Vacature Docent Nederlands 2e graad 0,7-0,8 fte 304-181023 in Kaatsheuvel

Onderwijs

Over OMO SG De Langstraat - Van Haestrechtcollege

Naam school
OMO SG De Langstraat - Van Haestrechtcollege
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Kaatsheuvel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Goed onderwijs maak je samen!  
 
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.500 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De opdracht van onze scholen ligt in het aanbieden van goed onderwijs en zorgzame begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar met al hun verschillende talenten. Onze scholen werken hierbij vanuit een grote zelfstandigheid die leidt tot een eigen cultuur en daarmee tot een grote herkenbaarheid in hun omgeving. Binnen de scholengroep werken onze scholen collegiaal samen. Uit deze samenwerking putten we maximale schaalvoordelen voor leerlingen en hun ouders. Uniek zijn het technasium op het d’Oultremontcollege, het tweetalig-onderwijsprogramma op het Dr. Mollercollege, het ‘onderwijs op maat’ concept op het Van Haestrechtcollege en het sport- en cultuurprogramma van de Walewyc-mavo.
Bijzonderheden
Dr. Mollercollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 0,7-0,8 fte 304-181023 
Plaatsingsdatum
23-10-2018
FTE
0,8
Omschrijving
Goed onderwijs maak je samen!
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De opdracht van onze scholen ligt in het aanbieden van goed onderwijs en zorgzame begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar met al hun verschillende talenten. Onze scholen werken hierbij vanuit een grote zelfstandigheid die leidt tot een eigen cultuur en daarmee tot een grote herkenbaarheid in hun omgeving. Binnen de scholengroep werken onze scholen collegiaal samen. Uit deze samenwerking putten we maximale schaalvoordelen voor leerlingen en hun ouders. Uniek zijn het technasium op het d’Oultremontcollege, het tweetalig-onderwijsprogramma op het Dr. Mollercollege, het ‘onderwijs op maat’ concept op het Van Haestrechtcollege en het sport- en cultuurprogramma van de Walewyc-mavo.

Het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel heeft met ingang van 1 januari 2019 een vacature voor

een docent Nederlands, 2e graad, die taal interessant weet te maken voor leerlingen
en die ernaar uitkijkt om in een prettige omgeving samen met fijne leerlingen aan de slag te gaan.

Het betreft vooralsnog een dienstverband voor 1 jaar, maar kan na een goede beoordeling omgezet worden in een aanstelling voor onbepaalde tijd. De omvang van de vacature is ca. 0,7 – 0,8 fte, de functie wordt ingeschaald in LB.

Profiel Van Haestrechtdocent
• Je hebt passie voor je vak.
• Je vindt samenwerken om het vak verder vorm te geven vanzelfsprekend.
• Je bent een docent met oog en hart voor de leerlingen.
• Je speelt in op individuele verschillen tussen leerlingen.
• Je houdt ervan leerlingen te activeren en uit te dagen.
• Je maakt verbinding met de wereld buiten de school.
• Je werkt in een team en werkt vandaaruit graag samen met leerlingen, ouders en collega’s.

Kennis en vaardigheden
• Je hebt een tweedegraads lesbevoegdheid.
• Je bent vaardig in het toepassen van een breed scala aan actuele pedagogisch-didactische methoden en technieken.
• Je hebt affiniteit met digitale leermiddelen.
• Je kunt goed samenwerken, staat open voor reflectie en feedback.

Werken op het Van Haestrechtcollege betekent
Onderwijs dat past bij de leerling
We willen kennis en vaardigheden bijbrengen op een bij de leerling passend niveau. De school is volop in ontwikkeling, er is voor de medewerkers veel ruimte om hieraan bij te dragen.
Zorg voor elke leerling
We willen de leerlingen de ondersteuning bieden die nodig is om het onderwijsleerproces zo goed mogelijk te laten verlopen. De school heeft daarvoor een zorgprofiel geformuleerd waarin de basiszorg is aangegeven.
Een veelzijdig (onderwijs)aanbod
Bij activiteiten die buiten het door de overheid vastgestelde curriculum liggen, vindt vorming op maatschappelijk, cultureel, sportief en levensbeschouwelijk gebied plaats.
Oog hebben voor elkaar
We willen de leerlingen voorleven en meegeven dat een respectvolle samenleving leidt tot een veilige en kansrijke maatschappij. We voelen ons daarbij geïnspireerd door de normen en waarden vanuit onze katholieke traditie.

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature of het Van Haestrechtcollege kun je contact opnemen met Vanja Goossen (locatie-directeur), tel. 06-81958138 of via de website www.vanhaestrechtcollege.nl.

Solliciteren: Uitsluitend via www.omo.nl.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.