Vacature Groepsleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over BS de Bron

Naam school
BS de Bron
Contactpersoon
Mevr. Riemke de Vries
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Basisschool De Bron werd in 1985 opgericht en heeft sindsdien veel kinderen uit stadsdeel Westerpark onderwijs geboden. Ooit begonnen als een klassieke katholieke school is deze buurtschool meegegroeid met de samenleving en de wijk én geworden wat het nu is: een warme, betrokken, kleinschalige en kleurrijke gemengde school, waar aandacht is voor ieder kind en waar ook ouders zich op hun gemak voelen. Een geïnspireerde school waar respect is voor elkaars uitgangspunten en geloof, vanuit normen en waarden volgens de christelijke traditie.

Cito-score
Veel kinderen gaan niet alleen met plezier naar De Bron, ze leren er ook veel, zodat ze na groep 8 met een stevige basis richting vervolgonderwijs kunnen gaan. Dat blijkt wel uit het feit dat De Bron al jaren boven het landelijk gemiddelde scoort met de Citotoets.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
15-10-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,6 (of meer)
Omschrijving
Leerkracht groep 1/2
Leerkracht gezocht voor basisschool de Bron. Dit is je kans! Onze school ligt in het hart van de Staatsliedenbuurt; een buurt met een roemrijk verleden. Geïnspireerd? Lees dan snel verder.
 
Leerkracht
Parttime, 24 uur (of meer)
 
Periode
Tijdelijk; zo spoedig mogelijk tot 31 juli 2019 (met uitzicht op verlenging / vast dienstverband)

Salarisschaal
L10
 
De functie van Leerkracht bij de Bron
De Staatsliedenbuurt kent een roemrijk verleden. Dat verleden heeft gezorgd voor een buurt met veel diversiteit en die diversiteit zie je terug in de school: wij zijn een kleurrijke buurtschool in Westerpark Amsterdam. De Bron heeft een bijzonder prettig pedagogisch klimaat. Kinderen, leerkrachten, ouders en de buurt spannen zich daar samen bewust voor in. Nieuwe collega’s valt dat ook op. Zij voelen zich hartelijk ontvangen door het team, de ouders en de leerlingen. Die sfeer, taakgericht, gezellig en met veel oog voor positieve onderlinge relaties, is één van de belangrijkste kwaliteitskenmerken van de Bron. 
 
Belangrijke voordelen van werken op de Bron
 • Wij zijn een relatief kleine school (250 leerlingen). De leerkrachten kennen alle leerlingen en voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderwijs aan alle leerlingen. 
 • Leerkrachten die vernieuwend willen zijn, kunnen hun ideeën kwijt in het team.  
 • Wij doen onderzoek naar ons onderwijs om te kijken wat werkt. Collega’s helpen elkaar om beter aan te kunnen sluiten bij de kinderen. Niet alleen op studiedagen, maar gewoon iedere week.  
 • De basis van ons onderwijsaanbod staat stevig; daaromheen kun je als leerkracht variëren in je lessen. 
 • De betrokkenheid van ouders is erg groot; iedere dag zijn er wel 7 ouders op school die ergens meehelpen in het onderwijs. 
 • Er zijn vakdocenten voor beeldende vorming, muziek, bewegingsonderwijs en techniek. 

Wat de leerlingen van de Bron vragen
 • Hart voor je vak: er is een grote spreiding in onderwijsbehoeften in iedere groep. Je wordt uitgedaagd om te onderzoeken hoe je daarop kunt aansluiten. Daarvoor is ook veel ondersteuning beschikbaar: naast IB en RT hebben we uitvoerende specialisten in dyslexie, hoogbegaafdheid, NT2 en motorische ontwikkeling.  
 • Oog voor de individuele leerling, nieuwsgierigheid naar zijn of haar mogelijkheden.
 
Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van ruim 30 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21 ste eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden in de School en leren met ICT.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat voor een Leerkracht ben je en wat neem je mee?
 • Een afgeronde Pabo – opleiding
 • Ervaring en affiniteit met de onderbouw
Als je jezelf moet beschrijven herken je jezelf als een leerkracht met een onderzoekende houding, die zelf ook graag wil leren. Je bent in staat om je snel in te werken in onze manier van lesgeven, dat wil zeggen dat je heel goed vanuit het kind kan en wil werken. Je bent een zeer gemotiveerde leerkracht die graag met kinderen uit de onderbouw werkt.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
 • Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
 • Goede opleidingsmogelijkheden
 • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding
 • ASKO-studiedag voor iedere medewerker
 • Onderzoeksteam en leerteams binnen de scholen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Nieuwsgierig? We nodigen je uit om bovenstaande beschrijving in de praktijk te komen zien.
Meld je aan voor een rondleiding bij Riemke de Vries op 020 6864913.
Weet je genoeg en wil direct solliciteren? Stuur je cv en motivatie via de solliciteerknop op de website!
 
Contactpersoon: Riemke de Vries
Schoolleider van de Bron
Van Beuningenstraat 141
1051 XM Amsterdam
Tel 020-6864913


Website:
www.bronschool.nl
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.