Vacature Leerkrachten gezocht! in Amsterdam

Onderwijs

Over Europa School

Naam school
Europa School
Contactpersoon
Mevr. A. Alkemade
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Praktijkonderwijs
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Organisatie
De Europaschool is een groeiende basisschool in Amsterdam-Zuid. De school bestaat nu ruim vijfentwintig jaar. De Europaschool is geen internationale school maar heeft wel een heel diverse populatie. Naast het reguliere basisonderwijs krijgen alle leerlingen op de Europaschool vanaf vierjarige leeftijd les in een andere Europese taal en cultuur: Engels, Spaans of Frans. De Europaschool heeft daarmee een uniek schoolconcept. 

De voertaal op school is Nederlands. Alle lessen worden in het Nederlands gegeven, behalve de lessen in vreemde talen die door native speakers worden gegeven. Op de Europaschool wordt bij rekenen en Nederlandse taal gewerkt met moderne methodes. Alle andere vakken worden gegeven in thema’s, volgens het IPC concept (International Primary Curriculum). Ook de creatieve vakken vallen daaronder. 

Vacature

Functietitel
Leerkrachten gezocht! 
Plaatsingsdatum
19-11-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Omschrijving
Gezocht:
Enthousiaste leerkrachten voor basisschool met internationaal karakter

Op de Europaschool in Amsterdam zitten kinderen uit de hele wereld. Er zijn wel 50 nationaliteiten, en er worden thuis zeker 30 verschillende talen gesproken. Op school is de voertaal voor iedereen Nederlands. 

Alle leerlingen volgen naast het gewone curriculum ook les in een vreemde taal: Frans, Spaans of Engels. Deze lessen worden gegeven door native speakers die deel vormen van het team. De vreemde talen zijn voor ons een instrument om de leerlingen nieuwsgierig te maken naar andere culturen. Ons doel daarbij is elk kind te laten ervaren dat verschillen normaal en verrijkend zijn. 

De school is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en zal ook in het komende jaar nog uitbreiden. Wij zouden in ons team, eventueel al op korte termijn, graag nieuwe enthousiaste leerkrachten verwelkomen.
 

Eisen

Functie-eisen
We zijn een heel vriendelijk, leergierig en gastvrij team. Wil je daar deel van uitmaken en heb je belangstelling voor een baan als leerkracht op een van de cultureel meest diverse scholen van Amsterdam? 
Beschik je over een (universitair) Pabo-diploma, goede communicatieve vaardigheden, heb je een positieve, flexibele houding en kun je thematisch werken? Dan nodigen we je hierbij van harte uit om te solliciteren!
Heb je voorkeur voor de onderbouw, middenbouw of juist bovenbouw, of misschien voor nieuwkomers die nog Nederlands moeten leren, vermeld dat dan in je brief. In overleg kunnen wij kijken of jouw wensen passen bij onze school.

Please only apply for this vacancy if you speak Dutch. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de directeur van de Europaschool, mevr. C. Nieuwenhuis, tel. 020-5730800.

Tevens verwijzen we je naar onze websites:
http://europaschool.espritscholen.nl/home/
www.espritscholen.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.