Vacature Groepsleerkracht in Helmond

Onderwijs

Over Wilhelminaschool

Naam school
Wilhelminaschool
Contactpersoon
Dhr. ATP van der Meijs
Plaats
Helmond
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De Wilhelminaschool heeft als identiteit: bijzonder neutraal onderwijs.
Bijzonder, omdat in Nederland alle vormen van onderwijs - anders dan openbaar onderwijs - “bijzonder” worden genoemd.
Neutraal, omdat ons onderwijs voor iedereen toegankelijk is en niet gebaseerd is op een religie of een specifieke onderwijsfilosofie.
 
Het onderwijs op de Wilhelminaschool is gebaseerd op de volgende missie:
 
 Ons schoolconcept
 
Onze missie (daar staan wij voor) = “Natuurlijk plezierig samen vooruit”
 
Onze visie (daar gaan wij voor) = “Bij het plezierig leren op de Wilhelminaschool staat het welbevinden van ieder kind centraal, waarbij de jaargroep de veilige basis vormt. Om dit te bereiken scheppen wij een kindvriendelijke en uitdagende leeromgeving en een natuurlijke speelomgeving. Binnen de mogelijkheden van de jaargroep dragen de leerkrachten zorg voor een hanteerbaar ontwikkelings- en leerproces van de individuele kinderen. Het belangrijkste doel in dat proces is dat de kinderen gezamenlijk én individueel vertrouwen opbouwen om zich te kunnen ontplooien én hun weg te kunnen vinden – ook na onze school – in de maatschappij.
Daarbij gaan wij met elkaar uit van een sfeer van: samen leren en vieren, veilig zijn en voelen, respect hebben voor elkaar, positief benaderen, gezamenlijk dragen van verantwoordelijkheid en open communicatie.”  
 
Voor RvT, Bestuur, MR, Team, ouders en kinderen gelden hierbij de volgende kernwaarden: betrokkenheid, respect, gezamenlijkheid en eigentijds.

Betrokkenheid: Betrokkenheid van ieder vormt de basis voor een goed schoolklimaat c.q. het welbevinden. Betrokkenheid zien we op school vooral aan de mate waarin men zich verbonden voelt met en verantwoordelijk voelt voor de ander en de verbondenheid met de eigen én de gemeenschappelijke taken en ontwikkeling (concreet = interesse in ieder kind en elkaar)
Respect: Respect voor elkaar zien we terug in het gedrag, waarin men laat zien de ander als waardevol mens te beschouwen – ongeacht de verschillen. Hierdoor voelt iedereen zich veilig  om op basis van gelijkwaardigheid zijn/haar eigenheid te kunnen en mogen behouden. Men  houdt dus rekening met elkaar en dat is bij de sfeer, het werken en het samenwerken bij ons op school een voorwaarde (concreet = o.a. ook respect voor de natuur).
Gezamenlijkheid: Gezamenlijkheid zie je in ons streven naar een WIJ-gevoel. Het samen zorgen voor veiligheid, plezierig leren en opbrengsten. Alle betrokkenen streven ernaar samen optimaal te kunnen functioneren, zodat niemand het gevoel krijgt er alléén voor te staan (concreet = o.a. kringgesprekken, jaarsluiting e.a. vieringen, samenwerkend leren, schoolreizen/kampen).
Eigentijds: Eigentijds, omdat we in willen spelen op de (snel veranderende) maatschappij, daar waar mogelijk. Hierbij stimuleren we elkaar én de kinderen om mee te denken, met ideeën te komen en creatief te denken om te kunnen anticiperen op veranderingen en op hun toekomst. Naast de ontwikkeling van het leren speelt de ontwikkeling als mens hierbij bij ons aanbod en met name ICT een grote rol.
N.b. Communicatie: Duidelijke, eerlijke, open en positief kritische communicatie tussen alle betrokkenen is bij dit alles uiteraard een voorwaarde. Met deze kernwaarden zijn wij – team Wilhelminaschool – gekomen tot de volgende essentiële zaken:

De identiteit, de missie en de visie vormen de basis voor het schoolplan 2015-2019 en het totale aanbod van de school. Deze signatuur en visie zorgen voor een instroom van kinderen van binnen, maar zeker ook van buiten de wijk.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
22-10-2018
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1.0000
Omschrijving
De Wilhelminaschool is een school die het welbevinden van kinderen voorop stelt, omdat we van mening zijn dat dit voorwaardelijk is voor de ontwikkeling van kinderen. De Wilhelminaschool beschikt over een enthousiast en gedreven team.  We zoeken een collega die empatisch, toegewijd en flexibel is. Wil jij ons team komen versterken? Wij hebben een fulltime-vacature als groepsleerkacht voor 1 van onze 2 groepen 5 tot het einde van het schooljaar. Stuur vóór 1 november je motivatie en CV naar info@wilhelminaschool.nl.
Concreet:
  • Fulltime groepsleerkracht groep 5.
  • Ervaring midden-/bovenbouw gewenst.
  • Ingaande zo spoedig mogelijk, tot einde schooljaar.
  • Met uitzicht op verlenging volgend schooljaar van de tijdelijke aanstelling.
Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Bart van der Meijs (directeur WIlhelminaschool). Tel. 06-55178700 / 0492-590175.
 
Wilhelminaschool
Bachlaan 9
5707 RM Helmond
www.wilhelminaschool.nl
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
  • Ervaring midden-/bovenbouw zeer gewenst
  • Uiteraard affiniteit met de leeftijdsgroep
  • Klassikaal systeem met methodes Reken Zeker en Taal Actief
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.