Vacature Beheerder Apple infrastructuur in Rotterdam

Onderwijs

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Naam school
Grafisch Lyceum Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Desiree Bijvoets
Plaats
Rotterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving

Het Grafisch Lyceum Rotterdam ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de wereld van media, vormgeving, communicatie en technologie; de creatieve industrie. De organisatie telt 400 medewerkers en wekelijks volgen circa 4500 deelnemers een opleiding aan ons instituut. Opleidingen worden verzorgd in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast maakt ook een VMBO-afdeling deel uit van de instelling met leerwegen voor vormgeven en media. De instelling kenmerkt zich door innovatie, creativiteit, techniek, kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering in een uitdagende en evenwichtige omgeving voor medewerkers, leerlingen en studenten. Zowel aan medewerkers als leerlingen worden hoge eisen gesteld om gezamenlijke doelen te bereiken, maar ze kunnen tevens rekenen op een brede ondersteuning om aan de eisen te voldoen. Op het gebied van onderwijsvernieuwing in relatie tot nieuwe vormen van leren, informatie- en communicatietechnologie, het leveren van maatwerk en kwaliteit maakt het Grafisch Lyceum Rotterdam een snelle ontwikkeling door gebaseerd op een hoog ambitieniveau.

Vacature

Functietitel
Beheerder Apple infrastructuur 
Plaatsingsdatum
2-11-2018
Met ingang van
asap
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,000
Omschrijving
De afdeling ICT realiseert een stabiel en veilig ICT netwerk met applicaties en verleent ondersteuning gebruikers. De Apple infrastructuur is een specifiek onderdeel van het totale netwerk, dat daarnaast bestaat uit een Windows infrastructuur. De Apple infrastructuur is een op zichzelf staande omgeving bestaande uit servers en opslagsystemen die de Apple cliënts van diverse diensten voorziet.
 
Ten behoeve van de afdeling ICT zoeken wij een beheerder Apple infrastructuur (1,0 fte)
 
De functie:
Als beheerder Apple infrastructuur adviseert u over en ondersteunt u de Apple infrastructuur, verzorgt u de inrichting en het beheer van de Apple infrastructuur en voert u tweede lijns ondersteuning uit.
U adviseert over en ondersteunt de Apple infrastructuur door onder andere de behoeften en wensen van gebruikers te inventariseren voor de Apple infrastructuur en/of applicaties en deze zonodig te vertalen in projecten. Verder signaleert u knelpunten in de Apple infrastructuur, rapporteert hierover en adviseert over mogelijke aanpassingen of verbeteringen. U volgt de ontwikkelingen en faciliteiten van Apple in de markt en beoordeelt de bruikbaarheid voor de organisatie.
U ontwerpt de Apple infrastructuur, richt deze in en voert het beheer uit. Daarnaast ontwikkelt u scripts voor een optimale werking van de Apple infrastructuur en stelt specificaties op. U stelt het deelplan (roadmap) op voor de ontwikkeling/uitvoering van projecten en activiteiten. U voert planmatig en projectmatig onderhoud, vernieuwingen en/of verbeteringen voor de Apple infrastructuur en bewaakt de uitvoering en u adviseert over de aanschaf van hard- en software en levert gegevens aan voor de ICT begroting.
U stelt handleidingen en incidentenkaarten op voor en instrueert indien nodig de eerste lijns ondersteuning gericht op de Apple infrastructuur en houdt deze actueel. U handelt tweede lijns meldingen af en schakelt indien nodig een (externe) leverancier in voor het opheffen van een storing of melding. Ook geeft u informatie, adviezen en praktische ondersteuning aan gebruikers.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandidaat met HBO werk- en denkniveau.
U heeft theoretische en praktische kennis van de toepassingsmogelijkheden en ontwikkelingen van de Apple infrastructuur en ICT. Verder heeft u kennis van de Apple apparatuur en de applicaties, van UNIX systemen en Bash scripting, van Apple software deployment, Apple device management en Apple servers en cliënts. U heeft inzicht in de gebruikerswensen voor de Apple infrastructuur en vaardigheid in het beoordelen ervan. U bent vaardig in het toepassen van gangbare applicaties voor de grafische en audio visuele industrie en om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast bent u vaardig in het oplossen van ICT problemen met Apple en in het onderkennen van de aard van regelmatig voorkomende storingen, in het geven van adviezen en instructies aan eerste lijns ondersteuners en docenten en in het opstellen van rapportages. U heeft uitstekende communicatieve vaardigheden. Ervaring met het Apple Device Enrollment Program (DEP) en Volume Purchase Program (VPP) is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO schaal 8
Arbeidsvoorwaarden
Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt een stimulerende werkomgeving, waarin de mens centraal staat en u zich prima kunt ontwikkelen. Verder bieden we onder meer een uitstekende verlofregeling, 13e maand en diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden.  De honorering is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 3.286,- bruto per maand exclusief vakantiegeld (schaal 8 CAO MBO).
 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor nadere inhoudelijke informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer P.G.J.M. Rehm, directeur ICT, telefoon (088) 200 15 00. De oriënterende gesprekken vinden plaats op dinsdag 27 november a.s. De vervolggesprekken zijn gepland op maandag 3 december a.s.
 
U kunt uw sollicitatie tot en met zondag 18 november  a.s. indienen via het online sollicitatieformulier van het Grafisch Lyceum Rotterdam/Meesterbaan. Ga naar de vacature op www.glr.nl en klik op ‘Solliciteren’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.