Vacature Docent Techniek in Hoorn

Onderwijs

Over SG Newton

Naam school
SG Newton
Contactpersoon
Mevr. P. Blank
Plaats
Hoorn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo
Beschrijving
Schoolportret

Actieve school
SG Newton is een actieve school voor vmbo en mavo. Onze leerlingen komen binnen met een schooladvies voor mavo, vmbo kader, vmbo basis of een gemengd advies. Ze krijgen onderwijs op hun eigen niveau in een aandachtige, veilige leeromgeving waar ze hun talenten ontdekken en ze zich kunnen ontwikkelen.

Leren én doen
Op SG Newton ligt het accent op leren en doen. Leerlingen kunnen kiezen in leerjaar 1 voor de kader/basis-klas, de mavo/kader-klas of de mavo. Wat ze ook doen, ze zijn veel praktisch bezig in de 'TalentFactory' en natuurlijk ook tijdens de 'gewone' lessen. Leerlingen ontdekken zo wat ze kunnen en leuk vinden. Tegelijk doen ze veel kennis op, bouwen ze aan hun leer- en werkhouding en leren ze stapsgewijs steeds meer vaardigheden, zoals samenwerken, plannen en organiseren, presenteren, werken met klanten, creatief denken en een begroting opstellen. Die vaardigheden hebben ze nu en in de toekomst hard nodig in elke vervolgopleiding (havo of mbo) en straks als ze hun beroep uitoefenen.

De juiste keuze….... als je eraan toe bent
Veel leerlingen weten niet wat ze willen worden. Op SG Newton kiezen basis - en kaderleerlingen daarom pas aan het einde van het derde jaar hun examenrichting. Die examenrichtingen zijn bovendien zo breed, dat leerlingen aan het einde van het vierde jaar nog steeds naar bijna alle mboopleidingen kunnen. Dit kan, omdat ze tijdens hun hele schoolloopbaan op SG Newton, al vanaf het eerste jaar, bezig zijn in de 'TalentFactory' en algemene en beroepsvaardigheden ontwikkelen die een sterke basis zijn voor succes in het vervolgonderwijs. In mavo 3 is er ook een loopbaanoriëntatieprogramma dat voorbereidt op vervolgonderwijs. De mavoleerlingen werken drie uur per week in projecten binnen de uitstroomrichtingen economie, zorg en welzijn en techniek. Leerlingen krijgen daarbij zicht op beroepen en studiemogelijkheden in deze richtingen. Aan het einde van leerjaar 3 maken leerlingen een definitieve en gefundeerde keuze voor hun eindexamenvakken.

Vacature

Functietitel
Docent Techniek 
Plaatsingsdatum
18-10-2018
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0000
Aantal uren
27
Omschrijving
Vacature techniek, structureel, 1fte

Onderbouw vmbo/mavo: reguliere lessen techniek en invulling van de TalentFactory lessen/ Techno Skills
Bovenbouw vmbo basis/kader: technieklessen binnen het technisch profieldeel van Dienstverlening & Producten (D&P)

Gevraagd:
Bij voorkeur, een docent techniek met een D&P bevoegdheid of bereidheid die te gaan halen.

NB: Ook kunnen solliciteren, docenten D&P met een technische achtergrond
 
Startdatum:
Zo spoedig mogelijk, uiterste startdatum 1 februari 2019

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de directeur van SG Newton, mevrouw Winkelhuis, via telefoonnummer 0229-552010

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.