Vacature docent(e) Sign Vormgeving in Tilburg

Onderwijs

Over De Rooi Pannen

Naam school
De Rooi Pannen
Contactpersoon
Dhr. C.J.C.M. Pheninckx
Plaats
Tilburg
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
De Rooi Pannen is een vertikale scholengemeenschap voor VMBO en MBO in de sectoren Handel, Horeca, Vormgeving en Toerisme en Recreatie. De school telt thans zo'n 8900 leerlingen en 870 personeelsleden verdeeld over 10 autonome onderwijsafdeling in Tilburg, Breda en Eindhoven. De Rooi Pannen brengt ondernemen in de praktijk. Ondernemende leerlingen, kleinschaligheid en interne praktijk zijn belangrijke (beleids)peilers.

Vacature

Functietitel
docent(e) Sign Vormgeving 
Plaatsingsdatum
1-11-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 fte
Omschrijving
De Rooi Pannen zoekt per direct voor de afdeling mbo Vormgeving in Tilburg, een:
 
docent(e) Sign Vormgeving
(1.0 fte)
 
die lessen gaat verzorgen aan de opleiding Signmaking (niveau 2 en 4) van de afdeling mbo Vormgeving. De docent begeleidt leerlingen zowel conceptueel als technisch bij het ontwikkelen van allerlei verschillende producten voor de Signbranche. Dit varieert van het maken van een ontwerp en/of visualisatie tot het uitvoeren van signproducten waarbij technieken als plotten, printen, laseren, graveren en frezen, maar ook alle aspecten van lichtreclame aan bod komen. Afhankelijk van het opleidingsniveau zal dit meer uitvoerend, dan wel onderzoekend en conceptueel zijn. Ook de technologische aspecten vormen een belangrijk onderdeel van de lesinhoud.
 
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ruime ervaring heeft als Vormgever in de Signbranche en die jonge mensen op wil leiden tot vakbekwame beroepsbeoefenaren.
 
Naast het lesgeven is het belangrijk dat de docent op de hoogte is van de ontwikkelingen in het vakgebied en deze kennis inzet bij vormgeven van het onderwijs. Taken als mentoraat en stagebegeleiding zijn onlosmakelijk verbonden aan deze functie. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die breed ingevoerd zijn in de Sign- en Vormgevingsbranche en ervaring hebben in het mbo onderwijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een collega die:
  • een 2e graads bevoegdheid heeft of een afgeronde vierjarige hbo-opleiding in het vakgebied met een pedagogisch / didactisch diploma of bereid is dit diploma te behalen;
  • een open houding heeft naar leerlingen en het team en die de gave heeft om talenten te herkennen en te stimuleren;
  • de vaardigheid tot het coachen van leerlingen beheerst, een teambuilder, die kansen ziet, zoekt en benut;
  • sterk is in samenwerken en binnen het team een bijzondere bijdrage wil leveren aan het ontwikkelen van het onderwijs vanuit een duidelijke visie op vormgeving;
  • kennis heeft van o.a. de softwarepakketten InDesign, Ilustrator en Photoshop en daarnaast ook andere relevante pakketten voor de Signbranche beheerst.
Mocht je je in de bovenstaande tekst herkennen en het een uitdaging vinden om als docent Signmaking bij onze school aan de slag te gaan, dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet.

Een portfolio maakt altijd een belangrijk onderdeel uit van het sollicitatiegesprek.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
min. €2.687,00 / max.€ 4.019,00 bruto fulltime
Arbeidsvoorwaarden
De docentenfunctie kent een carrièrepatroon schaal LB (min. € 2.757,00 en max. € 4.123,00 bruto/maand bij een volledige weektaak). Ten aanzien van de arbeidsvoorwaarden geldt de cao mbo.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Martien Brekelmans (adjunct-directeur afdeling mbo Vormgeving), telefoon 013-595 5880.
 
Wanneer je wilt solliciteren kun je jouw brief, voorzien van een cv, vóór 16 november 2018 zenden aan Dhr. C.J.C.M. Pheninckx, voorzitter College van Bestuur, Postbus 1458, 5004 BL Tilburg of per e-mail pz@derooipannen.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.