Vacature Leerkracht basisonderwijs (unit onderwijs) in Capelle aan den IJssel

Onderwijs

Over Kindcentrum Ontdekrijk

Naam school
Kindcentrum Ontdekrijk
Contactpersoon
Mevr. Wilma Lingen
Plaats
Capelle aan den IJssel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Kindcentrum Ontdekrijk maakt deel uit van de Stichting BLICK op onderwijs (Boeiend Leren in Capelle en Krimpen aan den IJssel). Stichting BLICK op onderwijs beheert 8 reguliere openbare basisscholen, 1 openbare school voor speciaal basisonderwijs en 1 openbare school voor voortgezet onderwijs voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. Op deze manier biedt BLICK op onderwijs een doorgaande leerlijn voor leerlingen van 4 tot 18 jaar.

Over Kindcentrum Ontdekrijk
Kindcentrum Ontdekrijk is een combinatie van een openbare basisschool en een peuterspeelzaal en is volop in beweging. Sinds dit schooljaar zijn we gestart met unitonderwijs. Units bestaan uit basisgroepen met leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen. Zij zijn weer onderverdeeld in niveaugroepen. Het leren wordt voor de leerlingen daardoor interessanter en biedt meer uitdaging op hun eigen niveau. Een unit beschikt over meerdere lokalen en andere werkplekken.

Dit schooljaar zijn we begonnen met een unit 4/5 waarin twee leerkrachten dagelijks verantwoordelijk zijn voor 45 leerlingen. In het schooljaar 2018-2019 zal de hele school uit units bestaan. Gebouw en meubilair zijn in de zomervakantie hierop aangepast.

Binnen ons Kindcentrum voelen teamleden zich verantwoordelijk voor alle leerlingen. De organisatie van het onderwijs is dusdanig georganiseerd dat samenwerking tussen teamleden wordt bevorderd, omdat we erin geloven dat bij samenwerking een hoger onderwijsniveau kan worden bereikt. Teamleden hebben vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan en zorgen met elkaar voor een continue ontwikkeling van zichzelf en van hun collega´s.


Meer informatie op www.ontdekrijk.nu

Vacature

Functietitel
Leerkracht basisonderwijs (unit onderwijs) 
Plaatsingsdatum
9-11-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4
Omschrijving
Wat ga je doen
Je runt samen met je collega’s een unit. Afhankelijk van de grootte van de unit en de werktijdfactor van je collega´s kan dit variëren van twee tot zes personen. Je geeft instructie aan leerlingen en zorgt voor een strakke organisatie waarbinnen de leerlingen optimaal tot leren kunnen komen. Je overlegt dagelijks met je ‘unit-collega’s’ over het reilen en zeilen binnen de unit en maakt goede afspraken op het didactische, organisatorische en pedagogische vlak. Je bereidt lessen, waar mogelijk en zinvol, gezamenlijk voor.
Je staat open voor de inzet van ICT binnen de unit en bent computervaardig of bent bereid en in staat je dit in korte tijd eigen te maken. Je stemt de inzet van ICT af met je collega´s. Je levert een actieve bijdrage in overleggen en studiemomenten.
Hoewel we nu een vacature open hebben staan voor de middenbouw, verwachten we van je dat je breed inzetbaar bent van de onderbouw tot en met de bovenbouw. Als leerkracht voor de middenbouw binnen ons unitonderwijs zal je werkzaam zijn op donderdag en op vrijdag.
 
Dit bieden wij
We bieden je per direct een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op vast. De functie wordt gehonoreerd als docent L10, conform de cao-po. Daarnaast hanteren we ook vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We hebben een reiskostenvergoeding, pensioenregeling en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en je kunt gebruik maken van een collectiviteitskorting op een zorgverzekering.
Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Ook daarin willen we initiatieven graag honoreren.
 
Wie ben jij
Voor Ontdekrijk zoeken wij medewerkers die met enthousiasme de uitdaging met ons aangaan om het unitonderwijs succesvol te laten zijn, die zich kunnen vinden in de kernwaarden (samenwerking, plezier, verantwoordelijkheid, openheid en vakbekwaamheid) van Ontdekrijk en daarnaar handelen.
Daarnaast ben je proactief en voel je je thuis in een omgeving die continu in beweging is. Je staat open voor zowel het geven als ontvangen van feedback, je werkt graag samen en vindt het ook belangrijk om je collega’s ook op informele wijze te ontmoeten. Dit uit zich onder andere door het samen lunchen tussen de middag en aan het begin van de werkdag samen een kopje koffie of thee te drinken. Je beseft je dat je als leerkracht nooit uitgeleerd bent en je bent dan ook bereid een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het unitonderwijs.
 
Verder nog in het kort:
· Je beschikt over een basis bevoegdheid om les te geven;
· Je hebt affiniteit met ICT.
 
Meer informatie en sollicitatie
Herken je je in wat hierboven geschreven is, past dat bij jouw ambities en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Motiveer jouw ambities en reageer dan via de “solliciteren” button.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met dhr. L. (Leo) Vervorst, adjunct-directeur Kindcentrum Ontdekrijk, via email l.vervorst@blickoponderwijs.nl of telefonisch via 010-4500550.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.