Vacature Leerkracht groep 8, Gelinckschool Oostvoorne in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Leerkracht groep 8, Gelinckschool Oostvoorne 
Plaatsingsdatum
16-10-2018
Soort vacature
Parttime
Omschrijving
De Gelinckschool Oostvoorne biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Voor alle leerlingen is iets van extra zorg nodig. Voorheen noemden we dit complexe leer- en/of gedragsproblematiek waar het reguliere onderwijs in de regio geen passend antwoord op had. 

Omdat uit wordt gegaan van de visie “gewoon waar het kan, speciaal waar het nodig is” wordt het onderwijsaanbod aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de leerling. De aanpak van het onderwijs binnen de Gelinckschool Oostvoorne is erop gericht om de kwaliteiten en sterke kanten van de leerling aan te spreken waardoor beperkingen/belemmeringen gecompenseerd worden en de leerling zich zo optimaal mogelijk ontwikkelt. 


Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon Jeugdzorg en Onderwijs aan op wat iemand wel kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij deze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Locatie Gelinckschool Oostvoorne
Onze school biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot 12 jaar, zowel interne leerlingen, die wonen bij onze voorziening Medisch Kinderhuis (MKT), als externe leerlingen. Voor al deze leerlingen is extra zorg nodig, vanwege complexe leer- en/of gedragsproblematiek. Voor de Gelinckschool Oostvoorne zijn we  per direct op zoek  naar een enthousiaste en daadkrachtige:
 
Leerkracht groep 8
Speciaal basisonderwijs
0,4 FTE(Maandag en dinsdag)

 
Wat ga je doen?
Je geeft les aan leerlingen in de basisschoolleeftijd. De kinderen reageren sterk op elkaar en hebben veel structuur nodig. Er heerst een sterke groepsdynamiek bij deze leerlingen. Als geen ander weet je een veilige leer- en werkomgeving te realiseren, op basis van de behoeften en ontwikkelingsprocessen van de leerlingen. Je biedt hen houvast en structuur bij keuzes, zodat zij zich sociaal-emotioneel en moreel kunnen ontwikkelen. Lesgeven is je passie en dit straal je uit naar de leerlingen, de ouders/verzorgers en je collega’s. Bij onze school wordt les gegeven volgens de afspraken in het groepsplan en het ontwikkelperspectiefplan. Hierin worden de doelen samen met de ouders/verzorgers en leerlingen afgestemd. In het werk word je begeleid door de schoolleider, de intern begeleider en de gedragswetenschapper van de school.
 
Wie ben jij?
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
 
  • Je bent in het bezit van een PABO diploma;
  • Je hebt affiniteit en relevante ervaring met onze doelgroep;
  • Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld;
  • Je kan op een duidelijke en vriendelijke manier grenzen stellen;
  • Je bent integer en communicatief vaardig.
 
Belangrijk voor onze doelgroep is dat je stevig in je schoenen staat en verbinding weet te maken met de leerlingen. Daarnaast krijg je nog steeds kippenvel wanneer jouw leerlingen kleine stapjes maken in de goede richting en probeer je voor hen die ene persoon te zijn die het verschil in hun leven kan maken.
 
Wat mag je van ons verwachten?
Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Primair Onderwijs. De functie Leerkracht is gewaardeerd in schaal LB (max €3.826,- per maand bij een fulltime dienstverband). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen.
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corine van Bostelen, Schoolleider, via telefoonnummer 06-43270028.
 
Solliciteer!
We ontvangen je sollicitatiebrief en CV graag uiterlijk 18 november 2018. Klik hier om te solliciteren.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten hebben voorrang in de procedure.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.