Vacature Leerkracht klas 3 (groep 5) in Leeuwarden

Onderwijs

Over De Michaëlschool

Naam school
De Michaëlschool
Contactpersoon
PZ
Plaats
Leeuwarden
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De Michaëlschool aan de Hercules Seghersstraat in Leeuwarden is de enige vrijeschool voor basisonderwijs in de provincie Friesland. Daarmee bedienen wij de hele regio. Een deel van onze de leerlingen van buiten de stad komt met een schooltaxi of het openbaar vervoer naar school.
 
Onze school bestaat uit drie kleuterklassen (groep 1 en 2 gemengd) en de klassen 1, 2, 3, 4, 5 en 6 (groep 3 t/m 8). Wij streven naar het werken met klassen van rond de 28 leerlingen. De kleuterklassen zijn rond de 22 leerlingen. In de afgelopen jaren is het leerlingenaantal van onze school gestaag toegenomen. Dit schooljaar zullen wij rond de 200 leerlingen tellen.
 
Van oudsher werken wij met een continurooster: de kinderen blijven bij een lange dag tussen de middag op school, eten dan gezamenlijk en zijn altijd onder begeleiding van leerkrachten (niet van ouders). Samen met de Stichting Kinderopvang Friesland, vormen wij een Integraal Kindcentrum (IKC), waarmee wij opvang en onderwijs bieden aan kinderen van 1,5 tot 13 jaar. School en kinderopvang werken beide vanuit het antroposofisch gedachtegoed van Rudolf Steiner.
 
Het team bestaat uit zestien leerkrachten, een schoolassistent, een intern begeleider / remedial teacher, een conciërge, een onderwijsondersteuner (muziek) en een directeur. Samen zijn zij de mensen die het onderwijs vormgeven en de zorgdragen voor kinderen die extra hulp, steun of begeleiding nodig hebben.
 
Onze school is gehuisvest in een prachtig organisch gebouw waarin licht, warmte en duurzaamheid centraal staan. Een gebouw dat bewustzijn voor kwaliteit uitstraalt en een kindvriendelijke sfeer ademt. En op het schoolterrein is een moestuin ingericht waarin de kinderen tuinbouwonderwijs krijgen. Niet alleen met de neus in de boeken of achter de computer, maar ook samen met klasgenootjes met de spade in de grond!

Vacature

Functietitel
Leerkracht klas 3 (groep 5) 
Plaatsingsdatum
19-10-2018
Met ingang van
7 janauri 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Michaëlschool te Leeuwarden zoekt een leerkracht klas 3 (groep 5)

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wij zoeken een leerkracht:
  • die de (Vrijeschool) Pabo heeft afgerond;
  • die een behoorlijke dosis motivatie, humor en organisatorisch talent heeft;
  • die vaardig is om met collega’s en ouders te communiceren en samen te werken;
  • die gefundeerde kennis heeft van het Vrijeschool leerplan, de didactiek en de menskundige achtergronden van het Vrijeschoolonderwijs, of in ieder geval affiniteit heeft met het Vrijeschoolonderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO PO
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
  • een enthousiast team in een groeiende school waarin je samenwerkt met betrokken collega’s en ouders;
  • in eerste instantie een benoeming voor de periode januari tot mei 2019;
  • perspectief op een structurele benoeming (i.v.m. natuurlijk verloop) in de functie van leerkracht;
  • De cao PO is van toepassing.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met de heer Walter Parlevliet, directeur, via 06-83390404 of directie@michaelschoolleeuwarden.nl.
U kunt uw brief met curriculum vitae uiterlijk 11 november 2018 sturen aan: Michaëlschool, t.a.v. dhr. W. Parlevliet, o.v.v. vacature klas 3, Hercules Seghersstraat 3, 8932 DG Leeuwarden.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.