Vacature Docent zorg en welzijn in Gouda

Onderwijs

Over Carmelcollege Gouda

Naam school
Carmelcollege Gouda
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Gouda
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over Carmelcollege Gouda vind je op: www.carmelcollegegouda.nl.

Carmelcollege Gouda is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Docent zorg en welzijn 
Plaatsingsdatum
15-10-2018
Met ingang van
12-10-2018
Referentienummer
3151
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8
Omschrijving
Ben jij de enthousiaste, betrokken en gemotiveerde docent Zorg en Welzijn die onze vmbo-leerlingen het vak bij wil brengen? Wil je per direct aan de slag in Gouda? Solliciteer dan op deze vacature!

Jouw verantwoordelijkheden
Als docent zorg & welzijn ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de lessen in de bovenbouw van het vmbo en het maken van de daarbij behorende toetsen, de onderwijsontwikkeling (de vernieuwing van het vmbo) en coaching.
Je past diverse pedagogische vaardigheden toe, kan activerende didactiek toepassen om o.a. de leerling zelfstandig te “leren leren”. Je creëert daarbij een leerklimaat waarin leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen en vertrouwen ontwikkelen in het eigen kunnen.

Jouw profiel
Je beschikt over een hbo denk- en werkniveau en hebt een relevante onderwijsbevoegdheid of bent in de afrondende fase van de opleiding voor het vak Zorg en Welzijn. Heb je een netwerk binnen zorg- en welzijnsinstellingen, dan zien wij dat als een pluspunt.
 
Je bent resultaat- en mensgericht en je hebt de focus op ontwikkeling van de leerlingen. Als stevige, allround docent ben je inhoudelijk goed op de hoogte en je weet leerlingen in hun kracht te zetten. Je deelt kennis met anderen, kunt goed samenwerken binnen een team en je werkt graag in een professionele setting.
Je hebt een flexibele instelling en bent een open persoonlijkheid met een motiverende manier van werken. Verder heb je een duidelijke affiniteit met vmbo-leerlingen. Door jouw pedagogische kwaliteiten vind je bovendien gemakkelijk aansluiting bij deze doelgroep en weet je een prettige leer- en werksfeer te creëren.

Past Carmelcollege Gouda bij jou?
Locatie De Meander van Carmelcollege Gouda biedt onderwijs voor leerlingen met een vmbo- en  mavo-advies. De Meander is een school die staat voor goed onderwijs, de persoonlijke groei van leerlingen en een optimale aansluiting op het vervolgonderwijs (mbo of havo) en bedrijfsleven. Hier werk je op een kleinschalige school in een goed geoutilleerd gebouw waar leerlingen structuur en aandacht krijgen: een veilige thuishaven.

Docenten op De Meander besteden veel aandacht aan de 21e-eeuwse vaardigheden van leerlingen waarbij “leren door doen” het motto is. Om dit vorm te geven werken we o.a. met een internationaal plein en techniekprogramma, waarbij we de aansluiting zoeken met het TTO- en Technasiumprogramma van het Antonius. Zowel de mavo-vakken als het profiel D&P (dienstverlening en producten) werken op deze manier. Ook krijgen leerlingen wekelijks vier uur Doe & Ontdektijd (bijvoorbeeld sport, koken, media, robotica, ICT), waar ze ontdekken wat bij hen past. Docenten coachen de leerlingen, zodat ze in staat zijn een goede keuze te maken, bijvoorbeeld voor de juiste mbo-richting. Kiezen ze na de eerste twee oriëntatiejaren voor de mavo-havo-route? Dan bereiden we ze vanaf leerjaar drie voor op een overstap naar de havo op het Antoniuscollege.

Carmelcollege Gouda is een brede open katholieke scholengemeenschap. Wij gaan ervan uit dat we leven in een pluriforme samenleving, zowel in maatschappelijk, cultureel als in levensbeschouwelijk opzicht. Wij gaan uit van een positieve houding ten opzichte van de medemens en van positieve intenties.

Ons aanbod
Het betreft een tijdelijke parttime baan (voor dit schooljaar voor 0,8 fte), wegens afbouw van het vak. Vanwege de afbouw van dit vak wordt de aanstelling komend schooljaar lager en betreft het een aanstelling voor nog maximaal twee jaar.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.071 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, laptop van school, korting op premie ziektekostenverzekering, aantrekkelijk loopbaanbeleid, fiscale voordelen op aanschaf fiets en deelname aan bedrijfsfitness.

Carmelcollege Gouda maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent bovendien werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Nieuwsgierig naar meer?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:
Contactpersoon: Manon van Kerkhof
Functie: teamleider
Telefoon: 0182 - 51 38 22

Tijdens de herfstvakantie (van 20 oktober tot en met 28 oktober 2018) is de school gesloten en is bovengenoemd telefoonnummer niet bereikbaar. Vanaf 29 oktober zijn wij weer telefonisch bereikbaar voor nadere informatie.

Wil jij deel uitmaken van ons team?
Ben je enthousiast geworden en wil je graag ons team komen versterken? Solliciteer dan direct. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.