Vacature Leerkracht met jeugdzorg taken bij de “Beter pASSend” klas in AMSTERDAM

Onderwijs

Over Altra

Naam school
Altra
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
AMSTERDAM
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Leerkracht met jeugdzorg taken bij de “Beter pASSend” klas 
Plaatsingsdatum
6-11-2018
Referentienummer
1957ME
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8
Omschrijving
Vind jij het een uitdaging om er voor te zorgen dat leerlingen met een ASS diagnose een positieve school ervaring hebben? Ben je creatief in het zoeken naar mogelijkheden wanneer naar school gaan niet meer vanzelfsprekend is? Dan zoeken we jou!
 
Leerkracht met jeugdzorg taken bij de “Beter pASSend” klas
in Amsterdam, locatie Bleichrodt, voor 32 uur per week (0.8 FTE)
 
Functie-inhoud:
De Beter pASSend klas is een specifieke doelgroep klas van Altra die zich richt op jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) en angstproblematiek in de leeftijd van 12 jaar en ouder die door hun problematiek een grote afstand tot het onderwijs hebben opgebouwd. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht zijn kenmerkend voor Beter pASSend, waarbij je als leerkracht heel nauw samenwerkt met je collega’s. Je staat met z’n tweeën op de groep van maximaal vijf jongeren. Je werkt veel samen met specialisten vanuit de andere programma’s (zoals ATOS) en de GGZ.

Als docent bij de Beter pASSend klas ben je medeverantwoordelijk voor het onderwijs aan leerlingen met ASS problematiek, waar onderwijs in eerste instantie wordt aangeboden als middel en niet als doel. Het opdoen van positieve ervaringen, schoolritme en het ontwikkelen van sociale, algemene en studievaardigheden zijn belangrijk onderwerpen. Het verlenen van psychosociale en (ortho)didactische hulp is een belangrijk onderdeel van de begeleiding van deze jongeren. Je vormt samen met de andere hulpverlener een heel hecht duo voor wat betreft de begeleiding van de leerlingen. Je onderhoudt contacten met ouders, scholen en instellingen, je neemt deel aan diverse overlegvormen en verzorgt de verslaggeving conform de werkwijze van de klas. Het is belangrijk dat je kan genieten van de ontwikkeling en voortgang van leerlingen in hele kleine stapjes.

Functie-eisen:
  • Ervaring met de bovengenoemde werkzaamheden, bij voorkeur op de gebieden ASS problematiek, jongeren met een afstand tot school en ervaring met leerlingen in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs;
  • Je bent in het bezit van een eerste of tweedegraads docentenopleiding voor een van de vakken die bij Altra worden gegeven;
  • Consistent en consequent;
  • Toegankelijke persoonlijkheid met goede verbale en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Coachende, klantgerichte en zelfstandige werkhouding;
  • Resultaatgericht en goed in structureren, plannen en organiseren;
  • Een flexibele, outreachende instelling en gericht op samenwerken.
 
Dienstverband en salariëring:
Het betreft een dienstverband van 32 uur per week. De gewenste startdatum is 7 januari tot en met eind schooljaar 2018/2019. Met de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing (schaal L11, minimaal € 2.639,- en maximaal € 4.228,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
 
 
Informatie:
Inlichtingen betreffende deze functie kun je inwinnen bij Mevrouw Emilie de Graaff, Senior docent beter pASSend klas of mevrouw Mare van der Velden, Adjunct directeur, via telefoonnummer 020-5632800. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.altra.nl
 
Solliciteren:
Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk 21 november 2018 via het mailadres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas,  Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1957ME in het onderwerp.
 
Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
 
 
 
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.