Vacature Begeleider passend onderwijs (BPO) in Oldenzaal

Onderwijs

Over Twents Carmel College

Naam school
Twents Carmel College
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Oldenzaal
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Twents Carmel College vind je op: twentscarmelcollege.nl.

Het Twnts Carmel College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Begeleider passend onderwijs (BPO) 
Plaatsingsdatum
8-11-2018
Met ingang van
01-02-2019
Referentienummer
3170
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 0,8
Omschrijving
Draag jij als begeleider passend onderwijs (BPO) zorg voor het creëren en borgen van een pedagogisch klimaat waarin leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen? Ga jij de uitdaging aan om passend onderwijs en leerlingbegeleiding te
optimaliseren binnen het Twents Carmel College? Dan maken wij graag kennis met je!


Jouw werkzaamheden
In het kader van passend onderwijs lever jij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het denken en handelen van onze leerlingen. Je benadert en begeleidt leerlingen op een laagdrempelige manier en je verricht onderzoek naar ontwikkelingsproblemen van individuele leerlingen. Hierbij coördineer en monitor je gedragsafspraken.

Bij de begeleiding van leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte heb je regelmatig overleg met mentoren, docenten, ondersteuningsfunctionarissen en andere disciplines. Ook adviseer je gevraagd en ongevraagd collega's (mentoren, docenten en directie) over het begeleiden van leerlingen op sociaal pedagogische gebied en neem je initiatief hierin.

Je pleegt regelmatig overleg met collega's van De Thij en de andere locaties van het Twents Carmel College. Hierbij zoek je naar synergie binnen de groep.

Jouw profiel
Je beschikt over een relevant hbo-diploma, bij voorkeur aangevuld met een master Sen of ervaring als ambulant begeleider. Je bent bereid om je, waar nodig, verder te scholen. Je hebt aantoonbare pedagogisch-didactische kennis en vaardigheden. Je hebt een lerende en flexibele houding en je bent communicatief vaardig met zowel leerlingen, ouders als collega's. Overige kenmerken die bij jou passen zijn: proactief, besluitvaardig, daadkrachtig en consequent.

Jouw werkplek
Het Twents Carmel College (TCC) verzorgt voor Noordoost Twente een breed aanbod voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, geïntegreerd en breed opgezet vmbo met leerwegondersteunend onderwijs, havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op 6 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 560 medewerkers.

Locatie De Thij vervult met haar brede onderbouw een streekfunctie. 150 medewerkers verzorgen er het onderwijs voor ruim 1.300 leerlingen. Het lesaanbod varieert van vmbo tot en met havo/vwo/vwo . Havo/vwo- en gymnasiumleerlingen blijven tot en met klas 5/6 op De Thij. 

Op de locatie De Thij werken docenten, onderwijsondersteunend personeel en een ondersteuningsteam.
Eén van de adjunct directeuren geeft leiding aan het ondersteuningsteam. Ondersteuningsteam bestaat uit een, coördinator, twee leerlingbegeleiders, een orthopedagoog, een schoolmaatschappelijk werker, een dyslexie coach en een BPO'er.

Het ondersteuningsteam heeft als doel het beleid voor passend onderwijs uit te voeren om leerlingen, binnen hun mogelijkheden en beperkingen, passend onderwijs te leveren binnen de school.
De Begeleider Passend Onderwijs is, naast het werk op de Thij, 1 dag in de week werkzaam op de locatie Denekamp
Het beleid voor passend onderwijs voor de locatie wordt binnen de kaders van het Stichtingsbeleid en het Twents Carmel College opgesteld door de schoolleiding van De Thij en Denekamp. De Begeleider Passend Onderwijs heeft hierin een adviserende en ondersteunende rol.

Ons aanbod
Het betreft een parttime baan van 0,6 - 0,8 fte per 1 februari 2019 tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband.
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 3.704 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 9). 
Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering, diverse andere voordelen.
Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Stichting Carmelcollege betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:
Contactpersoon: Mevrouw J. Bosch-Wigger
Functie: Adjunct-directeur havo/vwo onderbouw
Telefoonnummer: 0541 – 572 780 / 06 - 43 38 71 27

Reageren
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 18 november 2018. Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 21, waarschijnlijk op maandag 26 november 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 9
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 3.704,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 9). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding en korting op premie ziektekostenverzekering.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.