Vacature Schoolleider, 0,8 - 1,0 fte in Amsterdam

Onderwijs

Over Wellantcollege Linnaeus vmbo

Naam school
Wellantcollege Linnaeus vmbo
Contactpersoon
Werving en Selectie
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Schoolleider, 0,8 - 1,0 fte 
Plaatsingsdatum
22-11-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 FTE
Omschrijving
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 32 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

Voor onze locatie VMBO Amsterdam Linnaeus zijn wij op zoek naar een schoolleider.

Om de organisatie- en onderwijsontwikkeling op de locatie optimaal te ondersteunen en tot een succes te maken, zijn wij voor de locatie Linnaeus VMBO en Praktijkonderwijs op zoek naar een schoollleider. Voor onze locatie Linnaeus in Amsterdam geldt m.n. dat wij een groot percentage geïndiceerde leerlingen hebben (LWOO en praktijkonderwijs) en verwachten wij van de kandidaat bewustzijn van en ervaring met de grote stadsproblematiek waarin geacteerd dient te worden. Gedreven door de droom het onderwijs te transformeren en de leerling centraal te stellen bouwen wij samen een nieuwe school rond de leerling. Deze nieuwbouw zal rond de zomer 2020 gerealiseerd moeten zijn.

Profiel van de functie

Als schoolleider bent u ondernemend, lid van het managementteam en vervult u een voortrekkersrol in de onderwijskundige en organisatorische veranderingsprocessen in het onderwijsproces. Samen met uw college schoolleider, onder leiding van de regiodirecteur, vormt u samen het management van de school en bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de uitvoering van het beleid op de locatie. U stuurt zelfstandig een deel van het docententeam hiërarchisch aan.

Uw taken bevinden zich op de volgende hoofdgebieden:

Lid locatie MT:
 • het opstellen, uitvoeren, evalueren, bijstellen en verantwoorden van het locatieplan
 • borgen van de goede kwaliteit van de uitvoering van het onderwijs (aan de hand van doelen in het locatieplan vertaald naar team-/ vakgroepplannen).
 • bevorderen van de kwaliteit van het onderwijs en de ondersteunende processen, waarbij het sturen op de rendementen een belangrijk onderdeel is. Ontwikkelen en implementeren van onderwijsvernieuwing en/of - verbetering (volgens een jaarlijkse pdca-cyclus). In het kader hiervan: het veroorzaken van de benodigde beleidswijzigingen binnen verschillende beleidsgebieden (personeel, organisatie-inrichting, communicatie, financiën en huisvesting)
 • werkt aan de professionele ontwikkeling van het team waarbij de teams in verbinding met elkaar komen te staan.
 • aansturing van de uitvoering van taken binnen diverse team-overstijgende portfolio's in onderling overleg
 • het mede vorm en inhoud geven aan de ontwikkeling van het regiobeleid en de uitvoering daarvan.
Uitvoering geven aan personeelsbeleid. In het kader hiervan:
 • het voeren van selectie-, functionerings- en beoordelingsgesprekken
 • het voeren van verzuimgesprekken
 • het uitvoeren van lesbezoeken en bijbehorende voortgangsgesprekken
 • het aansturen en vormgeven van professionaliseringstrajecten

Uw profiel

U heeft een opleiding op ten minste HBO-niveau met ten minste 3 jaar leidinggevende ervaring (hiërarchisch leidinggevend) in het voortgezet onderwijs bij voorkeur binnen het VMBO of Praktijkonderwijs. U bent ambitieus en beschikt over een duidelijke visie op het onderwijs en draagt deze uit. U kunt sturing geven aan verandering- en cultuurprocessen, kwaliteitsverbetering en professionalisering. Voorts bent u een echte peoplemanager, die teamleden vanuit bevlogenheid en energie coacht, stimuleert en in beweging krijgt. Daarnaast kunt u regio- en beleidsplannen vertalen naar locatie- en teamplannen. Klant- en marktgerichtheid zijn hierbij centrale begrippen. U durft verantwoordelijkheid te nemen, verantwoordelijkheid laag in de organisatie te leggen en bent koersvast. Ook werkt u zelfstandig, bent u resultaatgericht, heeft u een analytische vermogen en kunt u goed plannen en organiseren.

U kunt aantonen succesvol uitvoering te hebben gegeven aan de taken zoals hierboven omschreven.

Uw sterke kanten bevatten een goede balans in:
 • organisatorisch vermogen in dagelijkse gang van zaken
 • zicht houden op de grote lijnen
 • helderheid, koersvastheid - flexibiliteit
 • duidelijke visie op onderwijs
 • open en direct zijn - professionele afstand bewaren
 • verantwoordelijkheid nemen - verantwoordelijkheid laten
 • zelfstandigheid - samenwerken

Bijzonderheden

 • Functieomvang: 0,8 -1,0 FTE
 • Ruime ervaring als onderwijsmanager/ leidinggevende in het VMBO of Praktijkonderwijs
 • Start: zo spoedig mogelijk

Wat bieden wij

Wij bieden een organisatie met enthousiaste medewerkers die een professionele benadering van hun vak voorstaan. Er wordt veel aandacht besteed aan de professionele ontwikkeling van de medewerkers en schoolleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. Er worden marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden geboden, waarbij de cao MBO van toepassing is. De salariëring ligt op maximaal schaal 12.

Procedure

Een assessment zal deel uitmaken van de selectieprocedure. Bij aanvang bieden wij een jaarcontract aan. Voor meer informatie over de vacature en de procedure kunt u contact opnemen met Irene van den Berg, HR adviseur, tel 06-23125048 Procedure U kunt uw motivatiebrief en CV verzenden via ons online recruitmentsysteem (www.wellant.nl).

De briefselectie staat gepland voor 10 december 2018, waarna de eerste sollicitatiegesprekken op 17 december 2018 zullen plaatsvinden. Over de verdere verloop van het selectieproces wordt u gedurende het eerste gesprek geïnformeerd. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. In het kader van de interne mobiliteit is maatwerk in de selectieprocedure mogelijk. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Irene van den Berg, HR adviseur, telefoonnummer 06 - 23125048

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Opleiding
Overige
Minimaal aantal jaren werkervaring
1

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 12
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.