Vacature Practicumdocent Informatica in Amsterdam

Onderwijs

Over Universiteit van Amsterdam

Naam school
Universiteit van Amsterdam
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Hoger beroepsonderwijs
Beschrijving
Bij de Universiteit van Amsterdam werk je binnen een organisatie die de ambitie heeft een inspirerende, breed georiënteerde en internationale academische omgeving te bieden, waarin studenten en medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Kenmerkend voor de UvA zijn het kritische, creatieve en internationale klimaat, de open sfeer en de sterke betrokkenheid bij stad en samenleving. Dagelijks zetten ruim 5.000 medewerkers zich in om meer dan 30.000 studenten kwalitatief goed onderwijs te bieden en hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, tegen een budget van in totaal zo'n €600 miljoen.

Vacature

Functietitel
Practicumdocent Informatica 
Plaatsingsdatum
7-11-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Omschrijving
Practicumdocent Informatica
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica – College of Science

Publicatiedatum
1 november 2018
Opleidingsniveau
Universitair
Salarisindicatie
€2.640 tot €4.166 bruto per maand, op basis van 38 uur per week
Sluitingsdatum
1 december 2018
Functieomvang
24 tot 38 uur per week
Vacaturenummer
18-660

Ben jij een informaticus die bij wil dragen aan het opleiden van de nieuwe generatie ICT'ers? Wil je werken in een opleiding die al jaren gestaag groeit en daarbij kleinschalig wil blijven voelen? Wij zoeken per 15 januari 2019 een docent om de practica binnen de bacheloropleiding Informatica te begeleiden.

Deze opleiding is samen met acht andere bacheloropleidingen onderbracht binnen het College of Science van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

Wat ga je doen?
Je begeleidt door het jaar heen de practica en werkcolleges voor 15 tot 30 studenten bij diverse vakken. Deze lopen van meer inleidende vakken, waar studenten ervaring opdoen met bijvoorbeeld Java en C, tot meer specialistische vakken over zaken zoals netwerkbeveiliging, computer graphics, of compilerbouw. Welke vakken je precies verzorgt is afhankelijk van je eigen sterktes en interesses en wordt bepaald in overleg met de andere docenten en vakcoördinatoren.

Binnen deze vakken geef je studenten feedback op hun werk, help je mee met het ontwikkelen en aanscherpen van lesmateriaal en onderhoud je de digitale leeromgeving (Canvas). Daarbij zorg je voor voldoende afstemming tussen de vakcoördinatoren, docenten en studentassistenten.

Hiernaast kun je een rol als tutor vervullen, waarin je als mentor een vaste groep van 15 studenten begeleidt en helpt bij het ontwikkelen van de academische vaardigheden en het oriënteren op het beroepsveld.

Ook kun je trainingen volgen binnen het traject voor de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), een landelijk erkend onderwijscertificaat dat docenten de gelegenheid biedt om reeds aanwezige competenties zichtbaar te maken en erkend te krijgen.

Wat heb je hiervoor nodig?
Je hebt:
 • een afgeronde academische masteropleiding in de informatica of een daaraan gerelateerde opleiding, zoals kunstmatige intelligentie;
 • affiniteit en eventueel ervaring met het geven van programmeeronderwijs;
 • programmeervaardigheden in bijvoorbeeld C, Java of Python, of de bereidheid om je hierin te verdiepen;
 • ervaring in het gebruik van Linux of de bereidheid om je hierin te verdiepen;
 • goede didactische en organisatorische kwaliteiten;
 • de vaardigheid om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  Bekendheid met de bacheloropleiding informatica is een pre maar niet noodzakelijk.

Wat bieden we jou?
De kracht van de FNWI zit in het commitment en enthousiasme van de onderwijsgevenden en de studenten, de ruimte voor eigen initiatief, de constant verbeterende ondersteuning en de moderne professionele campus. Bij het inrichten van het onderwijs geldt ' uniformiteit waar het kan en differentiatie waar het moet', waarbij het aan de opleidingen zelf is om binnen generieke kaders te bepalen welke doelen men wil realiseren en hoe men dat wil bereiken.

Bij het College of Science kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en ruimte voor intercollegiale samenwerking.

Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Inlichtingen
Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met:
 • Dhr. Robert van Wijk, MSc, coördinator academische vaardigheden
  T: +31 (0)20 525 8462
 • Dhr. Robin de Vries, MSc, docent
  T: +31 (0)20 525 6348
   
Aanstelling
Je wordt aangesteld in tijdelijke dienst voor 24 tot 38 uur per week (exacte aantal uren in overleg te bepalen) voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging naar 4 jaar na gebleken geschiktheid.

Het brutosalaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, minimaal €2.640 en maximaal €4.166 (schaal 10) per maand op basis van volledige werktijd (38 uur), exclusief 8% vakantie-uitkering en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Sollicitatie
Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in het profiel? Dan zien we natuurlijk jouw brief en cv graag tegemoet. Graag vacaturenummer 18-660 in de brief vermelden.

Je kunt via de ''Solliciteer'' button solliciteren.

De sluitingsdatum is 1 december aanstaande. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 10 en dinsdag 11 december aan het einde van de middag. #LI-DNP

Wij stellen acquisitie niet op prijs 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 10
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.