Vacature Docent (AVO) MFC Rotterdam in Rotterdam

Onderwijs

Over DB MFC

Naam school
DB MFC
Contactpersoon
Mevr. Gilissen
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
DB-MFC biedt onderwijs aan 40 leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar op groepsniveau met als uitgangspunt de eindtermen van het praktijkonderwijs. Het algemene uitgangspunt van ons onderwijs is de toekomst van de leerling. In het onderwijsprogramma vormt het leren accepteren van eigen grenzen een groot onderdeel. De theoretische vakken zijn aangepast aan praktische leefomgeving.
Onze leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van een lichte verstandelijke beperking gecombineerd met (verschillende) psychiatrische stoornissen. Ze zijn in behandeling bij de dagbehandeling van de Pameijer Stichting. Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, leervorderingen en sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op de meeste andere scholen. Het onderwijs dat op locatie DB-MFC geboden wordt, vindt zijn uitgangspunten in de  Leerlijnen VSO arbeidsgericht. Het leerstofaanbod wordt, waar nodig, aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van het kind.
 
Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.

Vacature

Functietitel
Docent (AVO) MFC Rotterdam 
Plaatsingsdatum
30-10-2018
Met ingang van
per direct
Referentienummer
PO 18- 1101
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1,0000
Omschrijving

                                                         
Het MFC is een kleine VSO school op Rotterdam Zuid. Op deze school bieden wij onderwijs aan leerlingen met een licht verstandelijke beperking (LVB) (IQ van 55-85) en (het vermoeden van) psychische problemen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.
Het onderwijs met uitstroom perspectief arbeid bestaat uit drie fases in plaats van leerjaren en is ook op maat gemaakt.
De school heeft een betrokken team professionals dat ernaar streeft voor elke leerling een welkome sfeer te creëren. Wij vinden het van groot belang dat alle leerlingen zich kunnen ontplooien en zich veilig voelen.
Veel leerlingen van MFC hebben aanvullende zorg nodig, om thuis, op school of in hun vrije tijd goed te kunnen functioneren en zich te kunnen ontwikkelen. MFC heeft een integrale aanpak als mogelijkheid voor de leerlingen die dit nodig hebben. Veel leerlingen van deze school volgen een (dag) behandeling bij Pameijer.
 

Eisen

Functie-eisen
Waar zijn wij naar op zoek?
 • Jij geeft als docent/mentor onderwijs en begeleiding aan leerlingen (een klas bestaat uit 12 leerlingen);
 • Je begeleidt de leerlingen in samenspraak met ouders en de gedragswetenschappelijke staf;
 • Je creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen;
 • Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs en je bent verantwoordelijk voor professionalisering;
 • Je bent bereid deel te nemen aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten. 
Meer over jou
 • Je beschikt over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of een afgeronde PABO opleiding en ruime ervaring in het onderwijs. Ervaring in het cluster4 onderwijs heeft onze voorkeur;
 • Je bent goed in staat om te reflecteren op je eigen gedrag en handelen en weet met je collegae een productieve werkrelatie te ontwikkelen;
 • Je schakelt gemakkelijk met leerlingen en snapt dat het ontwikkelproces van onze leerlingen meer is dan onderwijsinhoud;
 • Een voortgezette opleiding speciaal onderwijs of Master SEN strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een dienstverband voor 40 uur per week (wtf 1,0000).
Je standplaats is Rotterdam en salariëring en rechtspositie zijn conform de cao-PO.  De functie is ingeschaald in schaal L11.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Marit van Gilissen, bovenschools directeur, via het e-mailadres: m.gilissen@yulius.nl.
 
Interesse?
Wij nodigen iedereen met interesse van harte uit om zijn/haar CV naar ons op te sturen met een korte motivatiebrief.
 
Jouw sollicitatie kun je o.v.v. vacaturenummer PO 18 - 1101, je naam en personeelsnummer, per e-mail richten aan: sollicitatie_34@yulius.nl. We ontvangen je sollicitatie graag voor 30 april 2019.
 
 
 
 
 
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 • Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.