Vacature Docent Nederlands 2e graad in Rotterdam

Onderwijs

Over Melanchthon Wilgenplaslaan

Naam school
Melanchthon Wilgenplaslaan
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
19-11-2018
Met ingang van
01-01-2019
Referentienummer
MWL63
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1
Omschrijving
Voor onze locatie Melanchthon Wilgenplaslaan zoeken we een docent Nederlands voor 0,8 - 1 fte. Startdatum: direct na de kerstvakantie. Er wordt les gegeven in de leerjaren 1 tot en met 4. We zoeken een enthousiaste 2e graads bevoegde docent!

Melanchthon Wilgenplaslaan is gevestigd in een gloednieuw gebouw met een aparte onder- en bovenbouwvleugel en daarnaast ruime praktijkruimten. Wilgenplaslaan streeft naar eigentijds onderwijs op maat: veel aandacht voor taal- en rekenbeleid, sfeer en leefklimaat op school, een actieve leerhouding en verantwoordelijkheid nemen voor eigen leerproces. Leerlingen worden zorgvuldig begeleid op weg naar zelfstandigheid in een uitdagende en bezielende leeromgeving en een positief leerklimaat.
Melanchthon Wilgenplaslaan biedt bbl, kbl en gl onderwijs aan. Leerlingen kunnen kiezen uit de beroepsprofielen Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Het team bestaat uit 40 medewerkers die onderwijs verzorgen voor 328 leerlingen. Door de kleinschaligheid van de school heerst er een sfeer van gezelligheid, veiligheid en verbondenheid. Leerlingen, ouders en medewerkers werken samen om tot een maximaal resultaat te komen, want ‘onderwijs maken we samen’.

Eisen

Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
in overleg op basis van CAO
Arbeidsvoorwaarden
  • Opleiding: Nederlands 2e graad bevoegdheid
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroepen
  • Inschaling conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.