Vacature Leraar Nederlands 1e graads in Meppel

Onderwijs

Over Stad & Esch

Naam school
Stad & Esch
Contactpersoon
Mevr. Alice Alting
Plaats
Meppel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Werken bij Stad & Esch is werken op een school waar de passie vanaf spat. Waar je energie krijgt én geeft. Werken bij Stad & Esch is werken in een omgeving waar je groei kunt voelen, waar het leren van onze leerlingen centraal staat en waar creativiteit de motor is en motivatie de drijvende kracht. Waar de mensen handelen vanuit persoonlijk leiderschap, zichzelf doelen stellen en elkaar ondersteunen en aanspreken. Stad & Esch maakt serieus werk van het versterken van de autonomie van haar medewerkers . Onze stip op de horizon is werken vanuit een hoge mate van zelfsturing en zelfregie.

Stad & Esch heeft een heel breed onderwijsaanbod: van gymnasium tot praktijkonderwijs. Op het Onderwijspark Ezinge in Meppel vind je de deelscholen Stad & Esch Lyceum, Stad & Esch Beroepencollege, Stad & Esch Praktijkschool en Stad & Esch VSO Meppel. Op onze deelschool in Diever bieden we de volledige opleidingen vmbo-tl en havo aan, plus de onderbouw vwo en de onderbouw basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg.

Missie Stad & Esch 
Onze missie is onze leerlingen optimaal voorbereiden op de uitdagingen die de 21e eeuw hen biedt. De 21e eeuw vraagt veel van leerlingen. Om goed in te kunnen spelen op de voortdurend veranderende samenleving moeten zij aan vele competenties voldoen, waaronder mediageletterd zijn, beschikken over probleemoplossend vermogen, kritisch zijn en kunnen samenwerken.  Kwalitatief goed onderwijs met een hoog rendement is vanzelfsprekend een doel.
 
Wij hebben vier uitgangspunten van waaruit wij onze missie waar maken:
 • Passie als brandstof voor talenten
  Leerlingen en medewerkers krijgen kansen om optimaal hun mogelijkheden en talenten te onderzoeken, te benutten en hierbij te werken vanuit hun hart.
 • Persoonlijk maken als standaard
  Naast het behalen van kerndoelen en eindtermen krijg je op Stad & Esch alle ruimte om aan je eigen ontwikkeling als mens, ook in relatie tot anderen, te werken.
 • Creativiteit als sleutel tot succes
  Elkaar stimuleren en voortdurend prikkelen om vanuit kansen en mogelijkheden steeds iets nieuws te creëren en te beleven.
 • Ruimte voor lef
  Dat je wordt uitgedaagd om een eigen weg te volgen, dus stellen we vertrouwen in jou en krijg je de ruimte om te experimenteren.
Alles binnen Stad & Esch is gericht op het leren en groeien van onze leerlingen. Dit betreft kennis, vaardigheden en persoonlijke groei en ontwikkeling. Mogen en kunnen zijn wie je bent, werken aan de beste versie van jezelf (rationeel, emotioneel, relationeel en spiritueel),
  
Onderwijsorganisatie
Stad & Esch telt ongeveer 2200 leerlingen en is opgebouwd uit deelscholen. Naast de deelscholen vinden er experimenten plaats rond zelfregie in de zogenaamde professionele leergemeenschappen (PLG's). De deelscholen staan onder leiding van een deelschoolleider. Stad & Esch heeft één directeur en een directeur-bestuurder.  Het onderwijs in de deelscholen wordt verzorgd door leraren LB, LC en LD en door onderwijsondersteuners. Onderwijsondersteuners kunnen, onder verantwoordelijkheid van een leraar, in grote mate zelfstandig met leerlingen werken.

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands 1e graads 
Plaatsingsdatum
6-11-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,36-0,6 fte
Aantal uren
12-20 lessen
Omschrijving
Wij zoeken voor Stad & Esch Meppel, ter vervanging van zwangerschaps- en bevallingsverlof, met ingang van zo spoedig mogelijk tot half januari 2019 een enthousiaste 
 
Leraar LB
  
voor het volgende vak:
 
Nederlands, eerste graads              0,36-0,6 fte 

De uren zijn op dit moment ingeroosterd in H3, H4, V4 en V5. 


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Wat wij vragen
Wij zoeken een leraar die 1e graads bevoegd is voor het vak Nederlands of nog studeert voor die bevoegdheid en bijna zijn/haar opleiding heeft afgerond. Maar we vragen ook van die leraar dat hij/zij  
 • handelt vanuit passie voor het vak
 • een onderzoekende houding heeft
 • nieuwsgierig en toekomstgericht is
 • het leren van leerlingen en van zichzelf centraal stelt
 • leerlingen weet uit te dagen en te inspireren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden
Het salaris is conform de cao-VO. Stad & Esch kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij vragen je om uiterlijk 1 juli a.s. te reageren. Het geven van een proefles is onderdeel van onze wederzijdse kennismaking.

Sollicitaties kun je via Meesterbaan richten aan:
Onderwijsgroep Zuidwest-Drenthe,
t.a.v. Sacha Vogel
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.