Vacature docent Klassieke Talen eerste graads in Den Haag

Onderwijs

Over Gymnasium Haganum

Naam school
Gymnasium Haganum
Contactpersoon
Mevr. J.C.M. van Adrichem
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
gymnasium
Beschrijving
Het Gymnasium Haganum is een openbaar categoraal gymnasium met een kleine 800 leerlingen en 70 medewerkers. De school, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1394, is gehuisvest in een neo-renaissancistisch gebouw aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Het gebouw dateert uit 1907, is rijksmonument en ademt een bijzondere sfeer.

Wij zien een gymnasiumopleiding als een vwo-plus-opleiding, waarmee bedoeld wordt dat wij de leerling in alle vakken meer willen bieden dan voor het behalen van het diploma noodzakelijk is. Dat extra aanbod is terug te vinden in de lessen en in de activiteiten daarbuiten. Aan cultuur wordt hierbij veel aandacht besteed.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich intellectueel, sociaal en creatief ontplooien en zelf verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leerproces. Onze leerlingen en collega's hebben een grote variatie in kwaliteiten, meningen, levensbeschouwing, uiterlijk en gedrag. Respect voor elkaar en erkenning van gelijkwaardigheid zijn voor ons belangrijke uitgangspunten die de sfeer bepalen.

Vacature

Functietitel
docent Klassieke Talen eerste graads 
Plaatsingsdatum
9-11-2018
Met ingang van
4 februari 2019
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
max. 0.4 fte
Aantal uren
6-10
Omschrijving
Eén van onze collega's  klassieke talen gaat met zwangerschapsverlof. Daarom zoeken wij voor deze sectie  een vervanger. De vervanging (6 tot 10 lesuren) loopt in ieder geval van 4 februari tot aan het einde van het schooljaar.  

De sectie klassieke talen is een grote sectie en bestaat uit 9 personen, die goed met elkaar samenwerken. We zoeken een bevoegde eerstegraads docent met ervaring. De lessen worden gegeven in klas III en hoger. Wij verwachten van docenten dat zij in staat zijn leerlingen een gedifferentieerd programma aan te bieden in alle vaardigheden, met gebruikmaking van de mogelijkheden via ICT. Goede ICT-vaardigheden zijn daarom een noodzaak en werken met google classroom is een pré. We zoeken docenten die de leerlingen positief begeleiden in hun leerproces, handvatten voor verdere ontwikkeling aanbieden en met hen in gesprek  gaan. 

Van nieuwe collega's verwachten wij dat zij zich inzetten voor de school en dat betekent dat niet alleen het vakinhoudelijke aspect telt, maar zeker ook de inzet voor de school buiten de lessen.

De sollicitatiegesprekken worden op donderdag 29 november tussen 8.30- 11.00 uur gevoerd.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.