Vacature Schoolmaatschappelijk werker in Arnhem

Onderwijs

Over De Onderwijsspecialisten

Naam school
De Onderwijsspecialisten
Contactpersoon
Mevr. Lenting
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en extra ondersteuning aan leerlingen die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat deze leerlingen moeilijk leren of omdat zij een lichamelijke of meervoudige beperking, een chronische ziekte of gedragsproblemen hebben. We bieden onderwijs op onze eenentwintig scholen en zetten onze expertise in om samen met partners onderwijs en ondersteuning op maat te realiseren.

Vacature

Functietitel
Schoolmaatschappelijk werker 
Plaatsingsdatum
12-10-2018
Referentienummer
18 19-205
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.2
Omschrijving
 
 “Wij zijn speciaal op zoek naar jou”
 
We zijn op zoek naar een schoolmaatschappelijk werker, 0,2 wtf die de ontwikkeling van onze leerlingen centraal stelt. Samen met collega’s bundel je je krachten op sbo SAM in Doetinchem.
 
Kijk naar talenten, niet naar beperkingen
Werken bij De Onderwijsspecialisten betekent dat jij je verbindt aan het speciaal onderwijs.
sbo SAM is één van de 25 scholen die deel uitmaakt van De Onderwijsspecialisten. Wij bieden speciaal basisonderwijs aan kinderen van 4 tot 13 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij leren en ontwikkelen. SAM staat voor Structuur, Aandacht en Motivatie. Dit houdt in dat wij onze leerlingen binnen een veilige leeromgeving tot leren willen laten komen. Onze leraren en onderwijsondersteuners houden zoveel mogelijk rekening met de individuele onderwijsbehoefte van de leerlingen.
 
Als De Onderwijsspecialisten onderscheiden we ons door geïntegreerde kennis op het gebied van onderwijs, gedrag en zorg. Zo leveren we samen met ouders en partners een passend onderwijsaanbod. En dat lukt alleen met de juiste medewerkers: onderwijsspecialisten, waarvan jij er één kunt worden.
 
Jouw baan als schoolmaatschappelijk werker op SAM.
SAM in Doetinchem staat voor een integrale en specialistische aanpak gericht op de totale ontwikkeling van leerlingen met leer- en of opvoedingsproblematieken. Als schoolmaatschappelijk werker maak je deel uit van de Commissie van Begeleiding van SAM; niet klas gebonden specialisten die samen met de klassenleiding zorgen voor de juiste begeleiding van leerlingen en hun ouders. Je hebt overleg met de directeur, orthopedagoog en intern begeleiders over de leerlingenzorg, hulpvragen en interventies. Je adviseert bij hulpvragen van de commissie van begeleiding. Tevens adviseer en begeleid je ouders bij verwijzingen en het formuleren van hulpvragen richting buurtcoach en of o.a. gemeente, UWV e.d., die van belang zijn voor de juiste ondersteuning van de leerling en het gezin. Tot slot participeer je in diverse netwerken rondom  SAM.
 
Jouw achtergrond
Jouw werkervaring nemen wij graag mee. In ons vak gaat het er primair om dat je leerlingen oprecht passende begeleiding en ondersteuning wilt bieden. Heb jij die ambitie, de expertise, ben je enthousiast, kritisch, vindingrijk, een teamspeler én kun je onderstaande punten afvinken, dan rollen wij vast de rode loper voor je uit. 
 
  • Afgeronde hbo-opleiding maatschappelijk werk.
  • Ervaring met leerlingen van onze doelgroep.
  • Goed en ervaren in het begeleiden van ‘multi-problem’ gezinnen.
  • Vaardig in het begeleiden en adviseren van het team en het systeem rondom de leerling.
  • Ervaring met multidisciplinair werken.
  • Goed op de hoogte van wet en regelgeving in onderwijs en jeugdzorg.
  • Communicatief vaardig, pro-actief en stressbestendig.
  • Je hebt doorzettingsvermogen en bent oplossingsgericht.
  • Werkdagen in overleg passend bij 0,2 wtf.
  • In het bezit van rijbewijs B.
 
Jouw verdiensten
We bieden onze leerlingen optimale begeleiding om de beste versie van zichzelf te worden, en dit doen we ook voor onze medewerkers. Bij ons krijg je daarom alle ruimte om verder te leren. We bieden brede ontwikkelingsmogelijkheden en opleidingsprogramma’s, zowel inhoudelijk als verbredend. Je bent regisseur van je eigen loopbaan.
 
De school bevind zich in Doetinchem en is goed bereikbaar. Als schoolmaatschappelijk werker ontvang je een salaris in schaal 9 en werk je volgens de cao primair onderwijs. Het gaat om een contract van 1 januari 2019 tot en met 31 juli 2019.
 
Jouw sollicitatie
Is dit jouw baan? Dan dagen wij je uit om ons te verrassen met je motivatiebrief en cv. Je kunt dit sturen naar werken@deonderwijsspecialisten.nl. Je mag je brief en cv richten aan Hans van Katwijk, directeur van sbo SAM. Hij is voor inlichtingen bereikbaar op:
0314 – 36 48 05/ 34 19 16 of 06 – 27 49 57 13. Reacties kunnen worden ingezonden tot en met 14 november 2018. Vermeld ook het vacaturenummer 18 19-205. Medewerkers van de Onderwijsspecialisten met een vast dienstverband hebben voorrang. Voor meer informatie www.sbosam.nl.
 
Procedure
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 48 en 49 van 2018.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.