Vacature Docent Lichamelijke Opvoeding in AMSTERDAM

Onderwijs

Over Altra

Naam school
Altra
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
AMSTERDAM
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Docent Lichamelijke Opvoeding 
Plaatsingsdatum
8-11-2018
Referentienummer
1960ME
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8
Omschrijving
Stichting Altra zoekt een kandidaat voor de functie

Docent Lichamelijke Opvoeding  
Locatie Koppeling College, Amsterdam Zuid-Oost,  voor 32 uur per week

Wie ben jij?
Je hebt een hart voor leerlingen. Met jouw energie maak je van elke dag een bijzondere dag! Je bent geïnteresseerd in de leerlingen. Je hebt aandacht voor de individuele leerling, een “speciale leerling”. Op het Koppeling College zitten jongeren met een specifieke ondersteuningsbehoefte maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben mogelijkheden en talenten. We willen hen de groei bieden, die ze verdienen, daarvoor zijn goede medewerkers nodig. Wij zoeken jou!

Inhoud van je functie 
Als docent Lichamelijke Opvoeding (LO) ben je werkzaam binnen onze unieke school, waarin onderwijs en jeugdhulp met elkaar verbonden zijn. Je geeft les en organiseert sportactiviteiten voor max 9 leerlingen. Je analyseert groepsdynamische processen en je zet interventies in, die de veiligheid bevorderen.
Je bent in staat om de leerlingen te begeleiden, zodat er positieve gedragsverandering bij de jongeren plaatsvindt. Door deze gedragsverandering zijn jongeren beter in staat om onderwijs te volgen. Onderwijs op maat is hiervoor het uitgangspunt. Voor een aantal leerlingen heb je het overzicht van de vorderingen en ontwikkelingen en fungeer je als mentor. Je coacht de jongeren bij het behalen van doelen die voortkomen uit dit plan in samenwerking met de behandelgroepen
Het is belangrijk dat je goed aan kunt sluiten bij de behoefte van het individu, waarbij je aandacht besteedt aan de sociale vaardigheden en het omgaan met de externaliserende en internaliserende gedragsproblemen.
Je bent, samen met je team, mede verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling.

Koppeling College
De Koppeling (onderdeel van Spirit) is een besloten behandelcentrum voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De jongeren zijn, middels machtiging gesloten jeugdzorg, in De Koppeling geplaatst vanwege gedragsproblemen en het vastlopen op meerdere leefgebieden. Het  geïntegreerd dagprogramma staat centraal. Het onderwijs (vso, pro, mbo, stage) wordt intern verzorgd door Altra en maakt deel uit van het dagprogramma op maat van therapie, zorg, onderwijs, vrijetijdsbesteding en sport. Er wordt 48 weken per jaar een programma aangeboden. In de vakantieweken leveren, naast het team van de school, de groepsmedewerkers ook een bijdrage.

Daarnaast bieden wij intern onderwijs bij Pinq, onderdeel van Spirit, een behandelgroep, dat zich richt op meisjes, die te maken hebben (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel geweld en/of uitbuiting: de zogenaamde gender sensitieve hulp.  Altra maakt onderdeel uit van dit integrale dagprogramma en is verantwoordelijk voor het verzorgen van onderwijs. Pinq is in het centrum van Amsterdam.

 
Wij zoeken iemand met:
 • Een ALO diploma;
 • Ervaring binnen het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs is een pre;
 • Uitstekende didactische vaardigheden;
 • Daadkracht en die stevig in zijn schoenen staat;
 • Een oplossingsgerichte en zelfverantwoordelijke werkhouding;
 • Flexibiliteit, geduld, inlevingsvermogen en humor;
 • Bereidheid om, in de nabije toekomst, les te geven op locatie Pinq.
 
Wat bieden wij?
 • Een dynamische functie binnen een multidisciplinair,  zelfsturend team met een open en informele cultuur;
 • De gelegenheid om het verschil te maken voor kwetsbare jongeren;
 • Werken binnen een uniek en uitdagend programma voor jongeren met een specifieke ondersteuningsbehoefte;
 • Een dienstverband voor 0,8 fte. De gewenste startdatum is per zo spoedig mogelijk. Er zal eerst een overeenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar) worden aangegaan met de intentie naar een vaste overeenkomst.
 • De CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing (schaal 11, minimaal € 2.639,- en maximaal € 4.228,-  bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
 
Solliciteren
Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk maandag 19 november 2018, via het mailadres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas, Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1960ME in het onderwerp. Sollicitatiegesprekken en meedraaien zullen plaats vinden in de week van 26-30 november.
 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eric Sliphorst  adjunct-directeur op telefoonnummer 06-21189097.
 
Deze vacature is intern en extern gesteld. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.