Vacature Beleidsondersteunend medewerker PR & Communicatie in Alkmaar

Onderwijs

Over Sectorkantoor Noord

Naam school
Sectorkantoor Noord
Contactpersoon
Mevr. Corry de Koning
Plaats
Alkmaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
De Aloysius Stichting is een landelijke onderwijsstichting. De 32 scholen zijn verdeeld over 54 locaties in 27 gemeenten. 
Aloysius is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of 
het speciaal (voortgezet) onderwijs. Op de scholen zitten zo’n 3500 leerlingen. 
 
Aloysius geeft ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunt, 
adviseert en begeleidt ze leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.   
 
De bijna 1.000 medewerkers bij Aloysius werken met een grote betrokkenheid vanuit de kernwaarden kracht, onvoorwaardelijkheid en passie. En dat is ook zichtbaar voor de leerlingen, hun ouders en de netwerkpartners.

Vacature

Functietitel
Beleidsondersteunend medewerker PR & Communicatie 
Plaatsingsdatum
5-11-2018
Met ingang van
In overleg
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Omschrijving
Wil jij van betekenis zijn voor leerlingen in het speciaal onderwijs?
Sector Noord&Gesloten en sector West (Aloysius Stichting) zoeken een beleidsondersteunend medewerker PR & Communicatie

Werken bij de Aloysius Stichting

 
Wij zijn er voor kinderen en jongeren van vier tot 27 jaar die onze expertise in (speciaal) onderwijs en ondersteuning nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. 
 
Op 54 locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Limburg en Gelderland bieden wij met circa 950 experts speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en ondersteuning aan ruim 3500 leerlingen. 
 
Onze medewerkers kunnen op allerlei manieren blijven leren, onder meer via onze Aloysius Academie. Wij werken vanuit onze kernwaarden Kracht, Onvoorwaardelijkheid en Passie en een positieve (onderwijs)visie. 
 
Ons doel: leerlingen perspectief bieden op een betekenisvolle toekomst. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met netwerkpartners in onder meer onderwijs, jeugdhulp, zorg, arbeid en justitie.
 
Wij kennen drie sectoren:
-  Noord & Gesloten Onderwijs - met scholen in Noord-Holland en scholen in justitie- en jeugdzorginstellingen in Nederland
-  West - met scholen in Zuid-Holland, de Haarlemmermeer en Uithoorn
-  Zuid - met scholen in Noord-Brabant en Limburg

Kijk op www.werkenbijaloysius.nlvoor deze en andere vacatures, de functiebeschrijving, arbeidsvoorwaarden, informatie over onze stichting en jouw loopbaanmogelijkheden.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat doe je?
 
Als beleidsondersteunend medewerker PR & Communicatie voor de sectoren Noord&Gesloten en West (Aloysius Stichting) ondersteun je de scholen van beide sectorenen de collega’s op de sectorkantoren in Alkmaar en Voorhout bij de uitvoering van communicatiebeleid. Je adviseert en denkt mee over profilering en hoe we de belangrijkste stakeholders bereiken.Je coördineert de productie van offline en online communicatiemiddelen en schakelt daarvoor onder anderen met tekstschrijvers, fotografen, vormgevers en diverse media. Je vertaalt het communicatiebeleid van de stichting naar desectorenen de scholen en bent ook uitvoerend (redactioneel) bezig met interne en externe communicatie.
 
Wat breng je mee?
 
Je hebt een hbo-opleiding in communicatie en hebt affiniteit met onderwijs. Je bent een echte doener die het ook leuk vindt om een communicatieplanning te maken en te adviseren over bijvoorbeeld (sociale) mediastrategie. Je bent flexibel, luistert goed en weet onze vragen - binnen de kaders van het communicatiebeleid van Aloysius - te vertalen naar passende en goede communicatieoplossingen. Je houdt van organiseren en coördineren. Je werkt zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken in een team.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Conform CAO PO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reacties graag per mail voor 17 november 2018 naar: sectorwest@aloysiusstichting.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.