectief. Theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verbonden en er is veel aandacht voor internationalisering. Het bedrijfsleven is nadrukkelijk betrokken bij het onderwijs, waarin we elke student de ruimte bieden om zichzelf optimaal te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Functieomschrijving

We zoeken een docent Nederlands die lessen verzorgt voor studenten in de verschillende opleidingen die Lentiz | MBO Maasland aanbiedt en de studenten voorbereidt op examens op niveau 2F en 3F.
Je bent een bevlogen, enthousiaste en flexibele teamspeler die investeert in de kwaliteit van het onderwijs en in het opbouwen en onderhouden van een netwerk, gericht op jouw vakgebied.
Je bent een daadkrachtige collega met ervaring in het mbo. Je bent bekend met digitale lesmethodieken en kan ICT-toepassingen integreren in je lessen.

Taakbeschrijving
 • Je verzorgt lessen op het gebied van lezen, luisteren, schrijven, spreken en gesprekken voeren ter voorbereiding op het examen op niveau 2F en 3F.
 • Je coacht en begeleidt studenten tijdens het onderwijsproces, in de stages en bij het afstuderen.
 • Je bent betrokken bij het examineringsproces van de studenten.
 • Je neemt deel aan teamvergaderingen en buitenschoolse activiteiten.
 • Je hebt een actieve rol in de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal.

Functie-eisen
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een onderwijsbevoegdheid of bereid je pedagogisch/didactisch te ontwikkelen.
 • Je bent innovatief, een teamspeler en hebt affiniteit met het werken met jongeren.
 • Je hebt affiniteit met het groene onderwijs.
 • Je bent bekwaam in het werken met Word en Excel en hebt ervaring met het werken in digitale leeromgevingen.
   

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO - MBO
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
 • De cao mbo is van toepassing.
 • De (salaris)inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie? Mevrouw W. Visser, opleidingscoördinator van Lentiz | MBO Maasland (010 – 591 04 99 of via w.visser01@lentiz.nl) geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reageren
Sollicitaties met motivatie en uitgebreid CV kun je mailen aan  Dhr. A. van der Ende, teamleider via sollicitatie-MLM@lentiz.nl
Wij zien je sollicitatie graag voor 7 januari 2019 tegemoet.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.