Vacature Groepsleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over Montessorischool De Amstel

Naam school
Montessorischool De Amstel
Contactpersoon
Mevr. Rooijendijk
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving

Kinderen opleiden tot zelfstandige, zelfbewuste mensen met oog voor elkaar en de wereld om hen heen. Kinderen een stevige basis meegeven en hun talenten laten ontwikkelen, zodat ze de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Dat is waar Montessorischool De Amstel voor staat.

In april 2018 bestond Montessorischool de Amstel vijf jaar. De school is gelegen in de nieuwbouwwijk Het Amstelkwartier en is gevestigd in een prachtig, licht en ruim gebouw aan de Welnastraat 845.

Wij zijn een moderne montessorischool die gebruik maakt van blended learning: we combineren concreet (montessori)materiaal van hout en papier met digitaal materiaal op iPads en andere devices.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
16-10-2018
Met ingang van
25-03-2019
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4-0,5
Omschrijving
Vanwege de start van een nieuwe onderbouwgroep zijn we per 25 maart 2019 op zoek naar een leerkracht onderbouw (0,4-0,5 fte). Na de zomervakantie zal er, door de groei van onze school, meer vacatureruimte ontstaan.

Montessorischool de Amstel is een echte montessorischool: kinderen werken in hun eigen tempo, met materialen die bij hen passen: montessorimaterialen, werkjes uit boeken, rekenen met Snappet in combinatie met een papieren kladschrift, et cetera. We besteden veel aandacht aan de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, en aan de zorg voor elkaar en de omgeving. Daarom bestaan de klassen uit drie jaargroepen, zodat de kinderen elkaar kunnen helpen en je altijd een keer de oudste en de jongste bent.

Montessorischool De Amstel heeft een bijzonder team. De organisatie is plat. De directeur geeft alleen kaders aan, het team geeft het onderwijs en de school vorm. Zo kunnen talenten van leerkrachten echt tot bloei komen. ‘Samen schitteren’, omschreef de Inspectie dat lovend. Het team is hecht. Samen voelen we ons verantwoordelijk voor alle kinderen. Zo denken we mee over elkaars leerlingen, delen lessen of geven lessen in elkaars klassen en oefenen oudergesprekken. Een van onze leerkrachten, een ervaren coach en leerkrachtopleider, coacht alle leerkrachten die daar behoefte aan hebben in de klas. Nieuwe collega’s geven aan zich heel snel thuis te voelen bij ons.

En we zijn een tikje eigenwijs. We doen de dingen nooit omdat ze nu eenmaal zo horen of omdat anderen ze zo doen, maar stellen altijd de vraag: is dat het beste voor de kinderen? Leidt dat tot het beste onderwijs? We vormen een gedreven team, dat ook kan genieten van alles wat we al hebben bereikt in de vijf jaar die we nu bestaan.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Van de nieuwe collega’s verwachten we dat hij/zij:
  • van aanpakken houdt en hard kan werken en daarbij goed de eigen grenzen in de gaten kan houden
  • flexibel is en kan relativeren
  • het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan de verdere opbouw van onze montessorischool en aansluit bij de reeds vormgegeven inhoudelijke vernieuwingen en keuzes
  • montessori-ervaring heeft en met heterogene groepen heeft gewerkt, of bereid is zich daarin te scholen
  • dagelijks reflecteert op het eigen handelen en bereid is om nieuwe dingen te leren
  • goed kan samenwerken en het leuk vindt om met collega’s te leren en samen de verantwoordelijkheid te dragen over alle leerlingen in de school
  • open en helder communiceert naar collega’s en ouders
  • digitaal goed is onderlegd en kan werken met iPads en Chromebooks

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatiebrieven kunnen tot uiterlijk 11 november 2018 worden gestuurd naar de directeur, Cordula Rooijendijk, cordularooijendijk@mkcdeamstel.nl. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Cordula Rooijendijk, 020-370 67 05, of via een mail.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.