Vacature Vakleerkracht bewegingsonderwijs in Rotterdam

Onderwijs

Over Openluchtschool de Recon 

Naam school
Openluchtschool de Recon 
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
In totaal heeft BOOR 85 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Vacature

Functietitel
Vakleerkracht bewegingsonderwijs 
Plaatsingsdatum
30-10-2018
FTE
0,5 of 0,6 fte
Omschrijving
Introductie
Ben jij per 1 januari 2019 beschikbaar als docent bewegingsonderwijs 0,5/0,6FTE voor langdurig zieke leerlingen op de leukste speciaal onderwijsschool van Rotterdam? Ben jij pedagogisch sterk, kan je goed differentiÃren en beschik jij over een diploma van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding? Lees dan snel verder!

Functie
Wij, een onderwijsinstelling voor langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar in Rotterdam-Schiebroek, zijn op zoek naar een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Gezien het feit dat onze school een regiofunctie heeft en onze leerlingen vaak lang van en naar school onderweg zijn, vinden wij bewegingsonderwijs belangrijk. Het betreft een functie van 0,5 of 0,6 FTE.
De gymzaal ligt direct naast de school waardoor je echt deel uitmaakt van ons bevlogen en enthousiaste team.

Functie eisen
  • Je beschikt over een ALO bevoegdheid;
  • Je kunt goed differentiÃren binnen de lessen van je vakwerkplan;
  • Je bent communicatief sterk, sociaal vaardig en kunt goed organiseren;
  • Je draagt zorg voor een veilige fysieke een sociale omgeving, rekening houdend
    met onze doelgroep
  • Je bent flexibel en goed in staat om zelfstandig te werken;
  • Je hebt een frisse kijk op bewegingsonderwijs en toont initiatief en enthousiaste participatie, zowel tijdens de reguliere lessen als bij het organiseren van speciale sport- en spelactiviteiten
  • Je draagt bij aan het schrijven van rapporten;
  • Je werkt samen met o.a. de fysiotherapeut met betrekking tot motorische remedial teaching;

Aanbod
Stichting BOOR biedt je de kans om te werken bij de leukste scholen met de grootste flexibiliteit en zekerheid. Daarnaast bieden wij het volgende:
â salaris volgens inschaling CAO-onderwijs schaal L11
â tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast
â samenwerken met een team bevlogen en enthousiaste groepsleerkrachten,
ÂÂ onderwijsassistenten en specialisten
â professionele begeleiding en coaching;
â een volledig vernieuwd schoolplein van 3500m2, met o.a. een Special Cruijff Court, waarop
ÂÂ buitenlessen gegeven kunnen worden
â een omgeving waarin gezond gedrag gestimuleerd wordt.

Een proefles zal deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.Â

Solliciteer snel en maak kans op deze mooie en bijzondere baan binnen het speciaal onderwijs!

Nadere informatie en solliciteren:
Informatie bij Jacqueline van Wijngaarden, Locatiedirecteur, of Esther van der Voordt, Teamleider, op 010-4186422.
Sollicitatiebrief mailen naar Esther Ris, management assistente, e.ris@olsderecon.nl

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.