Vacature Lid Raad van Toezicht in Amersfoort

Onderwijs

Over Meridiaan College

Naam school
Meridiaan College
Contactpersoon
Dhr. J. Steenaart
Plaats
Amersfoort
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Meridiaan College in Amersfoort is een katholieke scholengemeenschap met ongeveer 4.000 leerlingen. Het Meridiaan college bestaat uit vier scholen die binnen algemene beleidskaders een eigen onderwijskundige identiteit ontwikkelen. Uitgebreide informatie staat op onze website.

Vacature

Functietitel
Lid Raad van Toezicht 
Plaatsingsdatum
9-11-2018
Met ingang van
01-01-2019
Soort vacature
Parttime
Omschrijving
Wie zijn wij?
Het Meridiaan College is een katholieke scholengemeenschap met ruim 4.000 leerlingen en 470 medewerkers. De school biedt Vmbo-Mavo-Havo-Vwo-Gymnasium- onderwijs voor de regio Eemland en is gehuisvest op vijf locaties in Amersfoort.
In het strategisch beleidsplan 2017-2021 van de school zijn vier speerpunten geformuleerd: Motiveren, Samenwerken, Betrekken en Het verschil maken.
 
De school bestaat uit vier vestigingen die binnen algemene beleidskaders en de vier speerpunten ieder een eigen onderwijskundige identiteit ontwikkelen. Het bevoegd gezag en de eindverantwoordelijkheid voor de scholengemeenschap zijn in handen van een tweehoofdig College van Bestuur

Wat doet de Raad van Toezicht?
De Raad van Toezicht bestaat uit maximaal vijf leden en heeft als kerntaak het integraal toezicht houden op de kwaliteit van het beleid van het College van Bestuur in relatie tot de missie, de visie en de doelen van het strategisch beleidsplan. De Raad van Toezicht fungeert voor het bestuur verder afwisselend als verantwoordings-orgaan, als goedkeuringsorgaan voor bepaalde bestuursbesluiten, als klankbord, als werkgever en als maatschappelijk venster. De zittingsperiode van een lid van de Raad van Toezicht is vier jaar.
 
De Raad van Toezicht vergadert zes keer per jaar op maandag (18.00-21.00 uur). Daarnaast worden enkele momenten ingeroosterd als mogelijkheid voor extra overleg of scholing. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen een vergoeding voor hun werkzaamheden.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wie ben jij?
  • Je beschikt over toezichthoudende kwaliteiten, waaronder: analytisch vermogen, bewaren van juist evenwicht tussen betrokkenheid en afstand als toezichthouder, onafhankelijk oordeel kunnen vormen, reflectievermogen, authenticiteit, communicatief vaardig, maatschappelijk betrokken, integer en samenwerkingsvermogen.
  • Je hebt academisch of hbo werk- en denkniveau;
  • Je vertegenwoordigt een voor de school relevant maatschappelijk werkveld/ netwerk. Gezien de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht zoekt de raad naar iemand die juridische kennis heeft en ervaring met het toezicht daarop;
  • Je hebt affiniteit met het werkveld onderwijs in het algemeen en van het voortgezet onderwijs in het bijzonder;
  • Je onderschrijft de open katholieke grondslag en de missie van de school.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Behoefte aan meer informatie?
Informatie kun je opvragen bij de vicevoorzitter van de Raad van Toezicht, de heer J. (Jan-Ernst) van Driel, tel. 06 21 60 50 96.
 
Reageren!
Jouw motivatiebrief en cv kun je tot uiterlijk 1 december 2018 sturen naar de heer J. van Driel, e-mailadres: rvtmeridiaan@outlook.com.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.