Vacature Docent ICT havo bovenbouw in Amsterdam

Onderwijs

Over Orion College Drostenburg

Naam school
Orion College Drostenburg
Contactpersoon
Mevr. Starke
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
pro, vmbo, havo
Beschrijving
Voor wie
Langdurig zieke leerlingen
Het doel van Orion College Drostenburg is om alle leerlingen het onderwijs te bieden dat voor hen het beste is. Daarbij sluiten we aan bij het ontwikkelingsperspectief van de leerling.
Het motto daarbij is: 'Speciaal waar nodig, gewoon als het kan’.

Voor langdurig zieke leerlingen kan een schooldag erg belastend zijn. Met als gevolg een hoog verzuim en daardoor misschien achterstand in de lesstof. Op onze locaties is verpleegkundige zorg aanwezig om langdurig zieke leerlingen ondersteuning te bieden. De verpleegkundige kan bijvoorbeeld helpen bij het instellen van diabetes of de belastbaarheid van een leerling in kaart brengen. Doordat een leerling zo goed in de gaten wordt gehouden, gaat de ziekte niet ten koste van de schoolresultaten. 

Lichamelijk gehandicapte leerlingen
Lichamelijk gehandicapte leerlingen zijn beperkt in hun motorische vaardigheden. Daarnaast is er vaak sprake van een wisselend energieniveau. Dat vraagt soms aanpassingen aan bijvoorbeeld het gebouw, het lesmateriaal of het rooster. Door dergelijke aanpassingen worden de belemmeringen voor het onderwijs zoveel mogelijk weggenomen. We werken intensief samen met Reade waardoor revalidatietherapie op school mogelijk is. 

Leerlingen met internaliserende gedragsproblemen
In bepaalde gevallen kan ook een leerling met internaliserende gedragsproblemen of psychiatrische problematiek bij ons terecht. Internaliserend wil zeggen dat het gedrag niet op anderen gericht is. Dit kunnen bijvoorbeeld leerlingen zijn met een stoornis in het autistisch spectrum of met extreme angstklachten. 

Vacature

Functietitel
Docent ICT havo bovenbouw 
Plaatsingsdatum
21-11-2018
Met ingang van
1 dec 2018
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4 fte
Omschrijving
Orion College Drostenburg is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs in Amsterdam. Wij bieden onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, een chronische ziekte of een internaliserend gedragsprobleem (bv autisme of angststoornissen).
De leerlingen kunnen bij ons onderwijs volgen van praktijk niveau tot en met Havo.
Voor onze Havo bovenbouw zijn we op zoek naar een ICT docent met kennis van het havo examen programma. Onze leerlingen doen staatsexamen. 
Daarnaast is het wenselijk om versterking te bieden bij de 3-4 VMBO groep die Economie & Ondernemen als sector heeft gekozen. Zij hebben een volledig digitaal lesprogramma.
De omvang van de aanstelling is met deze aanvulling bespreekbaar.
 

Eisen

Functie-eisen
- Kennis van het Havo ICT examen programma
- Affinitiet met het vakgebied Economie & Ondernemen
- Flexibele werkhouding
- Meewerken aan beleidsontwikkelingen binnen de school
- Affiniteit met de doelgroep

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO PO schaal L11 (voorheen LB)
Arbeidsvoorwaarden
In eerste instantie gaat het om een tijdelijk aanstelling tot de zomervakantie. Bij goed functioneren kan dit verlengd worden in een vast aanstelling.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Stuur een motivatiebrief met CV aan e.starke@orion.nl
Ellen Starke, directeur Orion College Drostenburg
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.