Vacature Applicatiebeheerder AFAS financieel/beleidsmedewerker Financiën (m/v) in Nij...

Onderwijs

Over Alliantie Voortgezet Onderwijs

Naam school
Alliantie Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Dhr. R. Bertram
Plaats
Nijmegen
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
De Alliantie Voortgezet Onderwijs is het bestuur van 7 scholen voor het voortgezet onderwijs in Nijmegen en het Land van Maas en Waal. Wij werken met ruim 1271 collega’s aan goed, uitdagend en eigentijds onderwijs voor zo’n 11.393 leerlingen. Inzet is om uit elke leerling te halen wat er in zit. Onze scholen mogen verschillen, zodat iedere school uniek is. Daarbij is ons motto: ‘samen kunnen we meer’. De scholen bundelen de krachten, ieder vanuit hun eigen karakter en profiel. Het compacte bestuursbureau van de Alliantie Voortgezet Onderwijs ondersteunt bestuur en scholen en zorgt voor een efficiënte uitvoering van (de) belangrijke gemeenschappelijke processen.

Vacature

Functietitel
Applicatiebeheerder AFAS financieel/beleidsmedewerker Financiën (m/v) 
Plaatsingsdatum
2-11-2018
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Referentienummer
BB-002
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 fte
Omschrijving
De Alliantie Voortgezet Onderwijs zoekt voor de afdeling Financiën zo spoedig mogelijk een ambitieuze, klantgerichte en analytisch sterke:
 
 
Applicatiebeheerder AFAS financieel/beleidsmedewerker Financiën (m/v)
0,6 fte
 
Werkzaamheden
 • Applicatiebeheer van AFAS financieel. Hierbij draag je zorg voor het beheer, de ontwikkeling en het onderhoud van AFAS financieel (en het systeem van digitale factuurverwerking, Whitevision). Daarbij:
  • Draag je zorg voor /werk je voorstellen uit voor de verdere professionalisering in het gebruik van de software en de inrichting van de werkprocessen.
  • Geef je advies en ondersteuning aan de gebruikers.
  • Behandel je gebruikersvragen en vertaal je deze naar werkbare oplossingen.
  • Onderhoud je contacten met AFAS.
 • Het (mede) zorgdragen voor de totstandkoming van de begroting, tussentijdse verslaglegging en jaarrekening van de Alliantie Voortgezet Onderwijs.
 • Tweede aanspreekpunt voor de scholen voor zaken op het snijvlak van salarisadministratie en de financiële administratie (in combinatie met een collega).
 • (Mede) onderhouden van het handboek AO/IB (in combinatie met een collega).
 • Het opstellen van analyses en rapportages (ad hoc en periodieke rapportages).
 • Beleidsvoorbereidende werkzaamheden op het terrein van financiën en bedrijfsvoering.
 • Verlenen van ondersteuning op de scholen in voorkomende gevallen.
 • Het deelnemen aan projecten op het terrein van financiën en bedrijfsvoering.
 
Daarnaast onderhoud je vanuit je functie contacten met (o.a.) de collega’s van het bureau, met de administrateurs van de scholen (participeer je in het administrateursoverleg), met de portefeuillehouders financiën van de scholen en met de huisaccountant.
 
Functie-eisen
Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding gevolgd (heao, spd). Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring en beschik je over  een aantoonbare uitstekende beheersing van Excel, goede kennis van AFAS en aantoonbare vaardigheid met ICT. Verder bezit je een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en geen 9 tot 5 mentaliteit. Ervaring in het (voortgezet) onderwijs is een pre.
 
Competentieprofiel
Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: sterk cijfermatig analytisch inzicht, accuraat, ambitieus (heeft een sterke drive tot ontwikkeling van zichzelf en de beleidsterreinen waarop de functionaris werkzaam is), helicopterview, proactief, kunnen luisteren, communicatief sterk, klachtgerichtheid, pragmatisch en energiek, stressbestendig.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke vacature voor 0,6 fte voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en voldoende formatieruimte op werkgeversniveau. Salariëring geschiedt op basis van functieschaal 9 van de CAO-VO, met een maximum van € 3.704 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 
Meer informatie
De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Gezien ons beleid hebben interne kandidaten voorrang. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer E. Meuleman (controller),
(024-3790158. Meer informatie over de Alliantie Voortgezet Onderwijs kun je vinden op www.alliantievo.nl.
 
Solliciteren
Je kunt tot en met 14 november 2018 reageren door op onderstaande button te klikken.
 
De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdagavond 20 november. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
9
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.