Vacature Docent Duits in Bleiswijk

Onderwijs

Over Melanchthon Business School

Naam school
Melanchthon Business School
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Bleiswijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Duits 
Plaatsingsdatum
12-11-2018
Met ingang van
01 februari 2019
Referentienummer
MBS62
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5 - 0,6
Omschrijving
Melanchthon Business School is op zoek naar een geschikte tweede graads bevoegde docent Duits, ter vervanging van het zwangerschapsverlof van een collega. Het betreft een vacature van 0,5 - 0,6 fte. Periode : februari 2019 tot en met juni 2019. Wij zoeken iemand die (minimaal) 2e graads bevoegd is en het liefst enkele jaren relevante werkervaring (vmbo - alle leerwegen) heeft.

Onze ideale kandidaat:
  • Is ontwikkelingsgericht en bezit reflecterend bezit;
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en is resultaatgericht;
  • Is pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
  • Werkt goed samen met collega’s in een resultaatverantwoordelijk team/sectie;
  • Heeft enkele jaren relevante ervaring (vmbo – alle leerwegen) i.v.m. affiniteit met deze doelgroep;

Je werkzaamheden zijn onder meer:
  • ·         Het creëren van een uitdagende leeromgeving
  • ·         Het hanteren van een activerende didactiek
  • ·         Persoonlijke aandacht geven aan leerlingen
  • ·         Leerlingen stimuleren tot gewenst gedrag

Melanchthon Business School (MBS) biedt onderwijs in de opleidingen bbl, kbl, gl en eventueel ook LWT (leerwerktrajecten). MBS biedt ook een VHBO-opleiding aan voor leerlingen met een gl-/havo-advies (ook wel bekend als het Groene Lyeum). Deze opleiding is een praktische opleiding op MBO-niveau 4, wat meteen een toegangsbewijs voor het hbo is. Het team van de school bestaat uit zo’n 68 medewerkers die het onderwijs verzorgen dan wel ondersteunen voor ruim 500 vmbo-leerlingen en 70 mbo-studenten.
De MBS is sinds begin 2017 gevestigd in een prachtig, modern gebouw met alle voorzieningen om de gekozen beroepsprofielen goed te kunnen onderwijzen. De school is sterk verbonden met bedrijven en instellingen – ‘de business’- in de regio Oostland. Dat zie je terug in de groene studierichtingen (bl, kl en gl) én in de brede opleiding Dienstverlening & Producten (gl), waarin we ons richten op technologie, zakelijke dienstverlening en ict.

 

Eisen

Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform cao VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.