Vacature ICT-werkplekbeheerder in Amsterdam

Onderwijs

Over Stichting Ceder Groep

Naam school
Stichting Ceder Groep
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
Vijf scholen, één overtuiging: kwalitatief goed onderwijs en samen sterk
De Cedergroep omvat vijf scholen met algemeen vormend onderwijs voor vmbo-t/mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium). De scholen zijn gevestigd in Amsterdam, Amstelveen en De Ronde Venen.

Ze bieden een scala aan onderwijsmogelijkheden, die elke leerling de kans geeft zijn of haar talenten verder te ontwikkelen. Iedere school heeft een persoonlijk karakter met eigen kenmerken en accenten. Maar binnen die verscheidenheid delen ze twee belangrijke uitgangspunten: het geven van kwalitatief goed onderwijs en de wil om door samenwerking het onderwijs te versterken.

Vacature

Functietitel
ICT-werkplekbeheerder 
Plaatsingsdatum
9-11-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Vast
FTE
1
Omschrijving
Vacature ICT-werkplekbeheerder Ceder Groep Amsterdam

Werkterrein: Bedrijfsvoering
Vakgebied: ICT
Salarisschaal: 6 OOP VO
Functiegrootte: 40 uur (1 FTE)

Word jij blij van techniek en wil je mooie ICT-oplossingen maken voor het onderwijs?
Als ICT-werkplekbeheerder bij Ceder heb je een belangrijke rol: Je bent het eerste aanspreekpunt voor de eindgebruikers in de school. Je helpt medewerkers en leerlingen ICT goed in te zetten en door eventuele problemen op te lossen. Je wordt blij van het idee dat iedereen lekker met ‘jouw’ ICT kan werken.

Een beetje hectiek kan je prima aan en je bewaart dan het overzicht. Je combineert IT-kennis met goede communicatie. Je bent dus niet alleen de IT-professional, maar ook de gesprekspartner die collega’s graag op weg helpt.

Je houdt je bezig met vrijwel alle ICT in de school. Dat gaat om werkstations, presentatiemiddelen, randapparatuur, software etc. De werkplek wordt tegenwoordig steeds uitgebreider met onder andere mobiele telefoons en tablets. Daar heb je dus ook verstand van!

Als werkplekbeheerder werk je vooral op de locaties van één of meerdere scholen. Je werkt nauw samen met centrale ICT-afdeling en eventuele externe leveranciers. In jouw rol ben je dus ook een belangrijke schakel tussen de centrale organisatie en jouw eindgebruikers op de locatie. Jij voorziet beide partijen van de juiste informatie om goed te kunnen werken en je houdt iedereen op de hoogte van de voortgang.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Bieden van gebruikersondersteuning (voor leerlingen en medewerkers).
 • Verzorgen van eerstelijns incidentanalyse / oplossing.
 • Het beschrijven, aanmelden en volgen van wijzigingen en incidenten die door de centrale ICT-organisatie worden uitgevoerd.
 • Uitvoeren van installatiewerkzaamheden van soft- en hardware op locatie.
 • Afhandelen van logistieke activiteiten rondom ICT (defecten, retouren, etc.).
 • Verzorgen van klein onderhoud van de ICT-gebruiksmiddelen op locatie (beamers, printers, laptops, etc.). Kan daarbij kleine reparaties en het herstellen van defecten zelfstandig uitvoeren.
 • Beheren van inventarisoverzicht van ICT-gebruiksapparatuur.
 • Het ondersteunen bij het uitvoeren van examens door het klaarzetten en voorbereiden van de examensystemen en voorzieningen.
 • Beheren van licentieoverzicht en het afstemmen van licentiegebruik met de betrokken instanties.
 • Meewerken in uitvoering van projecten.

Wat zoeken wij?
 • Een professionele, opgewekte en servicegerichte instelling;
 • Actuele kennis van de werking en het beheer van ICT- werkplekapparatuur, randapparatuur, telefoons, beamers, etc.
 • Actuele kennis van Windows 10, Office 365 en de toepassingen daarbinnen.
 • Goede beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
Als ICT-werkplekbeheerder kom je te werken op één of meerdere scholen van de Ceder groep. De groep bestaat uit 5 scholen, 500 medewerkers, 9000 leerlingen, duizenden apparaten en heel veel ICT-ontwikkelingen en uitdagingen in het onderwijs. Bij ceder zijn we informeel en nuchter. De kracht ligt in samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en continu verbeteren.

We bieden je in eerste instantie een tijdelijk dienstverband aan van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie van ICT-medewerker is ingedeeld in salarisschaal 6. De bepalingen in de cao-vo zijn van toepassing.

Iets voor jou?
Heb je dit gelezen en ben je enthousiast over deze functie? Solliciteer dan via de 'Solliciteer' button! Reacties ontvangen wij graag voor 23 november 2018 a.s. U kunt deze richten aan E. van Woensel (HR Cederbureau) e.vanwoensel@cedergroep.nl.

Om te mogen werken in het onderwijs is een geldige Verklaring van Goed Gedrag (VOG) voorwaarde. Deze dient afgegeven te zijn voordat de werkzaamheden starten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
salarisschaal 6
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.