Vacature Docent Dienstverlening en Producten in Amsterdam

Onderwijs

Over College De Meer

Naam school
College De Meer
Contactpersoon
Mevr. M. de Jong
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
College De Meer is een brede vmboschool gelegen in de Watergraafsmeer. De school heeft circa 510 leerlingen en circa 65 medewerkers. De meeste leerlingen komen niet uit de directe omgeving van de school, maar uit Amsterdam-Oost en Zuid-Oost. De school is zeer kleurrijk, veel medewerkers en ouders van leerlingen hebben een achtergrond uit meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Daarmee is de school representatief voor de Amsterdamse samenleving. Omdat veel leerlingen één of meerdere vormen van achterstand (80% LWOO) hebben, besteedt College De Meer veel aandacht aan zorg en begeleiding en zijn de klassen gemiddeld slechts 19 leerlingen groot.

De school heeft twee moderne schoolgebouwen, elk met een eigen afgesloten schoolterrein. De onderbouw en bovenbouw zijn verdeeld over deze tegenover elkaar gelegen gebouwen, waardoor kleinschaligheid één van de belangrijkste kenmerken van de school is.

College De Meer is een veilige school met een goed pedagogisch klimaat, mede dankzij de ontwikkeling die het onderwijzend personeel de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Er is een zeer goede sfeer tussen medewerkers en het onderwijzend en ondersteunend personeel heeft zich in de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. Hierdoor heeft de school zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste vmboscholen van Amsterdam (vorig schooljaar zijn alle leerlingen van alle leerwegen geslaagd!). Naast het behouden van de huidige kwaliteit is de belangrijkste opdracht voor de school om het onderwijs stapsgewijs te vernieuwen tot modern eigentijds onderwijs waardoor leren nog leuker en effectiever wordt.

 
Bijzonderheden
College De Meer maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent Dienstverlening en Producten 
Plaatsingsdatum
27-11-2018
Met ingang van
1 maart 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8 Fte
Omschrijving
Inhoud vacature
College De Meer, een school in de Watergraafsmeer, met 2 tegenover elkaar gelegen gebouwen heeft ruimte voor een enthousiaste, betrokken en leerlinggerichte docent voor het beroepsgerichte programma 'Dienstverlening en Producten' (D&P). De kandidaat is in staat om binnen het D&P programma zowel de profieldelen als de onderstaande keuzevakken te geven. Onze voorkeur gaat uit naar een docent die affiniteit heeft met techniek en/of kunstvakken. Wij zijn op dit moment in de opbouwfase van dit programma en verwachten van onze aanstaande collega dat hij/zij in staat is om de lessen zowel theoretisch als praktisch mede verder vorm te geven. Op College De Meer worden op dit moment de volgende 6 keuzevakken aangeboden:
1. Mode en Design
2. Podium
3. Marketing
4. Ondernemen
5. Voeding en bewegen
6. Werken in een ziekenhuis

Werkdagen en fte
Het betreft een vacature van 0,8 fte van maandag t/m donderdag. Het beroepsgerichte programma wordt gegeven aan de leerlingen van leerjaar 3 en 4 van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. De gemiddelde groepsgrootte is 20 leerlingen. 

Informatie
Voor meer informatie over onze school: zie www.demeer.org

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
De school
College De Meer is een VMBO school die de leerwegen BBL-KBL en TL in huis heeft. Onze leerlingpopulatie bestaat uit een doorsnede van de Amsterdamse bevolking. 

Wie wij zoeken
Uitgangspunt van College De Meer is dat we onze leerlingen centraal stellen waarbij persoonlijke aandacht en een kleinschallige en veilige leeromgeving belangrijke speerpunten zijn. Wij zoeken naar een kandidaat die zich kan vinden in deze uitgangspunten en die de leerling centraal wil stellen. Onze voorkeur gaat uit naar een bevoegde docent die ervaring heeft met het D&P programma en/of iemand met een technische achtergrond. 


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB-LC
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden en salarisschaal
Wij bieden een vacature met uitzicht op een vast contract. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VO. De inschalling is, afhankelijk van ervaring, LB of LC. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Inlichtingen
Informatie over deze vacature kan bij mw. de Jong worden opgevraagd via: 
- R.de.Jong@demeer.org
- 020-6945203

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie (motivatie met cv) kunt via de mail richten aan de directiescretaresse mevr. M. de Jong (R.de.Jong@demeer.org).  
Uw reactie dient uiterlijk 11 januari 2019 binnen te zijn. 
De (eerste) gespreksronde start in week 3. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.