Vacature Docent maatschappijleer 1e graad in Zeist

Onderwijs

Over Openbaar Lyceum Zeist

Naam school
Openbaar Lyceum Zeist
Contactpersoon
Mevr. S.A. Koudijs
Plaats
Zeist
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
De Openbare Scholengroep Schoonoord biedt een volledig aanbod aan voortgezet onderwijs. De groep bestaat uit vier scholen: het Openbaar Lyceum Zeist, het Openbaar VMBO en MAVO Zeist, Vakcollege Maarsbergen en MAVO Doorn. De scholen willen hun leerlingen ruimte en uitdaging bieden om hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij uitstekende prestaties te leveren. Tegelijkertijd wil de scholengroep leerlingen stimuleren mondige burgers te worden die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor hun medemensen. De scholen spannen zich actief in voor verdraagzaamheid in de samenleving en tegen discriminatie van personen of groepen. Leerlingen kunnen binnen de context van een regulier onderwijsaanbod, de profielen expressie of sport volgen. De organisatie is sterk in ontwikkeling. Verantwoordelijkheden worden zoveel mogelijk gespreid. Voor nieuwe collega's zijn er volop mogelijkheden de onderwijskundige koers van de school mede te bepalen. Alle scholen zijn gecertificeerde opleidingsscholen. Wij hechten aan kwaliteit en leggen 'de lat' daarom hoog: zowel in de eisen die wij aan leerlingen stellen als in de verwachtingen aan ons personeel. Van kandidaten verwachten wij naast vakinhoudelijk en pedagogische competenties ook het vermogen op het eigen handelen te reflecteren, de bereidheid tot samenwerking en een probleemoplossende houding.
Bijzonderheden
Gelieve te solliciteren via het formulier van MeesterBaan.

Vacature

Functietitel
Docent maatschappijleer 1e graad 
Plaatsingsdatum
5-11-2018
Met ingang van
23 januari 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Aantal uren
ca 15
Omschrijving
In verband met zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een enthousiaste eerstegraads collega maatschappijleer. De lessen maatschappijleer worden bij ons op school in de vierde klassen van de havo- en vwo-afdeling gegeven.

Van de nieuw te benoemen collega verwachten wij een proactieve houding, aangezien de sectie uit 2 personen bestaat. Leservaring en toetservaring zijn belangrijk voor de invulling van deze vacature. Verder zijn wij op zoek naar een collega die verbinding zoekt met de wereld buiten de school. Het vak maatschappijleer speelt een belangrijke rol in burgerschapsvorming en de brede ontwikkeling van de leerlingen.

Schoolbreed zijn wij bezig met het ontwikkelen van leerdoeldenken en de mentor als studiecoach. Wij willen leerlingen stimuleren tot meer zelfsturing en zoeken daar met elkaar naar mogelijkheden. De sectie maatschappijleer sluit vaak aan bij de sectie geschiedenis en filosofie voor overleg.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken voor onze bovenbouwklassen havo/vwo een enthousiaste collega die leerlingen kan motiveren. Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij het niet alleen als een uitdaging ziet om de kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen van onze leerlingen naar een hoger plan te brengen, maar ook om mee te denken over het verbeteren en verrijken van ons curriculum. De kleine sectie  maatschappijleer vormt ook onderdeel van het gammacluster. Wij zoeken een collega die gemakkelijk samenwerkt  binnen de sectie en het cluster.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling gebeurt afhankelijk van bevoegdheid en ervaring.

De lessen staan ingeroosterd op de woensdag, donderdag en vrijdag. Bij ons is de donderdagmiddag de vergadermiddag, waar ook onderwijsontwikkeling is ingeroosterd.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatiegesprekken zullen op woensdag 28 en donderdag 29 november worden ingepland. Bij het gesprek zijn leerlingen, sectievoorzitter, sectielid, voorzitter van het gammacluster en iemand van de schoolleiding aanwezig. 

De vacature duurt van half januari tot en met eind juni.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.