Vacature Docent Nederlands 1e graads 0,6-0,8 fte in Den Haag

Onderwijs

Over Maerlant-Lyceum

Naam school
Maerlant-Lyceum
Contactpersoon
Mevr. M. Vrijenhoek
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Maerlant-Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo in de Haagse wijk Benoordenhout. Het Maerlant bestaat  100 jaar en heeft een rijke historie. De school telt iets meer dan 1000 leerlingen en 104 medewerkers en is gevestigd in een monumentaal gebouw, dat recent is uitgebreid en geheel is gemoderniseerd.

De school kenmerkt zich door een veilige en plezierige leer- en werksfeer en een uitstekende begeleiding van de leerlingen. Het Maerlant schenkt extra aandacht aan drie speerpunten. De school biedt een volwaardig gymnasium en zet zich daarnaast actief in voor aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand bètaonderwijs. Verder is er extra aandacht voor het vak Engels en biedt de school regelmatig internationaal georiënteerde onderwijsactiviteiten aan.
Bijzonderheden
Sinds 2003 maakt de school, samen met acht andere scholen in Den Haag en Rijswijk, deel uit van de Stichting VO Haaglanden.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graads 0,6-0,8 fte 
Plaatsingsdatum
6-11-2018
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-0,8
Omschrijving
Wij zijn per direct of anders op zo kort mogelijke termijn op zoek naar een bevlogen docent(e) voor het vak Nederlands (1e graads bevoegd). Nog niet bevoegde kandidaten worden ook uitgenodigd om te solliciteren.
Voor 2018-2019 zijn lessen in 4 HAVO, 3 en 4 VWO ingeroosterd.

De relatief jonge vaksectie Nederlands heeft in de afgelopen jaren stappen gezet om o.a. literatuur en debat voor jonge leerlingen aantrekkelijk te maken en wil dat de nieuwe collega niet alleen aansluit bij de sectie, maar ook nieuwe ideeën kan aandragen. Van de nieuwe collega verwachten we dat hij of zij leerlingen en de vaksectie inspireert met vernieuwende ideeën. In een eventueel gesprek zullen we ingaan op deze ideeën en willen we graag praten over aanwijsbare successen bij het motiveren van leerlingen.
Daarnaast verwachten wij van de nieuwe collega dat hij of zij openstaat voor een constructieve samenwerking binnen de sectie. De sectie streeft ernaar om ook eerstegraads docenten in de onderbouw in te zetten, om de doorlopende leerlijn te kunnen waarborgen.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie in LC, tijdelijk met uitzicht op vast, verdeeld over 3-4 dagen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij nodigen kandidaten van harte uit om zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 20 november a.s. te solliciteren via Meesterbaan. Graag uw sollicitatiebrief met cv richten aan de heer R.G. Vogel (rector).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.