Vacature Docent Biologie 2e graad in Bleiswijk

Onderwijs

Over Melanchthon De Blesewic

Naam school
Melanchthon De Blesewic
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Bleiswijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Biologie 2e graad 
Plaatsingsdatum
31-10-2018
Met ingang van
01 februari 2019
Referentienummer
MDB59
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 - 0,5
Omschrijving
De Blesewic is op zoek naar een geschikte tweede graads bevoegde docent Biologie, in principe vanaf 1 februari 2019 mogelijk 2 weken eerder. Wij hebben een reguliere vacature voor 0,4 - 0,5 fte. Het betreft lessen van 40 minuten, vaak gegeven in blokken van 80 minuten en betreft 3 klassen mavo 3 (van 2 uur) en 2 examenklassen mavo 4 (van 4 uur). Onze voorkeur gaat uit naar iemand met ervaring in dit domein.
Wij zoeken iemand die in ons nieuwe onderwijsconcept gelooft en hier een actieve bijdrage aan wil leveren. In ons nieuwe onderwijsconcept werken wij met coaches i.p.v. mentoren.  Als extra taak ben je coach in klas mavo 3.

You - We – World

Werken op Melanchthon De Blesewic betekent werken op een unieke en ambitieuze school. Naast het feit dat leerlingen zowel de mavo als de havo af kunnen maken binnen één gebouw, zijn we dit schooljaar gestart met het You – We – World concept.

Binnen dit concept komt de leerling nog meer centraal te staan. Iedere leerling heeft een coach en is eigenaar van zijn / haar leerproces. Aan de hand van een ambitiedocument worden de doelen voor een schooljaar vastgelegd. Op gezette tijden worden deze doelen geëvalueerd door de leerling, ouders en de coach. Waar nodig worden de ambities aangepast.

Binnen You – We – World worden leerlingen daarnaast uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zowel binnen de school als daarbuiten werken de leerlingen aan hun vaardigheden. De opgedane kennis en ervaringen worden vastgelegd in een Digital Experience Folder, vergelijkbaar met een portfolio.

Het team van De Blesewic bestaat uit 70 medewerkers. Zij verzorgen dagelijks onderwijs voor ruim 650 leerlingen. Leerlingen krijgen les van een enthousiast docententeam in lessen met een lengte van 40, 80 of 120 minuten. Door gebruik te maken van variaties in de manier waarop de stof wordt aangeboden, worden leerlingen uitgedaagd op hun niveau en passend bij hun leerstijl.

Ben jij een docent die graag deel uitmaakt van een team dat volop in ontwikkeling is? Reageer dan snel op deze vacature !
 
 
 

 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Docent Biologie
  • 0,4 - 0,5 fte
  • 2e graads bevoegd

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.