Vacature Trajectcoach in Helmond

Onderwijs

Over ROC Ter AA

Naam school
ROC Ter AA
Contactpersoon
Mevr. Inge van Rijsingen
Plaats
Helmond
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving

ROC Ter AA is een regionaal opleidingencentrum met de hoofdvestiging in Helmond.

ROC Ter AA realiseert beroepsonderwijs, volwassenenonderwijs en algemeen vormend onderwijs.  Daarbij begeleiden wij jongeren en volwassenen naar de toekomst. Dat doen we door samen met hen de passie en het succes te zoeken in vakmanschap en werk, deelname aan de maatschappij en in ‘blijven leren’. 

De kernwaarden die ons met elkaar verbinden en waarin we elkaar herkennen, zijn: persoonlijk, kwaliteit en passie in vakmanschap. Het is onze ambitie om voor studenten en bedrijven in de regio de beste keus te zijn.

Vacature

Functietitel
Trajectcoach 
Plaatsingsdatum
8-11-2018
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.6 tot 1,0
Omschrijving
Voor de Dienst Intake & Begeleiding zijn wij op zoek naar een trajectcoach.
 
Als Trajectcoach geef je voorlichting en advies over opleidingen. Je bewaakt op de achtergrond de voortgang van studenten en je bent een maatje (of ondersteuning) voor de mentor als er meer begeleiding nodig is. Samen met de mentor zorg jij ervoor dat de student wordt verwezen naar de juiste collega of samenwerkingspartner. Als trajectcoach zorg jij voor een stevig fundament door het overzicht te behouden en alles in goede banen te leiden. Als trajectcoach ben jij de spin in het web in het proces van in- door- en uitstroom van een student.
 
We hebben onze Trajectcoaches gevraagd wat het werk zo leuk maakt:
 
“De diversiteit in taken en contactpersonen maakt het werk leuk. De verschillende contactpersonen intern en extern zoals een leerplichtambtenaar, een RMC-begeleider, een SLB’er, de student, de ouders en overige betrokkenen houden het werk afwisselend. Daarnaast word je vaak gevraagd om mee te denken in casussen, waardoor je geprikkeld blijft om ad hoc en vernieuwend te werken. Er is bijna geen enkele werkdag die verloopt zoals gepland, dat maakt het werk verrassend.”
 
“Omdat je verbonden bent aan één college, krijg je de kans om je in dit college te specialiseren en je krijgt een aantal leuke collega’s waarmee je nauw samenwerkt. Samen met de docenten ga je uitzoeken wat de beste weg is voor een student. Hierbij kun je jouw eigen expertise inzetten en leer je veel over het onderwijs. Je kunt eveneens je creativiteit kwijt in het bedenken van oplossingen”.
 
“De huidige maatschappij is boeiend, maar kent vele uitdagingen en valkuilen. Samen met de teams probeer je de studenten zoveel mogelijk mee te geven om ze de juiste plek in de maatschappij te laten vinden”.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
.
  • Een afgeronde hbo-opleiding, op het gebied van Pedagogiek, Social Work, HRM, Sociale Studies of Toegepaste Psychologie
  • Kennis van hulpverleningsmethoden en –technieken en (externe) hulpverleningsmogelijkheden;
  • Affiniteit en enthousiasme in het werken met jongeren in een leer- en ontwikkelomgeving, zowel op individuele basis als in groepsverband;
  • Algemene kennis van stoornissen en op dit terrein kunnen adviseren (autisme, leer- en gedragsstoornissen, motivatieproblematiek);
  • Flexibele houding en werkwijze;
  • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van onderwijs;
  • Advies- en begeleidingsvaardigheden;
  • (Zeer) goede contactuele vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 
Daarnaast ben je betrokken, kun je snel schakelen, goede vragen stellen en heb je organisatietalent.
Je hebt daarnaast humor, kunt goed gedijen in een dynamische omgeving, hebt lef en passie voor jongeren, maar in je werkwijze toon je ook bescheidenheid.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
9 Cao MBO
Arbeidsvoorwaarden
Salarisschaal                                  : 9 CAO MBO
Minimum salaris                             :  € 2.474,--
Maximum salaris                            :  € 3.704,--
Eindejaarsuitkering                         : 8,33% van het jaarsalaris.

Wij bieden je een jaarcontract met kans op verlenging bij goed functioneren. Gezien de bezetting van het team is beschikbaarheid op donderdag vereist. De overige werkdagen zijn in overleg.
Daarnaast zijn er mogelijkheden voor deelname aan het fietsplan en bedrijfsfitness.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Loop jij een tandje harder voor studenten die dreigen zonder diploma te school te verlaten, dan zien wij je CV en motivatiebrief graag verschijnen o.v.v. het kenmerk IB 18-04.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 13 december 2018.

Aangezien wij interne loopbaanontwikkeling van belang vinden, hebben onze eigen collega’s voorrang in deze procedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.