Vacature Docent Veehouderij in Alkmaar

Onderwijs

Over Clusius College Alkmaar mbo

Naam school
Clusius College Alkmaar mbo
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Alkmaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: "Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld". Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Vacature

Functietitel
Docent Veehouderij 
Plaatsingsdatum
17-10-2018
Soort vacature
Parttime
FTE
0,8
Omschrijving
De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De organisatie telt in totaal ongeveer 5.800 leerlingen en studenten en circa 750 medewerkers. De omvang van de vestingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan een veilige werk- en leeromgeving. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving.
 
Voor onze vestiging Alkmaar (mbo) zijn wij per direct op zoek naar twee: 

                      DOCENTEN A voor de opleiding veehouderij
                             (0,8 fte vast en 0,8 fte tijdelijk). 

 
Wat ga je doen?
Als docent veehouderij ga je lesgeven onder andere in de vakgebieden bodem en bemesting, management, (automatisch) melken en huisvesting.
Dit doe je aan studenten vanaf 16 jaar die worden opgeleid voor niveau 2, 3 en/of 4 van de beroep opleidende leerweg (BOL). Je hebt bij voorkeur ervaring met lesgeven en weet de lesstof goed over te brengen. Daarnaast begeleid en coach je studenten bij hun leerdoelen. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. 

Functie-eisen
Wat breng je mee?
  • Je beschikt over een pedagogisch getuigschrift en een vakgerichte hbo-opleiding;
  • Of je bent in bezit van een relevante tweedegraads bevoegdheid of bent studerend
    hiervoor;
  • Je hebt affiniteit met mbo studenten/onderwijs;
  • Ervaring met lesgeven is gewenst;
  • Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden;
     
Je past goed binnen het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar we met de leerlingen/studenten bezig zijn met natuur, milieu en duurzaamheid. Je ziet het als een uitdaging om op te leiden voor één van de meest innovatieve sectoren van Nederland . Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler. Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.


Arbeidsvoorwaarden
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. De functie is gewaardeerd in schaal LB cao mbo, maximaal € 4.123,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.  Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Daarnaast biedt het Clusius College aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een aanvullende ziektekostenregeling.

 
Interesse
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter Kamp, teamleider. Hij is te bereiken op telefoonnummer: 072 561 09 34.

Je wordt verzocht je sollicitatiebrief te richten aan de heer W.J. van Reenen, vestigingsdirecteur. 

Solliciteren kan tot 3 december 2018 door het aanklikken van de link in de vacature die terug te vinden is op https://www.clusius.nl/organisatie/werken-bij  onder de knop “Vacatures”.
 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd.

 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.