Vacature Conrector mavo/havo in Den Haag

Onderwijs

Over Haags Montessori Lyceum

Naam school
Haags Montessori Lyceum
Contactpersoon
Mevr. Melissa Schneider
Plaats
Den Haag
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Het Haags Montessori Lyceum heeft een heterogene onderbouw, d.w.z. dat leerlingen op drie niveau's werken en ook van niveau kunnen wisselen. Vanaf het schooljaar 2016-2017 starten we met een homogene vwo-kern+klas In de bovenbouw is er één mavo 3- en één mavo 4-groep, de andere leerlingen volgen vwo (evt. gymnasium) of havo.
De leerlingen nemen veel eigen verantwoordelijkheid voor de voortgang van hun studie. Er is sprake van tempodifferentiatie. Eigen initiatief van leerlingen om andere studiemethoden te vinden wordt beloond. De docent zorgt voor orde in de klas en werkt binnen de klas met kleine groepen en met individuele leerlingen.

Vacature

Functietitel
Conrector mavo/havo 
Plaatsingsdatum
9-11-2018
Met ingang van
01-04-2019
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 fte
Omschrijving
Het Haags Montessori Lyceum (HML) maakt onderdeel uit van de Stichting VO Haaglanden en is gelegen in het Benoordenhout. Het HML leidt op voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Vanaf het schooljaar 2016-2017 staat gepersonaliseerd leren centraal. Leerlingen werken op hun eigen leerlijn en elke leerling heeft een coach. Daarnaast is er onderscheid tussen instructietijd (docentgestuurd) en begeleidingstijd (taakgestuurd).
Het Haags Montessori Lyceum zoekt per 1 april 2019 een 
 
CONRECTOR mavo/havo
Voor 1,0 fte

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Profiel
 
Het HML is op zoek naar een leider die kan bouwen, borgen en begrenzen in een groeiende school.
 
De nieuwe conrector schuift aan bij de rector en plaatsvervangend rector in het directieteam. Daarbij is het de bedoeling dat de conrector het gezicht en de trekker wordt van onze nieuwe mavo/havo-locatie aan de Neuhuyskade 40.
 
Zij/hij geeft hier leiding aan de kernteams die dicht om ieder leerjaar heen staan en die samen zowel het onderwijs als de begeleiding van maximaal 400 leerlingen verzorgen. Komend schooljaar start de mavo/havo-locatie met maximaal 100 brugklasleerlingen.
 
Binnen de montessoriwerkwijze ontwikkelen en ontwerpen de kernteams samen met de conrector projectonderwijs waarbij praktijk en theorie aan elkaar verbonden worden. Hiervoor is het opbouwen en inzetten van een relevant netwerk noodzakelijk. Het gaat hierbij om experts uit het bedrijfsleven, contacten met MBO- en HBO- opleidingen en het actief inzetten van ouders en studenten. Dit is een van de kerntaken van de nieuwe conrector.
 
Wij zijn op zoek naar een conrector die opereert vanuit het gezamenlijk belang en daarbij open oog en oor heeft voor individuele kwaliteiten en behoeften zowel waar het collega’s als leerlingen en ouders betreft. Onze conrector kan vanzelfsprekend optreden als het gezicht van onze nieuwe locatie, maar geeft tegelijkertijd waar mogelijk ruimte aan de teamleden om zelfstandig en gezamenlijk beleid te vormen en uit te voeren. 
 
Naast de specifieke rol en bijbehorende taken zal de conrector een aantal algemene directiezaken onder haar/zijn hoede krijgen. Het eerste jaar hoort hier ook het leiden van een team bovenbouw bij. Het HML is op zoek naar een gedreven en integere leidinggevende van vlees en bloed die voorleven en reflectie hoog in het vaandel heeft staan, haar/zijn ervaring durft in te zetten in een nieuwe setting en bereid is om samen te leren met vallen en opstaan.
 
Opleiding en Competenties
 
Beschikt over een HBO-master of is academisch opgeleid.
Heeft ervaring als leidinggevende in het onderwijs.
Heeft aantoonbaar affiniteit met mavo:  kennis van en inzicht in de ontwikkelingen binnen het mavo-onderwijs ook in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen.
Beschikt over kennis van de zorgstructuren in het onderwijs.
Is staat om met financiën en formatie om te gaan of bereid dit te leren.
 

 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
13
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling

Bij deze beknopte profielschets behoort een volledige functiebeschrijving en –waardering conform FUWA-VO: schaal 13, tijdelijk met uitzicht op vast na 1 jaar.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Procedure

Sollicitatiebrieven kunnen per mail gericht worden aan Melissa Schneider, Hoofd Bedrijfsvoering sne@hml.nl vóór 30 november 2018. Op 3 december vindt de eerste ronde gesprekken plaats, gevolgd door een eventueel tweede ronde op 10 december. Het presenteren van een plan van aanpak kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.